21.10.2006 Herfstvakantie
 Geplaatst op  22-10-2006  door Jos
4174 keer bekekenDeze week zijn de kinderen vrij. Een mooie gelegenheid om af en toe het ruime sop te kiezen.
Hele dagen zitten er niet in. Af en toe een middag moet kunnen. Laatste tijd ben ik veel in de weer met de dobber. Voor mij een nieuwe passie. Slepen word ik af en toe moe van. Steeds het gebrom van de motor stoort mij soms
Voor de jongens is het anders. Het slepen is voor de kleine mannen de mogelijkheid om een snoek te scoren. Toch heb ik met name Jeffrey weten te overtuigen van de spanning die gecombineerd gaat met het vissen met de dobber. Voor Kevin ligt het nog anders. Hij vindt het prachtig om de aanbeet te voelen als er gesleept wordt. Bij hem is het geduld er soms niet om een half uur naar een dobber te staren.
Het leuke van het vissen met de dobber is, dat er aasvis gevangen moet worden. Beiden vinden zij het prachtig om met de (nieuwe) baarshengel baarsjes te vangen. Het gaat ze ook prima af.


De zaterdag stond gelijk in het teken van vis. De plaatselijke hengelsport winkel werd bezocht. Dolle dwaze dagen hielden zij. Ik wist een winteroverall en winterschoenen te scoren met 70 % korting. Na deze koopjes werd koers gezet naar de haven. De boot was in een mum van tijd klaar. Eerst werd gekozen om een traject te slepen. Jef met de baarshengel en Kevin met 1 van mijn snoekhengels. Terwijl Jef de ene na de andere baars uit het water trok, wist Kevin zijn 2de snoek in zijn korte carrière te verzilveren. Met 72 cm gelijk een persoonlijk record. Je had het gezicht moeten zien van deze snoekprofessional. Bij de aanbeet vloog de hengel bijna uit zijn handen. Gelukkig wist hij de lijn gespannen te houden en kon de snoek geland worden. Apetrots is hij. Na de verplichte fotosessie werd de vis zachtjes teruggebracht in het inmiddels afgekoelde herfstwater.


Na deze prachtige vangst werd koers gezet na een locatie waar ik eerder 3 snoekbaarzen en 2 mooie snoeken had weten te vangen. Ook vandaag werd daar weer vis gevangen. Jef ving een prachtige baars van 42 cm (PR) en ik wist weer een snoekbaars te vangen. Na meting 75 cm. Mooie vissen dus.


Na de sessie onder deze brug besloten wij om al roeiend een lange rietkraag af te varen. Jeffrey was hier weer de gelukkige. Zijn 1ste snoek gevangen met de dobber was een feit. Prachtig om te zien hoe na het verdwijnen van de dobber, hij begon te tellen (hardop), contact zocht met de vis en aansloeg. Mooi gehaakt kon de snoek geland worden. Na de verplichte fotosessie mocht deze laatste van de zaterdag terug het water in


De Zondag: Na de middag werd gekozen voor een zelfde aanpak als gisteren. Eerst aasvis vangen en dan op een aantal locaties vissen met de dobber. Tijdens het vissen op aasvis (met de spinner) wist Jeffrey veel baars te vangen en een kleine snoek. Leuk om te zien hoe de 5 grams spinhengel krom gaat staan’als er zo’n klein snoekje aanhangt.


Nadat er voldoende aasvis gevangen was, besloten wij om in de buurt van een andere brug te gaan vissen als in de eerdere vissessies. Na een half uurtje was het raak. Een mooie snoek nam met een ferme ruk mijn dobber mee naar beneden. Na een prima drill, kwam deze snoek volledig uitgedrild naast de boot te liggen. Mooie gelegenheid om daar een foto van te maken. (dobber+vis)


Hierna was het bij deze brug over, behoudens wat baarzen die Kevin aan het vermaken waren. De komende 2 uren werden saai. Geen teken van snoek, dus werd besloten om een traject over het grote meer te roeien met de dobber. Nog geen 2 minuten nadat de dobbers in het water lagen was het al bingo op de hengel van Jeffrey. Hardop tellen, contact zoeken met de vis en aanslaan. Een mooie snoek hing aan de haak en bleek prima gehaakt te zijn. Inmiddels was het stevig gaan regenen dus het werd een snelle fotosessie.


Dat was een mooi weekeinde, met 2 enthousiaste bemanningsleden.
Groet JosReacties

Er zijn 4 reacties

 cantor schreef op 23-10-2006 om 22:14:00
Ip opgeslagen


Kevin jongen, van harte met je tweede en tevens nieuwe pr snoek. Prachtbeestje!!

Jos, wederom een leuk verslag met mooie vangsten. Ik ben ook wel te prikken voor een uurtje lekker turen naar een snoekdobber met een dooie sardien of anders.

En ook weer mijn complimenten voor je foto's. Tot gauw (PB?)

Cantor Gerbert schreef op 23-10-2006 om 09:07:06
Ip opgeslagen


gaaf verslag!!!  

 jos schreef op 22-10-2006 om 22:39:08
Ip opgeslagen


sorry, 70ers

groet Jos

 jeroen schreef op 22-10-2006 om 22:18:19
Ip opgeslagen


leuk verslag !
hoe groot waren die andere snoeken?

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02898 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign