Snoeken.net vissers deel III
 Geplaatst op  08-11-2006  door Jos
4173 keer bekekenDeel III alweer.Wat een dag. Vissen gecombineerd met gezelligheid en een heleboel humor. Wat wil je nog meer ? Negen mensen op pad met dezelfde passie. Bij toeval samengebracht door het internet. Hetzelfde internet dat vandaag kostbare tijd in beslag neemt. Tijd die je normaal kunt omzetten in een prima vis-sessie. Maar 1 troost: op deze manier deel je de vreugde die wij beleven met een gezonde hobby. Niets kassie kijken en erop los zappen tot je neervalt. Gewoon puur natuur. De elementen trotseren, en af en toe getrakteerd worden op een mooie vis, met een bijna prehistorisch uiterlijk.


Maar goed, terug naar de dag. De kanalen hadden snoek en baars opgeleverd. De brug was voor Pieter en Gijsbert een succes. Een prachtige snoekbaars en diverse baarzen. Mijn locatie werd onze locatie (uiteindelijk 4 boten ter plaatse). Boven verwachting waren de vangsten. De vis was hier echt los. Dit in tegenstelling tot de rest van de wateren, waarvan ik het idee heb dat het mooiste er vanaf is. Vorig jaar was beter. Meer vis, meer actie. Waar het aan ligt weet ik niet. Misschien de lang aanhoudende zomer en prachtige temperaturen in de herfst. Ik hoop, dat het anders wordt, anders is het behelpen. Vorig jaar waren vangsten van 6 en meer normaal (per persoon). Natuurlijk niet elke dag, maar wel regelmatig.


De locatie werd na verloop van tijd rustig. Essox hield het voor gezien. Of de buikjes waren gevuld of de drukte in combinatie met de vangsten vond hij/zij niet geslaagd. In ieder geval werd het de hoogste tijd om terug te gaan naar de jachthaven. Afmeren, opruimen en een afsluitend drankje leek ons een goed idee.


De terugweg naar de jachthaven werd slepend gedaan. Ik gooide de jerk-bait van Cantor achter de boot in de hoop dat hij nog eenmaal Essox kon verleiden. Bijna was hij daarin geslaagd. Een mooie aanval resulteerde helaas niet in een vangst. Wel bewees dit kunstaas zijn verleidingseigenschap.


Wout en Mark Jan waren nog snoekloos maar even dacht ik dat het toch nog ging gebeuren. Wout kreeg een kromme hengel en verzekerde mij dat er vis aanhing. Het moest een beste jongen zijn. Dit laatste klopte overigens als een bus. Wout wist voor deze dag de grootste (niet) roofvis te vangen. Een Brasem, prachtig gehaakt in de rug. Complimenten Wout.


Dat Wout een prima visser is heb ik ook uit een anonieme betrouwbare bron vernomen. Gelukkig heeft de tipgever beeldmateriaal gemaild en kan ik jullie deelgenoot maken van zijn 2de vangst van de dag.(een paraplu)


1 dag vissen en 3 verslagen. Althans deel I, II en III. Ik denk niet dat het verveelt. Teruglezend en schrijvend heb ik diverse malen moeten lachen. Of ze willen of niet, telkens heb ik de behoefte om het verhaal en de foto’s te delen met mijn familie. Overigens was dit verhaal nooit mogelijk geweest zonder de anderen. Zij hebben mede gezorgd voor de vangsten, verhalen, het beeldmateriaal (waarvoor dank) en een hele leuke dag. Hiermee sluit ik af en wacht met smart op de eerstvolgende visdag.
Die dag wordt zowieso een succes. Ik ga mijn nieuwe fish finder testen.


groet JosReacties

Er zijn 2 reacties

 sybren schreef op 10-11-2006 om 19:48:11
Ip opgeslagen


Wat een vis verlag Jos super
al heb ik niet veel gevangen ik heb van de dag genoten

 mike schreef op 09-11-2006 om 16:40:45
Ip opgeslagen


heey jongen,s ik hep weer genoten
van jullie verhaalen komt er ook nog een deel4 ik hoop het wel

groeten mike

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0185 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign