Tussendoortjes
 Geplaatst op  02-10-2006  door Jos
4172 keer bekekenGeplande visdagen of uurtjes tussendoor .Dat laatste kan soms voor verrassingen zorgen. Afgelopen dagen weinig tijd, ziek en allerhande verplichtingen. Toch vind ik altijd wel tijd om ergens een hengel uit te gooien. Het meest ideaal zou een huis aan het water zijn. In de vroege morgen opstaan en terwijl je koffie drinkt de eerste snoek vangen. Misschien beter voor mijn relatie dat ik nietaan het water woon.


Maar goed, terug naar alle bij elkaar gesprokkelde visuren. In het verslag van Pieter lazen jullie al, over de vangst van zijn baars. Nou ben ik niet het type om dat te overtreffen, maar evenaren zit wel in mijn bloed . Tijdens het trollen, kreeg ik een klap op de hengel die in de steun zat. Daar ik midden op het meer zat, koos ik ervoor om de motor uit te gooien en de andere hengel te laten liggen. Geen scheepvaart in de buurt, dus van alle risicos gevrijwaard.
Tijdens de drill bemerkte ik dat er iets vreemds aan de hand was. Bij het aan de oppervlakte komen van de vis, zag ik dat een grote baars zich had vergrepen aan mijn Fatso (grote uitvoering). Niet de 1ste keer overigens. Een 3-tal weken geleden had ik al eens een baars van 35 cm weten te scoren met mijn Fatso. Dit keer bleek het na de meting om een baars van 35 cm te gaan. (zie foto Baars + plug)


Leuke vangst en een mooi begin van een kort rondje met de boot. Niet veel later, kreunt dezelfde hengelsteun. Wederom mishandelt een vis dezelfde Fatso. Het lijkt een grote snoek te zijn, maar na een kort maar heftig verzet, geeft hij zich gewonnen. Meten komt niet bij me op. Mijn schatting, ergens in de 70. Wat wel opvalt, is de vreemde rugvin. (zie foto).
Leuk detail van dit korte uitstapje, mijn dochter Amber vergezelt me en scoort de ene na de andere baars.


Op een andere korte trip, liet ik mij vergezellen door mijn 2 trouwe vispartners, Jeffrey en Kevin. Was al weer even terug dat beiden gelijk bij mij in de boot zaten. Vooraf in de auto hadden wij geroepen, Wat zou het prachtig zijn als Kevin zijn 1ste snoek pakt. Op dat moment konden wij niet vermoeden dat het die dag waarheid zou worden. Kevin de laatste tijd besmet met het baarsvirus, bond weer eens een spinner onder zijn lichte spinhengel. De 1ste baars werd snel gepakt, gevolgd door vele anderen. Op een gegeven moment, hoorde ik zijn slip heftig lopen. Dat moest of een dikke baars of, zou het dan toch waar zijn een snoek zijn. Kevin stond zichtbaar te genieten van zijn 1ste snoek. De drill verliep prima. Geen moment verloor hij het contact met de vis. De snoek kon geland worden en mocht met een trotse Kevin op de foto. (een 50er, volgens schatting). Wat een schitterend moment. Echt leuk, hoe zon mannetje na vele dagen/ uren vissen de beloning voor zijn getoonde geduld en inzet krijgt.


Jullie hadden al gelezen dat Jeffrey ook in de boot zat. Nou dat hebben wij geweten. Jeffrey had het goed naar zijn zin en maakte de juiste kunstaaskeuzes. Eerst werd zijn zelfgefabriceerde plug geplaatst. De helft van een follow-me gecombineerd met een spinner. Ik kon niet vermoeden dat hij daar suc6 mee zou boeken. Eerst ving hij er een prachtige baars op en vervolgens een leuke snoek. Een leuk begin voor de geplande 3 uurtjes die wij hadden. 1-1-0 stond er op het scorebord. Niets voor mij om op de 0 te blijven, maar als je mannen suc6 hebben, maakt het weinig uit. Jeffrey zat tijdens het vervolg heerlijk na te genieten van de vangst op zijn zelfgefabriceerde plug, maar vergat niet om over te gaan op kunstaas dat iets dieper liep (verder op het meer ongeveer 2 a 3 meter diep). Na een klein half uurtje hoorde ik wederom de oerkreet van Jeffrey, hangen. Na een mooie drill, kwam er een stevige snoek tevoorschijn. Na meting bleek deze 82 hele cm te zijn. Een lange vis, met een prachtige markante kop. (zie foto)


2-1-0, de stand op het scorebord. Ik stelde de 2 heren voor om roeiend met dood aas langs de rietkraag te gaan. Niet echt het favoriete onderdeel van beiden, maar ach een offer voor vader mocht toch wel (zeker gezien de tussenstand). Op deze manier wist ik binnen een kwartier een prachtige 80er te vangen. Mijn dobber verdween als een vuurpijl onder water. Na een 8-tal tellen sloeg ik aan en voelde gelijk dat het mooi moest zijn. Blijft overigens mooi om op deze manier een snoek te vangen. De adrenaline schiet omhoog op het moment dat de dobber naar de bodem zakt. Het moment tot de aanslag lijkt zo lang, maar het geeft zoveel voldoening als het raak blijkt te zijn. Ik doe het pas 3 weken, maar heb er al 9 mooie snoeken mee weten te scoren.


Na dit suc6 voor mij dacht ik dat de middag voorbij zou zijn, v.w.b. de vangsten. Er was nog een half uurtje over voordat wij ons weer moesten vervoegen bij moeders. Ik wilde nog een sloot/gracht verkennen die de hele zomer dicht had gelegen met waterplanten. Tot mijn verbazing was hier weinig meer van over (de planten natuurlijk ). Aandachtig trollend en af en toe het kunstaas verschonend, werd meter na meter, nauwkeurig afgevaren. Jeffrey had inmiddels zijn kunstaas vervangen voor een Fatso (klein) met zwemlip. Bijna op het einde van de gracht klapte er een mooie snoek op, onder het toeziend oog van een aantal passanten. Handig liet ik de boot net onder de brug glijden. Wat een hekel heb ik aan sommige pottenkijkers hahaha. De vis werd vakkundig door Jeffrey gedrild en door mij op de gevoelige plaat vastgelegd.
3-1-1 was de eindscore v.w.b.snoek. Leuk Kevin zijn 1ste. Super dat Jeffrey er 3 had en mooi dat ik er weer 1 met de dobber had weten te strikken. Kortom, wat een superhobby.


Voor nu groet Jos en tot..de herfst en winter komen eraan.Reacties

Er zijn 8 reacties

 ferdi schreef op 05-10-2006 om 20:54:58
Ip opgeslagen


mooi verslag.. die fatso was in baars uitvoering toch..?
ik heb er zelf de kleine uitvoering van en daar heb iik ook al verscheidene baarzen op gehad.  en kevin van harte met je eerste snoek  en die van jeffrey lijkt wel groter dan 82.. al met al weer een geslaagde visdag dus 

 cantor schreef op 03-10-2006 om 21:53:23
Ip opgeslagen


Hardstikke typisch die baarzen. Ook is dit mij eens overkomen in de Weerribben een 40 cm baars te misleiden met een dikke fatso. Waarchijnlijk uit pure agressie???

Mooie foto's wederom Jos. En zeker, wat een 82 cm schitterende snoek met zijn zilvergrijze kop. Adembenemend, zo mooi.

En eh...Kevin, gefeliciteerd met je eerste!!! Knap gedaan ouwe baarsfanaat.

Groet,

Cantor

 Pieter schreef op 03-10-2006 om 18:21:17
Ip opgeslagen


Ja die gekke baarzen Jos storten zich vol op een mega plug. Leuk voor je zoons dat ze pa er een keer uit vissen! Mooi verslag.

 Markjan schreef op 03-10-2006 om 18:21:01
Ip opgeslagen


Gelukig ben je er weer overheen Jos. En weer succes met de dobber. Hoe doe je dat toch? Zal wel weer een 'vreemde' aanbeet geweest zijn, of gebeurd dat alleen als je nieuwe visvriend Wout er bij is?

Leuk dat de kleine mannen ook succes hadden, dat is immers de toekomst.

 

 Menno schreef op 03-10-2006 om 16:20:46
Ip opgeslagen


Leuk verslag hoor.. 

Grtzz MennOo

 jeroen schreef op 03-10-2006 om 15:14:41
Ip opgeslagen


Leuk verslag ik zoek ook goeie plekjes als iemand er een weet...
lucht je hart (ik woon in noord holland en ben 13 dus aan plekkies in duitsland heb ik niet zoveel )

 wout schreef op 02-10-2006 om 23:41:27
Ip opgeslagen


knap gevangen en leuk dat je met je zoons wel langs alle knappe stukken in almere water vaart.......wel jammer dat wij langs alle illegale chemisch afval plaatsen werden geloodst en zodoende niets wisten te vangen hahaha.

groet wout

 wout schreef op 02-10-2006 om 23:39:21
Ip opgeslagen


prima gevangen alleen lullig dat je je zoons wel langs de mooiste stukjes van almere vaar en ons langs alle stukjes waar chemisch afval wordt gedumpt en we zodoende niets vingen. hahaha

groet wout

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01856 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign