De eerste 'Snoeken.net forumdag...'(deel 1)
 Geplaatst op  05-10-2006  door Sander
4177 keer bekekenZondag 17 september 2006.. Het was zover.. De eerste ‘Snoeken.net-forumdag’!
Sinds Remco als moderator op het forum actief is, is het forum op onze geliefde site tot leven gekomen. Mede dankzij zijn inzet en enthousiasme is het forum hét bruisend interactief centrum van snoekend Nederland geworden. Maar dit succes is ook zeker te danken aan een aantal zeer fanatieke snoekvissers die graag hun ervaringen met anderen delen. Het forum geeft de mogelijkheid om op de loze uurtjes dat snoeken er net niet inzit, toch met deze mooie sport of hobby bezig te zijn..
Al lange tijd terug werd het voorstel gedaan om eens met elkaar een dag te organiseren. Naast dat een dag snoekvissen op zichzelf al erg leuk is, leek het meerderen ook leuk om elkaar eens in levende lijven te zien en te spreken..
Het water onder de rook van Schiphol waar Ruud Schwegler zijn botenverhuur heeft werd gekozen als een mooie centrale locatie. Daarnaast is het onderhand geen geheim meer dat het water aldaar geheimen kent waar een beetje fanatieke visser ’s nachts een glimlach van op zijn mond krijgt…


“Bij de volgende afslag rechts aanhouden” zei een vriendelijke toch wat afstandelijke en kille vrouwenstem.. Markjan, Sander en Jasper reden in alle vroegte de schemer tegemoet.. Achter hun volgde Peter met Wout, Jack en Lars… Terwijl Sander uitlegde dat de Tom-Tom volgens hem voor vrouwen op de markt gebracht was, legde Markjan uit, zonder schaamrood en getuigend van zelfkennis, dat hij gezegend was met het oriëntatiegevoel van een dood vogeltje… Hierin moest Sander hem gelijk geven. Dit had Markjan al vaak bewezen.
“Hier Rechts aanhouden..” zei de vrouw op dezelfde vriendelijke toon, terwijl Markjan de gemakken van dit apparaat uiteenzette. “HIER! Links aanhouden!” schreeuwde de vriendelijke vrouwenstem en het leek alsof ze nog net een godlasterende uitspraak kon inslikken. “HIER ERAF!” schreeuwde Sander in een poging de vriendelijke vrouw bij te staan en Markjan bij de tijd te roepen. Nog net op tijd slingerde Markjan naar rechts om kilometers om rijden te voorkomen. In zijn kielzog met een identieke manoeuvre volgde Peter met de rest.In het eerste licht op de kade vond het eerste feest van herkenning plaats. Ja! Daar staat Cantor! Samen met Dennis stond hij met hun visboot langs de waterkant. Het hoogte verschil baarde hen zorgen en een helling was niet in de buurt.. Voordat we een geschikte plaats zouden zoeken reden we eerst door naar Ruud Schwegler. Bij zijn viswinkel kwam de geur van koffie ons al tegemoet. Handjes werden geschut.. Mireille en Marnix, Serge en Martijn. En natuurlijk onze fanatieke verslagschrijvers Pieter en Gijsbert en Jos met zijn topsnoekers in de dop Kevin en Jeffrey. Met de toevoeging ‘in de dop’ zullen zij het zelf niet eens zijn.. De eerste grootspraak over wie deze dag met de grootste vangst zou thuiskomen kwam uit hun mond.
Pieter en Gijsbert lagen met hun boot al te water. Dennis en Cantor namen de gok en lieten die van hun met beleid van de kade zakken..
Na de koffie was het tijd. De regels van de aan deze dag gekoppelde wedstrijd werden uitgelegd. Dagvergunningen werden getekend en het te bevaren water werd door Ruud middels een plattegrond aangegeven. Jos en zijn mannen waren al uit zicht. Net als Dennis en Cantor. De rest verdeelde zich over de verschillende huurbootjes en wenst elkaar succes. Serge en Martijn in één boot. Markjan, Mireille en Marnix in een andere. Peter nam de jongemannen Lars en Jasper onder zijn hoede terwijl Wout met Sander en Jack het ruime sop koos..


Het water lag er prachtig bij en het beloofde een mooie dag te worden.. Het eerste uur verliep rustig. De bootjes van Wout, Peter en Markjan bleven in elkaars gezichtsveld.. Enigszins geruststellend was het om van elkaar te zien dat niemand wat ving.. Deze rust verdween toen Jos met zijn mannen triomfantelijk uit een zijwater kwam varen met het bericht er al 2 te hebben gevangen. De grootste 70 centimeter. “Ik zei je toch dat we gingen winnen!” schreeuwde Jeffrey iets wat arrogant naar Wout..

Het grotere water werd opgezocht toen Jack de eerste snoek binnenboord wist te krijgen. Met 50cm niet het monster waar we deze dag op hoopte, maar toch.. Verder bleef het jammerlijk rustig. Op het grote meer leek er meer actie te verwachten. Eerst was het Peter die een 56cm wist te haken.. Hierna was het Wout zijn beurt. Een log en zwaar gewicht bleef diep onderwater terwijl trage bewegingen duidelijk maakte dat het hier wel om vis ging. De teleurstelling was dan ook groot toen de lijn weer los schoot..


Inmiddels waren we de boot van Markjan, Mireille en Marnix kwijtgeraakt en besloten we het meer te verlaten om in een ander gebied het statisch vissen een kans te geven.. Op het grote kanaal was het Lars die een mooie 53cm bovenwater kreeg. Bij de volgende aanbeet lukte dit hem helaas niet.


En toen werd het baarzentijd.. Wout ving een 27cm baars op een 17cm plug. En uit de boot van Markjan kwam het bericht dat er daar meerdere baarzen gevangen werden. Na een sanitaire-stop bij Ruud werd er een geschikte stek gezocht en gevonden. 9 hengels werden omgebouwd en even later dobberde er 9 dobbers rond.


Markjan had het aas amper in het water liggen toen zijn dobber spannende bewegingen begon te maken. Een dikke zestiger werd kordaat aangeslagen..


De tijd verstreek. Wout ging met Mireille en Marnix toch weer over op trollen. Ook Lars en Jasper stapte weer in de boot terwijl Markjan, Peter, Jack en Sander het geloof in het vissen met dood-aas niet wilde verliezen. Hun geduld werd beloond. Sander haalde een 79cm binnen en waande zich al winnaar van de dag als het gaat om de grootste vis..


Het einde van de dag kwam in zicht. Iets wat teleurgesteld in de toch wat matige vangst verzamelde iedereen zich weer op de kade bij Ruud.
Cantor en Dennis hadden ook slechts één kleine snoek en een baars weten te vangen. Daarnaast hadden ze hun benzinetank leeg gevaren. Toch leek het ze weinig te deren dat ze voor deze ervaring helemaal uit Friesland waren komen rijden. Ook Serge en Martijn bleven zonder vangsten. Jos en zijn mannen hadden naast de 2 snoekjes nog een snoekbaars binnengehaald. En waren met name met deze laatste vangst toch wel in hun nopjes. De boot van Peter, Markjan en Wout bleven steken op 5 snoeken en een tiental baarzen. De 79cm van Sander bleek echter niet genoeg voor de dagwinst. Dat bleek toen Pieter en Gijsbert met hun verhaal kwamen. In de winkel van Ruud werden de prijzen voor de grootste én voor de meeste vis dan ook aan Pieter overhandigd. www.Lures4Sale.nl had ook een mooi prijzenpakket ter beschikking gesteld voor deze dag. Pieter nam ze graag in ontvangst. Ook Ruud had stelde nog wat aas ter beschikking. En om niet alle prijzen in de koffer van Pieter te laten verdwijnen, verzon hij er ter plaatsen nieuwe categorieën bij. Zo kregen ook de vissers van de toekomst een aardig aandenken aan deze dag

Terwijl een Dennis, Cantor, Mireille, Marnix, Serge en Martijn aan de lange reis naar huis begonnen, besloot de rest in de plaatselijke snackbar de dag af te sluiten.. Een geslaagde dag. Mogelijk het begin van een jaarlijkse traditie. Dat was de conclusie op de terugweg in de auto. Terwijl Markjan blindvoer op het geluid van een vriendelijke vrouwenstem…

Het verhaal van de dagwinnaars Pieter en Gijsbert zal over een paar dagen geplaatst worden….Reacties

Er zijn 2 reacties

 Serge schreef op 12-10-2006 om 10:26:09
Ip opgeslagen


Hallo Sander,
ik lees de verslagen nu pas en ook ik wil een kleine correctie doorgeven 
In plaats van geen vis hebben we 5 baarzen waarvan 1 van 39 cm. gevangen alsmede 5 snoeken waarbij de grootste (minst kleine) 67 cm. was.
Ga nog een verslag met foto's plaatsen maar heb het erg druk op dit moment.
Groeten,
Serge.

 cantor schreef op 05-10-2006 om 21:07:24
Ip opgeslagen


Leuk verslag Markjan, sorry dat ik er nog geen tijd voor heb genomen. Mijn aandeel volgt zeker!!!

Maar eh....even een kleine correctie; visloos zijn we niet gebleven. Ik had immers een heel klein snoekje gevangen en een mooie baars...maareh....daar was alles ook mee gezegd.

Groeten
Commentaar van Sander:
Sorry Cantor, de tekst is inmiddels gerectificeerd! 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01962 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign