Onder de rook van Schiphol (1e forumdag part III)
 Geplaatst op  10-10-2006  door Cantor
4176 keer bekekenNa veel dagdromen over de veelbesproken ‘forumdag’, waarbij een aantal vaste bezoekers van snoeken.net een dagje de roofvis zullen belagen in Oude Meer, nabij Schiphol, is de dag dan eindelijk aangebroken. Na een korte nachtrust vertrokken Dennis en ik even voor vijven richting het westen. Met een lieflijk, doch indringend stemgeluid van de digitale dame in het kastje, wist ze ons de juiste weg te laten rijden. Na een rustige reis kwamen we aan op de plek van onze bestemming. Hier dachten we de eersten te zijn. Rond de klok van zeven uur liet Ruud ons weten waar we onze boot het beste te water konden laten. Zodoende stapten we weer in de auto en reden een doodlopend weggetje in, waar een paar groepjes witvissers aan de kant zaten. Na bedenkelijk kijken en de kant aflopen besloot Dennis dat ie het met de trailer niet aandurfde van de kant. Het leek ‘m te hoog. In de verte zagen we een auto aan komen rijden en hierin leken een paar visgenoten te zitten. Het waren de heren Snoeken.net. Zij hadden met ons afgesproken iets eerder te zullen arriveren zodat ze ons de plek konden wijzen waar we de boot konden traileren. Dit deden we op een andere plek dan we in eerste instantie hadden gedacht. Het was niet erg ver bij Ruud’s sportviszaakje c.q. botenverhuur vandaan. Na een paar spannende minuten wisten we zonder problemen de boot van de kant af te traileren.


En al gauw konden we ons bij de rest van het gezelschap scharen. Een aantal handjes werden geschud. Een groepsfotootje werd genomen en een aantal dronken een vers bakje koffie. Maar toen was het moment daar dat de riemen los gingen en her en der de bootjes het ruime sop kozen. Al trollend kamden Dennis en ik, en ook de anderen het water af. De weerssituatie leek gunstig en de locatie was perfect. Al gauw wist Pieter ons te melden dat hij en Gijsbert al een paar snoeken hadden gevangen, evenals Jos en zijn twee jongens, Jeffrey en Kevin. Dit gaf ons een goed indruk aan het begin van de ‘forumdag’.


Gaandeweg mochten een paar aanbeten ons adrenalinegehalte op peil brengen. En we waren er stellig van overtuigd dat het niet lang meer zou gaan duren eer onze eerste binnengetakeld zou worden. Maar helaas…na het vermanend tot ons roepen dat we sneller moesten gaan trollen, door Ruud die ons gadesloeg, zetten we het gas wat meer open. Zou het dan daar aan liggen? Maar al met al, er gebeurde bar weinig. Hier en daar kwamen we een enkel bootje tegen met vissers waarvan de één wel, maar de ander niets had gevangen. Een pluspunt was de mooie omgeving waarin we ons bevonden. Maar datgene waar we voor waren gekomen bleef nog steeds uit. Snoek….De meest prachtige stekken voeren we door en zeiden nog tegen elkaar dat het hier om de meest uitermate geschikte winterstekken ging. Maar tot nu toe konden we alleen nog maar genieten van de omgeving en van de triomfantelijk door het water schietende jerkbaits, softbaits en andere pluggen. Ik denk dat we alles wat we bij ons hadden, wel aan bod hebben laten komen.


Ergens in de middag, vlak nadat we Pieter en Gijsbert (in de drukte van het scheepvaartverkeer)hun grootste snoek van die dag hadden zien drillen en reanimeren, wist ikzelf op een felgekleurde grote plug van Henk Simonsz, een snoekje te vangen van nog geen veertig centimeter. De wildebras deed me denken dat ie groter was, maar na deze boven water te hebben gehad, bleek een kleine snoek een feit te zijn.


Een niet al te lange tijd later wist Dennis nog een aanbeet zichzelf toe te kennen, maar helaas bleef hij visloos. En voeren we voor de zoveelste keer voor Ruud Schwegler langs. Een stuk verderop zagen we een tweetal met een mooi snoekje in de weer. Het was me opgevallen dat ook zij met felgekleurd kunstaas aan het vissen waren. Terwijl we het grootste gedeelte van de dag met natuurlijke kleuren hebben gewerkt. Ik besloot om mijn groot felgekleurde kunstaas te verruilen voor een klein diepduikertje met flitsende kleurtjes. Dit mocht mij uiteindelijk een mooi baarsje opleveren van leuk formaat. Sorry voor de charmante uitstraling van Cantor op de foto...


Helaas mochten we deze leuke dag afsluiten met niet meer dan dat. Een erg leuke herinnering hebben we er wel aan over gehouden. Tot slot werd in de winkel van Ruud nog wat bier en koffie geschonken terwijl de dag even werd doorgepraat. Qua grootste vis en qua meeste vis was er één grote winnaar, dat was Pieter. Een leuke prijsuitreiking volgde en er werden wat leuke foto’s gemaakt. Het grote snoekenboek van Ruud werd nog even tevoorschijn gehaald en enkele kapitale snoeken en ook snoekbaarzen werden met “oohs en aaaahs” bewonderd. Wat me wel opviel, was dat de meeste foto’s in een winterse omgeving waren genomen. Dus de volgende keer zullen we, willen me meer en vooral groter vangen, een kouder tijdstip moeten plannen met de fans van snoeken.net.


Hopelijk tot volgend jaar, ik heb er van genoten. Harstikke bedankt allemaal.

Tevens ons dank aan (naar mijn weten de stichter van het onderwerp 'forumdag' op ons forum) Robin Koel

Cantor

Hieronder nog enkele foto's


Links zien we Mireille, Marnix en Markjan


en aan de rechterkant Jos, Kevin en JeffreyReacties

Er zijn 2 reacties

 Jos schreef op 11-10-2006 om 00:14:11
Ip opgeslagen


Aangenaam verrast door de foto :). Erg leuk. Ik sluit me aan bij het commentaar dat Pieter schrijft. Zeker voor herhaling vatbaar. Kort na de forumdag ben ik al op pad geweest met Mark Jan en Wout (inmiddels mijn vaste vismaat. Was ook erg leuk. Een afspraak bij hen ligt in het verschiet.Misschien viel de vangst iets tegen, maar dat kan overal gebeuren. Het is een superomgeving. De gastvrijheid, ontvangst bij Schwegler is van zeldzame klasse. A.s vrijdag ben ik met een vismaat wederom onder de rook van Schiphol. (en niet om te werken hahahaha)
groet Jos

 Pieter schreef op 10-10-2006 om 22:02:36
Ip opgeslagen


Cantor, inderdaad een prachtig stukje water wat in de wintermaanden een stuk beter kan zijn. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar die snoeken.net forumdag en dan meerdere malen per jaar. Ook ben ik van plan om wat meer met jongens van snoeken.net plannen te maken om bij elkaar te komen vissen. Er staan er al visdagen op het program maar door tijdgebrek blijft het uit. Toch maar verplicht wat meer tijd vrij maken en afspraken om te vissen inlasten. Dus met jou maak ik ook nog wel even contact!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02826 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign