Inspiratie weer terug
 Geplaatst op  30-10-2006  door Pieter
4178 keer bekekenHet is een tijdtje rustig geweest van mijn kant wat visdagverslagen betreft en dat heeft dan ook verschillende redenen. Wegens slechte vangsten en wat uitstapjes naar geheel nieuwe wateren ontbrak mij de inspiratie nogal eens. Ook een weekend zonder vissen doorbrengen en wegens tijdgebrek om een verslag op te pakken lukte me dan ook niet. Maar we gaan het weer proberen ook al spetterd het nog niet van de vangsten maar avonturen genoeg beleefd om te verslaan. Het laatste uitstapje op mijn thuiswater pakte slecht uit en leverde niet meer dan een brasem op. Niet vals gehaakt deze keer maar de vis had een dubbelbladige spinner vol genomen in de bek, soms toch ook wel echte jagers die brasems.


De week daarop afgesproken met mijn Belgische vriend Kurt om op ťťn van de randmeren te gaan vissen. Hij had hier eerder gevist en wou graag eens terugkomen ook al moest hij er tweehonderd kilometer voor rijden. Deze dag hebben we echt alles uit de kast gehaald en ook Kurt is een snoekvisser die de kunst van het vissen met kunstaas wel verstaat maar dit alles mocht niet echt baten. Ik vondt het dan ook vervelend voor mijn vriend dat hij van zover gekomen was en dit pokke eind weer terug moest zonder een snoek gevangen te hebben. Voor mij was het maar een half uurtje rijden om dit avontuur weer te vergeten.


Veertien dagen later besluit ik dan toch om weer terug te gaan naar dit randmeer met zijn aangrenzende haventjes. Ik had hier tijdens onze vorige sessie veel baars zien jagen en Gijsbert kan zich hier dan ook altijd heerlijk mee vermaken. We gaan dus símorgens eerst een haven in om te kijken of hier nog wat te vangen was. Gijsbert gaat met een asp spinnertje in de weer en vangt dan hiermee zijn eerste roofblei. Deze vis had hij nog niet eerder gevangen dus was hier erg blij mee. Ook pakt hij nog een paar baarsen dus die vermaakte zich wel. Ik bleef mín zinnen op snoek zetten maar vangsten bleven uit.


We gingen verder op zoek naar andere stekken maar ook hier bleven snoekvangsten uit. Half op het meer besluiten we een jachthaven in te gaan en hier zien we weer baars jagen tussen de steigers door. Gijsbert gaat weer aan de slag met zijn spinnertje en vangt gelijk weer baars. Ook zien we in het heldere water van de haven roofbleitjes jagen maar Gijsbert vangt ze verder niet meer. Dan zien we in een hoek van de haven het water exploderen en verschillende vissen wegspringen. Hier jaagt iets groots zeiden we tegen elkaar en beginnen de plek met jerkbaits uit te werpen. Nog verschillende malen zien we grote kolken verschijnen en visjes alle kanten opschieten en Gijsbert meende zelfs nog een snoek te erkennen in een grote kolk. Maar vangen doen we er niet wat we ook proberen. Na nog verschillende stekken aangedaan te hebben deze dag komt er weer een eind aan en gaan we terug naar de trailerhelling. Bij de trailerhelling kom ik nog in gesprek met een visser die we eerder die dag ook al een paar maal tegen gekomen waren. Het gesprek ging over in een discussie waarom wij en andere vissers niet op onze thuiswateren visten en door op hun wateren te komen ook zij de vangsten achteruit zagen gaan. Na een half uurtje onze argumenten uiteen gezet te hebben gingen we toch nog als vrienden uit elkaar omdat onze belangen toch op het zelfde neerkomen. Ik hoop dan ook weer de komende tijd met veel spetterende visverslagen terug te komen. Maar we weten het allemaal, het blijft vissen................

Pieter NederlofReacties

Er zijn 5 reacties

 jeffrey schreef op 04-11-2006 om 11:28:19
Ip opgeslagen


jammer dat je niet veel het gevangen  maar toch nog een roofblij een brasem en een paar baarzen

 jk schreef op 01-11-2006 om 16:17:38
Ip opgeslagen


ik zie uitbreiding van het visgebied   

 jos schreef op 31-10-2006 om 00:14:44
Ip opgeslagen


Pieter, vergeet die randmeren en kom naar mij :). Baars, snoek en snoekbaars. Alles aanwezig en meestal in een goede bui om te bijten.
Die visser met zijn territoriumdrang voortaan negeren is mijn advies.
Leuk verslag. Jammer van de tegenvallende vangsten, al ben ik nieuwsgierig naar die roofblei

groet Jos

 cantor schreef op 30-10-2006 om 21:36:19
Ip opgeslagen


Jammer voor Kurt, zo'n stuk rijden en toch met lege handen naar huis. Maarja, dat is vissen zoals je zelf al zegt.

Leuk met zo'n plaatselijke visser in discussie te gaan, over het hoe en waarom mbt viswateren ver van je eigen viswater....'t gras bij de buren is altijd groener. hahaha

Leuk verslag weer Pieter.

 jk schreef op 30-10-2006 om 19:40:09
Ip opgeslagen


mooi verslag en jamer van de vangsten waar je voor kwam , denk dat die ouwe elburger alles heeft op gevist   volgende keer beter

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01879 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign