deel I snoeken.net vissers
 Geplaatst op  06-11-2006  door Jos
4176 keer bekekenDe contacten na de forumdag zijn geïntensiveerd. Via de mail weten een aantal leden elkaar regelmatig te vinden. Dit resulteerde al in een visdag met Mark Jan en Wout (zie eerder verslag “vissers met ADHD”).
Dit keer was het Pieter die de voorzet gaf. Hij stelde voor om een dag samen met zijn zoon bij mij in Almere te vissen. Hij kon toen nog niet vermoeden dat de groep werd uitgebreid met het koppel Mark Jan en Wout en Cantor met als vismaat Sybren. De bemanning van de thuisvissers bestond als gewoonlijk uit kapitein Jos met zijn scheepsmaten Jeffrey en Kevin.


Zondag 5 november om 08.00 uur bij mij in de jachthaven was de afspraak. Dat de koppels enthousiast waren bleek wel. Iedereen was op tijd. Wel probeerde Wout mij om 08.00 uur op de kast te jagen door te bellen dat zij zich verslapen hadden en nog moesten vertrekken uit Noord Holland(de boef). Na een kort samenzijn werden de boten vaarklaar gemaakt en konden wij het ruime sop kiezen. De 1ste 2 uren bleven visloos. Wel hadden de boten van Cantor/Sybren en Mark Jan/Wout een aanbeet op het grote meer, maar helaas konden deze vissen/aanbeten niet verzilverd worden. Ik had wel stevige actie op mijn hengel. Mijn slip begon te lopen en ik zag de lijn heerlijk naar rechts weglopen. “Kat in het bakkie” dacht ik. Ik nam de hengel in mijn hand en riep tegen mijn jongens, “hangen‘. En hangen deed hij !!! Ik had de Fatso van Pieter gehaakt. Pieter liet hem iets verder achter de boot zwemmen om wat diepte te winnen. Mijn Salmo Pike vergist zich nooit en wist de lijn van Pieter te haken. Na wat gestoei met de lijnen wist Pieter de lijnen perfect te ontknopen. Mijn 1ste vangst van de dag, 4 meter nog wat boot, voorzien van 15 pk.


Na deze grappige onderbreking voeren wij verder over het grote meer. De boten voeren om de beurt bij elkaar langzij en al slepend werd over onze hobby gekletst. Pieter in zijn super-visboot voorzien van fishfinder gaf ondertussen, dieptes, watertemperatuur etc.door.


Na het meer gerond te hebben werd koers gezet naar de stad. Via een kleine haven voeren wij een smalle gracht in. Achter mijn boot zwom een prachtige jerk bait van Cantor. Halverwege het meer had hij deze in mijn boot gegooid, voorzien van de tekst, “test jij deze maar even”. Nou die test bleek een succes te zijn. De trage uitslaande beweging, gecombineerd met de perfecte zwemdiepte was voor Essox onweerstaanbaar. De 1ste snoek van de dag was een feit. Dat smaakte naar meer. Kennelijk waren de snoeken op het grote meer al naar de diepte verkast en hadden wij hier op het binnenwater meer succes. Na de verplichte fotosessie gingen wij met 4 boten verder de stad in. Niet veel verder wist ik een kleine doodlopende sloot waar wij in de zomermaanden menig snoek hebben gevangen. Niet de grootste, maar wel veel.


In deze sloot wist Pieter met zijn zoon 2 snoeken te vangen. (een 40er en 50er) Ik pakte een baars op mijn Chubby van Salmo. De kop was er af, maar om nou te zeggen dat de snoek los was, NEE !!! en dat moest veranderen. Pieter had in mijn verslagen gelezen over mijn snoekbaarzen van de laatste paar weken en wilde zijn verticaalhengel wel ingooien op deze plek onder een brug. Ik had meer oor naar een dobbersessie bij een andere hotspot in hetzelfde kanaal. Op snelheid werd koers gezet naar dit kanaal.


Iedereen heeft op deze locatie vis gevangen. Baars, Snoekbaars en Snoek. Hoeveel, Hoe groot en Wie blijft gedeeltelijk een verassing. Dat volgt in deel II, maar is ZEKER!!!de moeite waard.


groet JosReacties

Er zijn 3 reacties

 Sybren schreef op 07-11-2006 om 19:07:45
Ip opgeslagen


Mooi verslag Jos was echt een een leuke visdag en natuurlijk veel gelachen met twee van die schippers in een roode boot die onder een gebouw door voeren haha.

 Pieter schreef op 07-11-2006 om 17:24:11
Ip opgeslagen


Prachtig beschreven Jos dit eerste gedeelte van de dag. Het was inderdaad een gekkenhuis op den duur. We hebben veel snoek zien jagen en zelfs in het schroefwater van de boot. Sucses met de volgende deel(en)!!

 cantor schreef op 06-11-2006 om 23:50:30
Ip opgeslagen


Jij weet het wel spannend te maken Jos. Ik heb het met plezier en heimwee naar gisteren gelezen. Ben reuze benieuwd naar deel II.

Leuk verslag!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01964 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign