Vandaag is rood
 Geplaatst op  03-10-2006  door Wouter
4177 keer bekeken29 september 2006. “Vandaag is rooood.. de kleur van mijn Fat-so!” Luid zingend werden deze geluiden door Friso voortgebracht nadat binnen tien minuten zijn Salmo Fatso werd geattaqueerd. Het arme stukje kunstaas, splinternieuw uit de verpakking en vrolijk zwemmend, had amper tijd te beseffen wat er gaande was, toen een snoek al een bijtafdruk op hem achterliet. Vincent, onze gast van vandaag, was net als Wouter zichtbaar verrast door dit snelle moment van actie.


Het water lag er prachtig bij en de weersomstandigheden waren, met een lekker windje en dito zonnetje, echt uit de kunst. Slechts vijf minuten na Friso’s eerste aanbeet was het de beurt aan Vincent zelf. Het bootje werd van talud naar talud gekoerst en deze keer kwam Vincent’s goudkleurige bulldawg tijdelijk klem te zitten in een snoekenbek. Ook deze bleef niet hangen helaas. Voordat we ruwweg 20 minuten onderweg waren, ving Wouter er eentje van 74 cm op een imitatiesnoek van Salmo. In alle stilte had hij dit kunstje stiekem afgekeken van Friso die de vorige keer uiterst succesvol was op dit kunstaas. Wouter was dan ook zeer verbaasd dat hij de nieuwe Fatso verkoos boven deze sublieme imitatiesnoek. Hij zal er z’n redenen voor hebben gehad... Toen Wouter even later ook nog een sterke 87 cm snoek ving op de steunhengel wisten we het wel zeker; ze waren los vandaag!


Als collega van Friso liet Vincent, via foto’s en dergelijke, wel eens zien wat hij in z’n 2-jarige snoekcarrière zoal had bereikt. Afgelopen voorjaar nog wist hij in Västervik een mooie snoek te vangen van precies 1 meter. Over een groentje mag dus niet worden gesproken en zeker niet nadat even later Vincent’s diepduikend Fatso vastliep op 5 meter water. In dit geval bleek het geen bodem te zijn en dan weet je het wel... De snoek schoot er vandoor en de reel gaf meters lijn af. In een poging de snoek een beetje bij te remmen sneed de lijn in Vincent’s duim en liet een flinke snee achter (en dat is geen grapje). Een staart, zo breed als twee handen, wuifde ons even toe. Dit was er eentje, dit was zo’n kanjersnoek die je hele seizoen goed kan maken.. Gelukkig verliep de dril uitstekend en even later lag er een vitale metersnoek in de boot! Met 108 cm een nieuw persoonlijk record voor Vincent!


Na deze fantastische meterkanjer besloten we onze topstek nog één keer af te trollen en dan verder te varen. Friso las hardop voor wat z’n dieptemeter prijsgaf: “Het is hier 1 meter 60 diep, 2.20 meter, 3.10, 4.60, 5.10... Ja! Snoek!” Aan de kromme hengel te zien was Friso’s rode liefde weer doelwit geworden van een gretige snoek die weer niet bleef hangen. Heel even werden allerlei niet-voor-herhaling-vatbare oerkreten op het kunstaas afgevuurd en kregen de stompe standaarddreggen van Salmo de volle laag. We besloten het hier even te laten voor wat het was, want er stond een strak gepland dagprogramma voor de boeg. Het was de bedoeling met dieplopend gerei een paar diepe gaten mee te pakken, eerst op de plas en vervolgens op de rivier. Een halve middag later en een illusie armer, bleek dit toch niet zo’n goed idee. Zo gretig als ze vanochtend waren, zo tam waren ze hier.


Tegen vieren lag ons bootje logischerwijs weer op onze topstek; een soort Tora-bora-achtig berglandschap onder water. De goed gecamoufleerde bewoners die hier massaal huisvesting zochten, waren slechts bewapend met een grote bek vol tanden.. Na 20 meter trollen kreeg Wouter weer een aanbeet op de imitatiesnoek, maar faalde in de verdere afwerking. Kort daarna was het de beurt aan Vincent, die een mooie zeventiger binnenhaalde. Friso incasseerde de derde aanbeet van de dag en wist deze, ondanks de inmiddels vervangen dreggen, wederom te verspelen. De immer nuchtere Friso keek z’n maten vertwijfeld aan en vervloekte vervolgens zijn rode kunstaas dat nu toch echt meer weg had van een schattig lieveheersbeestje dan van een grote snoekenkiller... Dat laatste uur werden er door Vincent en Wouter nog vier mooie snoeken bijgevangen en vrijwel niets verspeeld. Friso, stoïcijns als hij zijn kan, bleef stug doorvissen en verkondigde dat dit soort dingen gewoon kunnen gebeuren bij het vissen. Toen Friso daarna zijn 5e snoek van de dag verspeelde op – jawel – z’n rode gevaar, verloor de arme jongen het geloof in dit stukje vakmanschap. Deze laatste was ook nog eens van behoorlijk formaat. Vincent en Wouter, die de snoek met wijd openstaande muil door het wateroppervlak zagen breken, verzekerden hem dat het een dikke 90+ snoek betrof. Toch was Friso niet helemaal onfortuinlijk deze dag. Op het einde wist hij al trollend een opportunistische schele pos te haken van circa 8 cm groot. De buit werd niet opgemeten maar daarentegen, volgens de enige ooggetuigen, vrij nonchalant (neigend naar agressief) teruggezet. Waarschijnlijk kwam dit doordat Vincent, cynisch als hij was, het niet kon laten om lachend “Kieuwgreep! Kieuwgreep!” naar Friso te roepen.


Het was nog ongeveer 300 meter trollen naar de trailerhelling. Voorzichtig vroeg Wouter of hij misschien even Friso’s rode Fatso mocht proberen... Nu denken jullie natuurlijk allemaal dat Wouter wel eventjes zou scoren met dit onding. Niet dus! Wouter kreeg op het laatste moment nog een forse aanbeet op deze Fatso, die direct daarna door een wild springende snoek gekatapulteerd werd. Hartstikke mis en weg snoek! Het stukje kunstaas liep wel weer een paar extra oorlogswonden op. De bewuste Fatso is vandaag maar liefst 6x (!) door snoek genomen, waarvan er niet één is blijven hangen. Wat een blamage!


Je kunt je voorstellen dat we gretig waren na een dag met 16 beten en zo snel mogelijk weer het grote water op willen. Vrijdag 6 oktober zou hiervoor prima geschikt zijn, zij het niet dat Wouter dan in een heel ander bootje stapt. In gedachten zagen we het al in geuren en kleuren voor ons... Een te gehaaste auto met trailer + boot stopt met piepende banden voor het gemeentehuis. De bruidegom komt gauw z’n verplichtingen na, hijst zich rap in paar laarzen en warmtepak om zich vervolgens snel bij z’n vismaten in de auto te voegen, een prachtig, maar hevig teleurgesteld, bruidje achterlatend...


Het resultaat van deze dag:
Vincent: 108, 74 en 76 cm
Wouter: 74, 87, 78 en 68 cm
Friso: 8 cm (schele pos)
Aangeboden op Marktplaats: rode Salmo Fatso. Zo goed als nieuw! (T.e.a.b.)Reacties

Er zijn 8 reacties

 cantor schreef op 03-10-2006 om 21:41:41
Ip opgeslagen


Mooi verhaal mannen!!!

Dus die possen zijn ook trollend te pakken. Goed om te weten. Vertikalend gaat ook uitstekend. Na een felle aanbeet en een korte dril wist ik ook mijn pr pos te vestigen. Weliswaar heb je mijn record verbroken. Gefeliciteerd met je 8 cm!!!

Mooie snoeken hoor, knap gedaan. Jammer van Salmo da Fatso. Subtiele verkooptactiek, die dingen niet voldoende snoek-tandbestendig af te werken. Altijd verzekerd van een nieuwe bezoekje aan de locale visshop. Advies: behandel 'm alvorens je 'm weer te water laat met envirotex, of stuur 'm naar me toe en ik geef 'm een nieuw jasje...

Ik heb met plezier jullie verslag gelezen.

Groetnis

 Vincent schreef op 03-10-2006 om 20:42:54
Ip opgeslagen


Door het lezen van dit leuke verslag droom ik weer even weg naar dat moment dat ik die prachtige snoekdame in mijn handen had! Resultaat: een enorme big-smile. Wouter bedankt! Deze snoek zal me nog lang bijblijven!!

 Friso schreef op 03-10-2006 om 19:19:12
Ip opgeslagen


mooi verslagje Jelle (eh...Wouter dus). Zeer binnenkort ben ik weer op deze stek te vinden. Ik wel... Unieke stek (houden zo!). Dat ze er nog zijn in dit land vol met 'panvissers', stropers en andere onkundigen op het water.

 Jos schreef op 03-10-2006 om 18:45:33
Ip opgeslagen


Dat is SNOEK :). Schitterend. Gefeliciteerd.
Overigens alvast gefeliciteerd met het a.s huwelijk. Laat in de akte opnemen, dat je altijd, en zonder voorwaarde mag vissen.

 Markjan schreef op 03-10-2006 om 18:13:56
Ip opgeslagen


Vandaag is rood ook de kleur van het bloed dat er komt als je je in je handen snijd....

Maar wel voor een supermooie snoek! Wat een bakbeest... GEFELICITEERD!

Je kunt het beste de dreggen van je salmo vervangen voor een paar nieuwe, dan blijven de snoeken vast wel hangen.

En ehhh, Friso, ook gefeliciteerd met je nieuwe PR 'schele pos'

Wouter, een goede dag toegewenst komende vrijdag, en je weet het.... het is nog niet te laat! Luister naar een getrouwd man...  

Nee hoor, geniet van de dag!

 wout schreef op 03-10-2006 om 17:52:42
Ip opgeslagen


jongens geweldig verslag ik heb erg gelachen, mooie snoeken en een arme friso(leedvermaak is altijd erg leuk)
heb nu al zin in de reel war

groet wout

 KJ Visser schreef op 03-10-2006 om 16:10:44
Ip opgeslagen


mooie vangsten,
enne al vast gefeliciteerd met het ,,HUWELIJKS,, bootje.

MVG KJ .

 jeroen schreef op 03-10-2006 om 15:54:08
Ip opgeslagen


leuk verslag veel gelachen!
ga zo door mooie beest van 108 trouwens 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00774 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign