Op naar de herfst
 Geplaatst op  16-09-2006  door Jos
4178 keer bekekenAfgelopen maanden redelijk wat visdagen met wisselend succes gehad. Laatste 2 weken, bleken eveneens niet gemakkelijk. Zon + warmte was vaak een combinatie die de vangsten niet bevorderde.


Opvallend was een vissesie, vorige week donderdag. De ochtend was bewolkt en het miezerde een beetje. De actie, aanvallen, vangsten waren prima. Een 3 tal snoeken en een vette baars werden gehaakt. Omstreeks 11.00 uur begon een weersverbetering. De zon kwam te voorschijn en gelijk was het over. Diepere pluggen werden gebruikt en/ of de schaduwplekken werden afgevaren (bruggen etc) Deze bleven allemaal stil. Bijna wilde ik ijsstil schrijven, maar dat is met de hedendaagse temperaturen niet de juiste benaming.


Afgelopen week had ik 2 dagen tot mijn beschikking om op pad te gaan met een boot. Dinsdag werd gekozen voor mijn eigen omgeving, Almere. ’s Morgen werd een grote snoek gehaakt aan mijn vette drijvende Fatso, die helaas na een kortstondig gevecht werd gelost. Balen als je weet dat het een grote jongen was. Een 60er of 70er, kom je wel overheen. Althans als het warm is, met zon, weet je dat je elke kans moeten pakken om te vangen. Maar goed balen dus. Aan het einde van de vissesie en nog visloos, besloot ik voor het eerst over te gaan, op natuurlijk aas. Niet mijn favoriete bezigheid. Ik ben het type van doen. De kanten aflopen, struinen is super. Maar met een boot plekken afvaren, waar je denkt snoek te vangen is ook een favoriete bezigheid. De aasvis werd een 5-tal meters voor de rietkraag gepresenteerd. Niet met de dobber, maar met lood werd de baars op de bodem gebracht. 1 dreg net onder de rugvin. Na nog geen 10 minuten was het raak. Langzaam begon de molen te lopen. Mijn maat spoorde mij aan om te wachten, maar na een 8-tal tellen besloot ik om aan te slaan. Gelijk voelde ik, dat de haak gezet was. Na later bleek, netjes voorin de bek van de snoek. Met zijn 1 meter 02, de 1ste meter van dit seizoen. Een supergevoel en gelijk een bewijs dat een visdag pas eindigt als de hengels in de kofferbak liggen. De lokatie waar de vis werd gevangen, hadden wij eerder een aantal malen met de boot afgestroopt. Allerlei soorten kunstaas, hadden wij gepresenteerd. Helaas zonder het gewenste resultaat. Nu nog zit ik te denken, waarom wel gelijk op het natuurlijke aas en niet bij de voorgaande passages met het kunstaas. Maar goed, dat is wat mij altijd bezig houdt en waardoor je elke keer weer leert en combineert.


Woensdag ging ik mee op uitnodiging van een collega die nog nooit met zijn boot gesnoekt had. Een beginnende visser, die de afgelopen 2 weken, al aardig wat heeft geïnvesteerd in zijn nieuwe sport. 2 hengels heeft hij gekocht, bij de familie schwegler, waar wij a.s.zondag de meeting hebben. De laatste hengel, een zwaardere uitvoering, overigens na de visdag. Dit omdat hij constateerde dat ik met zwaar kunstaas, van de 4 aanvallen er 3 wist te verzilveren. Ook een discussie op zich, groot of klein, oppervlakte of diep kunstaas. Om het nog maar niet te hebben over de merken, die favoriet zijn (zie poll in het forum)
Afijn, afgelopen woensdag, een hete, zonnige dag. 3 snoeken waren mijn score. Overigens alle 3 gevangen in ondieper water in de woonwijken van Heemstede en Haarlem. De collega ving 1 snoek, midden in de binnenstad van Haarlem (gracht).


Warmte, zon, bewolking, regen, temperatuur. Wat is nou het beste weertype? Wat is het beste seizoen?Ik mijn kop schreef ik, “op naar de herfst”. Ik heb zo het idee dat de vangsten gemakkelijker/meer zijn, de komende maanden. In ieder geval heb ik die hoop. Al moet ik wel kwijt dat het mij de afgelopen tijd prima beviel. Korte broek. Beetje bruinen en af en toe een vis vangen.

Groet JosReacties

Er zijn 6 reacties

 Jesper schreef op 17-09-2006 om 12:17:56
Ip opgeslagen


mooi verslag.. mooie snoeken !

roofvisgroeten Jesper

 fred schreef op 16-09-2006 om 21:14:18
Ip opgeslagen


Een leuk verhaal, maar ik vind het een slechte zaak om te gaan vertellen over het vissen met levend aas. Er zijn zoveel andere mogelijkheden om een vis te scoren.

 John schreef op 16-09-2006 om 17:13:52
Ip opgeslagen


Leuk verslag, en dit allemaal in de BEREBOOT

 cantor schreef op 16-09-2006 om 10:39:04
Ip opgeslagen


Tja, inderdaad op naar de herfst. Vanaf zo'n beetje de maand september krijg ik ook meer hoop op geslaagde visdagen.

Leuk verslag. Moet je vaker doen!!!

Cantor

 Markjan schreef op 16-09-2006 om 10:19:38
Ip opgeslagen


Zelfde ervaring bij ons, het warme weer is niet bevorderlijk voor de vangsten. Maar ja, je hebt er toch weer een paar uit het water weten te trekken waaronde een hele mooie 102 cm! En datn is het het toch allemaal wel weer waard!

Leuke foto van je collega, ziet er vrolijk uit zo  

 jos schreef op 16-09-2006 om 00:49:26
Ip opgeslagen


Sorry voor een paar spelfoutjes :). Na het plaatsen, zag ik ze pas. Maar goed dat vergeven jullie me wel :) 
Toch maar die leesbril hahaha

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01836 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign