Hoopvolle middag
 Geplaatst op  09-09-2006  door Pieter
4178 keer bekekenZaterdag 9 September, we gaan een middag naar een paar vertrouwde stekken op een groot meer om te kijken of de visserij hier al wat beter is. De laatste tijd had deze stek nog niet de verwachte vangsten opgeleverd en uit onze ervaring van de voorgaande jaren moest het er nu beter worden. Om twee uur ligt de boot te water en Gijsbert begint direct vanaf de trailerhelling te vissen. Ik was nog wat kunstaas in orde aan het maken en nadat ik de zaak op orde had voeren we door naar de stekken. Aangekomen op de eerste stek beginnen we te trollen met vier hengels en na een paar minuten is het raak en krijg ik een dreun op mijn handhengel waar een forse ratelplug aan hangt. Gijsbert draait de overige hengels binnen maar als hij mijn steunhengel aan het binnendraaien is zwemt de vis zich vast aan die lijn. Ook Gijsbert staat nu ook even te drillen maar op dat moment verspeel ik de vis en het was wel even een gek gezicht om met twee hengels één vis te drillen.


We trollen weer verder en niet veel later krijg ik weer een dreun op mijn handhengel maar daar blijft het dan ook bij. Gijsbert vraagt of de dreggen op mijn ratelplug wel scherp zijn, even kijk ik hem vertwijfeld aan en hij wacht niet op mijn antwoord. Iedere plug krijgt van mij een paar aangemeten Gamakatsu dreggen en neem maar van mij aan dat die scherp zijn. Echt scherp Gijsbert!! Goed we gaan weer verder en op sommige plekken voelen we ons kunstaas door de scholen brasems heen rossen. Die waren hier weer in grote getalen aangekomen en we weten dat de snoek hier niet ver uit de buurt is. Na een tijdje besluiten we om wat plekken uit te werpen, Gijsbert gaat met een jerkbait werpen en ik probeer het met de ratelplug. Na een uurtje een aantal plekken uitgeworpen te hebben zonder resultaat gaan we weer verder trollen.


Dan krijgt Gijsbert een aanbeet op zijn steunhengel waar een diepduikende plug aan hangt. Na niet al te veel weerstand komt er een snoekje naast de boot maar Gijsbert is er niet minder blij mee want die had de laatste tijd niet veel snoek meer in zijn handen gehad. Onthaken en een foto, althans dan moet je wel een fototoestel bij je hebben, jawel fototoestel vergeten mee te nemen. Nouja dan maar een foto met mijn gsm maken en hopen dat de kwaliteit een beetje meevalt. Het snoekje vindt het allemaal wel best en zwemt weer onverstoort verder als hij het water weer raakt. We gaan weer verder met deze plek rondt te trollen en niet veel later krijg ik een aanbeet op mijn steunhengel. De hengel buigt diep door en begint veel lijn af te geven dus grijp ik gelijk de hengel uit de steun. Gijsbert gaat met zijn ritueel beginnen van hengels binnendraaien. De vis blijft diep en zwaar aan de hengel hangen en ik begin het vermoeden te krijgen van een mooie vis. Na een tijdje komt hij voor het eerst in beeld en het formaat past nou niet echt bij zo’n zware dril. De vis is wel goed van gewicht en gooit dat dan ook in de strijd want zwemmen doet hij weinig en ik sleep hem als een zak op de boot aan. De vis landen gaat ook makkelijk en na het onthaken nog even op de gsm en terug in het water. Ik houd hem bij de staart vast om op adem te komen maar daar heeft hij geen behoefte aan en met een explosie schiet hij weg. Het water spat over me heen en ik bedank deze vis dan ook voor deze frisse douche.


We besluiten om het hier nog wat verder uit te trollen want het wordt ook weer tijd om te stoppen. Na een half uurtje krijg ik weer een aanbeet op mijn steunhengel en deze vis begint gelijk heen en weer te zwemmen. Maar goed stevig uitgedrilt ligt ook hij vlot naast de boot en is klaar voor de landing. Iets kleiner dan de vorige vis en na te zijn onthaakt kan ook deze vis weer vlot te water. Het is tijd om terug te keren naar de trailerhelling maar we hebben weer een leuke middag gehad. De stek geeft weer hoop voor de volgende sessie want er was weer volop activiteit in een paar uurtjes. En mischien zijn de grote dames dan wel van de partij zoals het voorgaande seizoen want de scholen brasems zijn weer gearriveert en wij weten wat dat betekend...............!!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Wouter schreef op 15-09-2006 om 09:49:58
Ip opgeslagen


Net wat Cantor schrijft; de vangsten worden langzamerhand beter. Toch is het snoeken bij deze hoge nazomerse temperaturen nog niet zoals het zijn moet. Nog een paar graadjes eraf, een beetje wisselvalliger en dan gaat het pas echt beginnen. Leuk verslag Pieter.
groeten,
Wouter

 cantor schreef op 10-09-2006 om 10:59:48
Ip opgeslagen


Langzaam aan worden de vangsten beter. Nu alleen nog een beetje groter formaat en dan is weer volop feest.

Leuk verhaal Pieter, op naar het volgende verslag...met de grotere monsters....

Groeten,

Cantor

 collega j.k schreef op 10-09-2006 om 08:30:07
Ip opgeslagen


mooi verslag , was er wel weer voor om er een paar tevangen

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01831 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign