Meters maken
 Geplaatst op  26-09-2006  door Markjan
4176 keer bekekenDat hebben we afgelopen zaterdag middag gedaan. We zijn dit keer 4 man sterk de polder ingetrokken, meestal gaan we hier naartoe als het flink koud is en de waterplanten weg zijn,maar dit keer wilden we eens kijken of we de snoeken ook zo konden verleiden. We begonnen op een stek waar we vorig jaar het meest succesvol waren,maar hier werd alleen een flinke baars gehaakt en een misser gerealiseerd. We besloten dus om de andere onbekende kant eens te verkennen.


Hier eenmaal aangekomen bleek dat het water hier veel donkerder was dan op de eerdere stek en hierdoor waren we er eigenlijk al van overtuigt dat het hier niets zou worden. Na een paar worpen (je probeert het tenslotte toch meer even, je weet maar nooit) besloten we om toch maar wat anders te zoeken. We reden langs een brede poldersloot waar wat vliegvissers hun kunsten vertoonden,en na overleg zijn we gestopt om onze kunstaasjes nogmaals het wateropervlakte te laten doorklieven. We visten met diverse kunstaasjes, maar vooral de grotere spinners bleken succesvol. Maar ook een plug waarvan de zwemlip was bijgeteld om hem een andere aktie te geven bleek in de smaak van de jagers te vallen.


Het water was glashelder en talloze waterplanten en aasvisjes zag je op de bodem staan.
Het watertje ademde gewoon naar snoek en ook niet lang daarna stond Jelle met een kromme hengel in zijn hand. Na een korte dril kwam een heel mooi poldersnoekje boven water en deze werd snel geland. Dit was de eerste deze middag en deze snoek gaf ons weer nieuwe moed en het leek wel of we ieder plekje nog secuurder afvisten en met succes nog geen 10 minuten later stond ook Frans met een kromme hengel ,na een paar wilde kreten en met een snoek die meer op een marlijn leek dan op en snoek werd deze dan toch netjes op het droge gedeponeerd. Snel werd er een foto gemaakt en nu bleek dat deze snoek de littekens droeg van een aanval van een grotere soortgenoot. Na deze toch wel snelle succes waaierden we steeds verder van elkaar uit.


En toen dan ook in de verte de kreet ‘fototoestel’ klonk, of in ieder geval iets dat er op leek moest ik dan ook de nodige meters afleggen voor ik al hijgend bij de glimlachende visser stond. Deze snoek werd ook na de foto netjes weer terug gezet. Inmiddels had ik de auto opgehaald en een ander kunstaasje bevestigd. Ik sloeg net de deur achter me dicht of ik zag Frans voor de 2 e maal met een kromme hengel staan,weer werd er een mooi polder snoekje geland en ook deze werd al lachend op de digitale printplaat vereeuwigd. De poldersloot werd nu steeds moeilijker te bevissen door de overmatige rietpollen langs de oever en we besloten dan ook om hier te stoppen.

Op terug weg wilde ik het nog even proberen op de eerste stek maar ook nu bleef deze visloos. De teller bleef dan ook steken op in totaal 3 baarzen en 4 snoeken. Niet slecht voor een zon overgoten middagje in een prachtig landschap.

MVG KJ VisserReacties

Er zijn 7 reacties

 tom schreef op 02-10-2006 om 07:41:40
Ip opgeslagen


mooie snoeken hoor jongens. ik heb gisteren zelf ook nog een snoek gevangen, ongeveer even groot als die van Jelle. maar hij was wel mooi

 Jos schreef op 29-09-2006 om 21:28:59
Ip opgeslagen


Struinen, doe ik te weinig. Moet mezelf weer eens verplichten om een mooi landschap lopend af te gaan.
Complimenten met de vangsten en het verhaal. groet Jos

 Fleaxes schreef op 28-09-2006 om 15:07:38
Ip opgeslagen


zeer mooi verslag. leuk met de woorden gespeeld

 KJ Visser schreef op 28-09-2006 om 09:37:06
Ip opgeslagen


Cantor,
dat,, meters maken,, duidt indd op het aantal afgelegde meters die middag,vaak zonder dat je er erg in hebt loop je aanzienlijke afstanden.
dan word vissen een echte sport.

MVG Klaas-jan (KJ) visser  

 Pieter schreef op 27-09-2006 om 20:32:51
Ip opgeslagen


Leuk verslag KJ, daar in de polder valt altijd wel wat te vangen zie ik. En nog een leuke omgeving ook zo tussen de weilanden en boerderijen.

 jelle schreef op 27-09-2006 om 13:56:01
Ip opgeslagen


mooi stukje waar haal je de inspiratie vandaan. en die fotos er bij we staan er weer helder op

 cantor schreef op 26-09-2006 om 23:51:12
Ip opgeslagen


Mooi visverslag KJ(waar staat kj voor?)

Erg leuk en vooral beeldend onder woorden gebracht, zo lees ik ze het liefst. Maareh...meters maken??? Zeker het struinen langs de waterkant. Of had je meters aan snoek verwacht?

Tot de volgende keer....

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01862 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign