Muts weer op en nieuwe techniek.
 Geplaatst op  08-10-2006  door Jos
4174 keer bekekenNa een heerlijke griep, nog niet helemal lekker, maar toch op pad met de jongens. Veel tijd was er niet. Eerst lekker uitgeslapen. Na het middaguur wat kleding voor de mannen gekocht. Vervolgens was het de bedoeling om vanaf de kant een uurtje te gooien. Gelukkig won de luiheid het van het originele plan en werd er koers gezet naar de boot.


In de haven werd door mij snel de boot vaarklaar gemaakt terwijl de mannen met het baarshengeltje de ene na de andere baars eruit haalde. Afgelopen week had ik ontdekt dat een gracht die eerst vol was gegroeid met waterplanten, inmiddels te bevissen was. Daar had ik samen met Razim een nieuwe techniek geprobeerd die tot mijn verbazing prima werkte. Vlak naast de boot, nagenoeg op de bodem vissen.De plug ligt echt naast de boot. Niet veel meer dan anderhalf a 2 meter lijn wordt er gegeven. Na een kleine kilometer was het voor mij raak. Een 60er pakte de plug. Ik kon vanuit de boot de aanval zien. Zeer spectaculair.Geloof me, je hartslag gaat omhoog.


Jeffrey had zijn kleine Fatso achter de boot. Nog geen 100 meter, na mijn vangst, boekte hij suc6. Grappig detail, "op exact dezelfde plek"als waar hij vorige week een snoek had gevangen.Na meting bleek het om een mooie 70er te gaan. Na de verplichte foto-sessie mocht ook deze rover weer terug. Op zich viel het niet mee. De windkracht was behoorlijk. Ik had mijn handen vol aan het corrigeren van de boot en het adviseren/helpen van de kleine mannen.


Na deze 2de snoek binnen het uur, hoopte ik dat het een keer door zou zetten. Afgelopen tijd leerde,dat het vaak taaie dagen konden zijn qua visvangst. Snel suc6 aan het begin van de vis-sessie was vaak geen garantie voor een grote hoeveelheid vis, een hoop actie.


Inmiddels waren wij weer op pad gegaan. De gracht bleek viezer dan ik dacht, dus ik koos voor mijn grote Fatso Crank. Een drijvende plug die behoorlijk lang schoon blijft.Deze plug staat garant, of beter stond garant voor vis van 70+. Tot mijn verbazing pakte een hele kleine snoek de plug. Met recht kon ik de nekgreep toepassen. Aan meten heb ik niet gedcht. Schatting, ergens in de 40cm. In ieder geval een leuk beestje.


Nadat wij deze gracht waren uitgevaren, werd via een ander kanaal koers gezet naar de haven. Dit kanaal stond aan het begin van het seizoen garant voor vele vangsten. Vaak waren de vissen hier 80 tot/90 +. De laatste tijd lieten de snoeken het hier afweten. Dressuur waarschijnlijk. Door mij werd wederom kort naast de boot gevist en werd een plug, gebouwd door Cantor geplaatst. De plug van Cantor werd na 500 meter gigantisch gegrepen en mishandelt. Helaas loste deze snoek in de drill. Balen, balen, balen. Een kleine 500 meter verderop was Jeffrey aan de beurt. Een mooie aanval op zijn plug, helaas zonder het gewenste resultaat. Ondertussen was ik nog steeds bezig met het korte touwtje. Op een gegeven moment voelde ik een DREUN !!!!! op mijn hengel. Moet je je voorstellen. anderhalve meter lijn en een dikke 90er klapt er in al zijn enthousiasme op. Whow!!!!!. Heerlijk natuurlijk als je uit de hand vist. Anders gedoemd tot mislukken. Met zijn grote bek kwam hij vrij snel boven. Door heftig met zijn kop te schudden trachtte hij zich te ontdoen van mijn plug. Maar zoals jullie al lezen, trachten is proberen in de verleden tijd hahahahaah. Na een lekkere drill, vol spektakel mocht deze snoek, onder het toeziend oog van een hele club toeschouwers voor de verplichte fotosessie aan boord. 93 cm gaf de meetlat aan. Vlak voor deze vangst hadden wij nog naar huis gebeld. "Schat het kan niet lang meer duren. Wij zijn zo thuis" hahaha. Helaas door dit welkome oponthoud duurde het iets langer. De boot werd weer in beweging richting haven gezet. Na nog geen 50 meter een zelfde formaat op de korte lijn. Helaas, deze bleef niet hangen. Maar ik kan wel zeggen dat ik genoten heb van de snoeiharde aanbeet.
3 uurtjes vissen, wat een mooie vis-sessie. Voor mij een bewijs dat verandering doet vangen. Mijn Fatso, zonder zwemlip die het de laatste maanden zo goed deed, liet het deze dag afweten.
Het idee is overigens niet zomaar bij me opgekomen. Als je het internet afzoekt, kom je aardige tips, ideeen tegen. Denk aan de snelheid van de boot. De plek waar een plug moet/kan hangen (bijvoorbeeld in het schroefwater). Noem maar op.
groet Jos
(mijn advies, Lees, Luister, Probeer en EXPERIMENTEER)Reacties

Er zijn 6 reacties

 tim schreef op 15-10-2006 om 22:48:18
Ip opgeslagen


mooie snoek mijn grootste is een snoek van 120 cm maar toch een mooie snoek gr tim. 

 Ezra. schreef op 09-10-2006 om 17:16:02
Ip opgeslagen


leuk verslag mooie snoek en mooie foto's..egt vet dat jullie altijd veel vangen..groetjes ezra

 Jos schreef op 08-10-2006 om 23:05:49
Ip opgeslagen


Beste cantor,

De kleur is prima.Hij maakt de snoeken gek. Echt druk met snoek is het nog niet. Ik ben ervan overtuigd dat hij gaat vangen.(en hoe :) )
V.w.b.de techniek. Speel met je aas, zo kort onder de boot. Lees op het forum onder vangstverslagen van de 8ste, wat er met dezelfde plug vandaag (08-10)gebeurde. Dat is pas kort op de boot.
V.w.b.aanwinst op de site: Dank je wel. Het is gewoon een leuke manier van kennis/ervaringen uitwisselen.
groet Jos

 Markjan schreef op 08-10-2006 om 13:26:26
Ip opgeslagen


Dat is zeker een mooie vissessie. En de kleine mannen doen weer leuk mee.

Mooie vis hoor, die 93-er. Lijkt me een zeer spectaculaire aanbeet als ik het zo lees. Zo kun je je profijt doen met het uitproberen van andere technieken.

En wij die het lezen natuurlijk ook weer! Bedankt voor dit leuke verslag.

 ferdi schreef op 08-10-2006 om 11:23:14
Ip opgeslagen


mooi verslag Jos. je bent echt een goede aanwinst op snoeken.net 

 cantor schreef op 08-10-2006 om 10:12:49
Ip opgeslagen


Mooi verslag Jos, jammer dat de snoek mijn dikke slaughter wist te lossen. Misschien heb ik 'm in de verkeerde smaak gespoten....Fof dat je 'm in ieder geval even noemde in je verslag, daar moet ik het van hebben.

Mooie snoeken wederom. En ik zal ook zeker jullie nieuwe techniek in Zweden uitproberen. Dat wordt knallen!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0322 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign