Een mooie nazomeravond
 Geplaatst op  19-09-2006  door Jos
4177 keer bekekenVanavond besloten om na mijn werk een avond met de boot op stap te gaan. De vrouw van Jos had een personeelsfeestje, dus echt druk hoefden wij (Jos + 3 kids) ons niet te maken. Bij aanvang eerst een rondje eiland getrold. Behalve een 10-tal baarzen op de spinner van Jeffrey, bleef het verder visloos. Heel vreemd want de stek werd diverse malen overvaren, in diverse richtingen. Het verleden leert mij dat hier veel snoek huist. Onder andere de 1 meter 02 van vorige week werd hier gevangen.


Jeffrey heeft de laatste tijd het baarzen te pakken. Niet gek, want hij vangt ze in grote hoeveelheden. Een aantal zijn flink aan de maat. De wat kleinere belanden in de aker van mij.
Een taaie aasvis, waar snoek gek op is. Zonder veel tegensputteren werd besloten om een 2de ronde om het eiland te maken. Dit keer echter met de motor uit. De roeispanen werden onder de bank vandaan gehaald. De hengel met dobber en takel werd tevoorschijn getoverd. Het eerste stuk, kon ik de boot heerlijk met de wind mee laten driften. De dobber gleed op een halve meter langs de rietkraag. Na nog geen 10 minuten was het al raak. Heerlijk het geluid van een baitrunner die lijn gaat geven. 8 tellen, van de vrijloop af, contact zoeken met de vis en aanslaan. Gelijk was het raak. Na een heerlijke drill kon krachpatser 1 geland worden. Tuurlijk mocht mijn vis met Jeffrey op de foto.


De route werd hervat. Vismaat Razim werd ondertussen gebeld. De vangst werd doorgegeven. Wat bleek, hij was deze ochtend op pad geweest en had ook goed gevangen op een binnenvijver, midden in de stad. Zijn nieuwe Fatso, was heerlijk mishandeld. Het gesprek werd echter abrupt door mij afgebroken. De dobber ging onder en de baitrunner begon in een behoorlijk tempo lijn te geven. Het eerdere, bekende ritueel herhaalde zich. Deze drill was echter anders dan de 1ste. Eerst verdween de snoek in het riet. Nadat hij hieruit was getrokken, zwom hij in hoog tempo onder de boot door. Met de hengeltop onder water werd hij teruggehaald. Ik dacht dat dit einde drill kon/moest zijn, maar tot mijn verbazing gaf hij nog een keer gas. Jeffrey schreeuwde het uit, “een meter, een meter”. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar ook aan dacht, totdat ik zijn kop zag. Het formaat viel reuze mee, 75 cm, maar wel een krachtpatser


Helaas bleef het bij deze 2 mooie snoeken.Een volgende aanbeet, kon niet verzilverd worden. Op het moment dat ik de hengel van de vrijloop haalde, hield deze snoek het voor gezien. Wel ving Jeffrey in totaal ruim 30 baarzen. Een aantal dik in de 20 cm.Na deze 2 prachtige uren op een mooie nazomeravond, begon de maag te rammelen. Met de boot zijn wij naar de Mc.Donalds gevaren en hebben ons tegoed gedaan, aan Junkfood.
Een mooie avond. Een schitterend vervolg op de geslaagde forumdag. Wat een leven .


Boven de snoekbaars van Jeffrey, gevangen op de forumdag


Snoek gevangen door Jeffrey op de forumdag


Snoek gevangen door Jos op de forumdagReacties

Er zijn 4 reacties

 cantor schreef op 20-09-2006 om 22:32:57
Ip opgeslagen


Mooi hoor, hoe Jeffrey zoveel baars vangt. Lijkt me ook een geweldige sport, maar tot nu toe weinig succesvol gebleken. Ga vooral zo door Jeffrey en we zullen nog veel over je horen.

Mooi verslag Jos, ben blij dat je hier nu ook mee bent begonnen, naast het forum dan. Maar je schrijft leuke verhalen. En ook altijd weer mooie foto's. En de vangsten; tja, sommigen vangen gewoon altijd...al zijn de omstandigheden minder goed, ze vangen gewoon. Ik zie er naar uit naar je toe te komen. En wanneer hier de bebossing uit het water verdwenen is en er geen slabladeren meer hangen, kom je hier ook maar gauw naar toe.

Groetjes

 ferdi schreef op 20-09-2006 om 20:14:16
Ip opgeslagen


mooi verslag..  

 gerbert schreef op 20-09-2006 om 13:37:01
Ip opgeslagen


gaaf verslag!! 
en mooie vissen

 arjan schreef op 20-09-2006 om 10:40:21
Ip opgeslagen


levend aas???

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02915 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign