De eerste 'Snoeken.net forumdag...' (Deel 2)
 Geplaatst op  10-10-2006  door Sander
4430 keer bekeken17 September het is zover, de snoeken.net forumvisdag.
Zondagmorgen om half acht komen Gijsbert en ik aan in Oude Meer. Als we bij de afgesproken bootjesverhuurder binnen komen blijkt er nog niemand van het snoeken.net team te zijn en besluiten we maar op zoek te gaan naar een geschikte trailerplaats. Aan een lage kant van de vaart gaat het traileren makkelijk en de boot ligt dan ook snel te water. We varen op de bootjesverhuurder aan en dan blijken de eerste jongens inmiddels ook gearriveerd. Na een bak koffie en wat uitleg over het te bevissen water gaat een ieder op pad en wij besluiten net als Jos en nog een bootje eerst de Haarlemerringvaart richting de Westeinderplassen in te varen.


Na een kwartiertje trollen horen we Jos een gil geven en zijn zoon vangt de eerste snoek. Als we tien minuten verder zijn krijgt Gijsbert een beuk op zijn handhengel en drilt een mooie snoek af. Als we de snoek in de boot hebben en hem onthaken blijkt hij Gijsbert zijn spliksplinter nieuwe buldawg helemaal aan gort te hebben gebeten. Het rubbergeval was niet meer geschikt om mee te vissen en Gijsbert moest dus gelijk zijn vangend aas alweer verruilen. De snoek werd nog even gemeten en het lint bleef op 80 cm steken en dit was geen slecht begin voor een visdag op onbekend terrein. We trollen weer verder en niet veel later krijg ik dan een beuk op mijn steunhengel. De vis ligt snel naast de boot en mag zich even van zijn beste kant laten zien om leuk op de foto te komen. Nog even meten en deze is precies vijf cm kleiner dan die van Gijsbert, nummer twee mag na deze leuke start van de dag weer terug in zijn vertrouwde element. We trollen weer verder en zien dat Cantor en zijn maat voor ons uit vissen. Als ik omkijk blijkt Jos niet meer in het zicht en was niet verder meegekomen maar omgedraaid. Als we even later bij Cantor langs komen blijken zij nog geen vangst te hebben. Bij ons blijft het dan verder ook rustig en om half elf arriveren we bij de Westeinder plas.


Na een rondje op het eerste gedeelte van de plassen bevalt het bodem verloop ons niet. Het is hier ééntonig met nog geen twee meter water en we besluiten dan ook om terug de vaart in te gaan. Als we een tijdje de vaart weer door trollen krijg ik dan eindelijk weer een aanbeet. Een snoekje van rond de vijftig cm heeft mijn softbait te pakken genomen en was nogal lastig gehaakt. Om verder geen risico te nemen heb ik het snoekje in het water onthaakt en voor het beestje er erg in had was hij weer vrij om te gaan. Als ik even later onder het trollen aan het telefoneren ben krijg ik een flinke beuk op mijn handhengel. Ik zeg tegen de persoon aan de andere kant van de lijn dat ik even een snoek af moet drillen. Twee flinke rukken aan de hengel en ik kan mijn telefoontje weer hervaten want ik verspeel de vis. We komen weer aan bij de plek waar we waren begonnen en besluiten de vaart verder door te vissen richting het Nieuwe Meer. Ondertussen zien we Cantor ook weer terug want die waren we eerder die morgen ook uit het oog verloren. Als we net door een bocht gekomen zijn krijg ik weer een lekkere beuk op mijn handhengel en de vis begint gelijk goed te vechten. Eerst neemt hij flink lijn om daarna weer met een rotgang op me aan te zwemmen, ik kan het maar net bijbenen allemaal. Maar uiteindelijk geeft ook deze snoek zich gewonnen en onder het aanschouwen van voorbij varende bootjes komt de vis aan boord. Het is een mooie vette snoek met een lengte van 85 cm en na het onthaken heeft zij wel even de tijd nodig om weer op gang te komen maar zwemt uiteindelijk weer goed weg.


We vervolgen onze weg weer en bij het binnenvaren van Badhoeverdorp krijgt Gijsbert vlak onder het kantje een aanbeet op zijn handhengel. Een snoek van 66 cm ziet waarschijnlijk voor het eerst van zijn leven een jumbojet van de KLM overvliegen want we liggen hier precies onder een aanvliegroute. We komen uiteindelijk aan bij het Nieuwe Meer en gaan hier onder de rietkragen met een brede rand van plompenbladen het water afwerpen met jerkbaits. We krijgen hier verder geen aanbeten en besluiten om de rand van het eerste talud met groot kunstaas af te trollen. Onze hoop is op die ene enorme beuk want het Nieuwe Meer staat hier bekend om. Na het eerste gedeelte van de plas helemaal rond gesleept te hebben moeten we terug want het loopt al weer tegen vieren en het is nog een uurtje terug trollen. En rond vijf uur zijn we dan ook weer terug bij de plaats waar de auto met trailer staat. We hebben verder dus geen aanbeten meer gehad en we traileren de boot om daarna terug te gaan om de dag af te sluiten.


Uiteindelijk bleek dat we de meeste en grootste snoek gevangen had en daar hadden we echt niet op gerekend. De verrassing was dus des groter dat we de bekers met bijhorende pluggen gewonnen hadden. De huldiging nam Wout voor zijn rekening om daarna nog even gezellig met elkaar te eten in een gezellig tentje. Een top dag die wat mij betreft zo gauw mogelijk een vervolg mag krijgen. Bedankt jongens en meisje!!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 2 reacties

 Jos schreef op 11-10-2006 om 10:58:49
Ip opgeslagen


Pieter,

Mooi verslag. Leuk de diversiteit aan fotomateriaal. Wanneer is de volgende forumdag ? Wat mij betreft hahahaha

groet Jos

 cantor schreef op 10-10-2006 om 21:22:05
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter. Leuk om deze visdag vanaf verschillende kanten belicht te zien. Ik hoop dat we de traditie in ere gaan houden en elkaar zowiezo volgend jaar (in het koudere seizoen) weerzien op forumdag II

Bedankt voor je leuke verslag.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02996 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign