Reel Wars!
 Geplaatst op  05-09-2006  door Wouter
4178 keer bekekenMisschien heb je het wel eens gezien op Discoverychannel. “Reel Wars” is namelijk een tv-programma waarin twee ervaren vissers het tegen elkaar opnemen in een survivalwedstrijd aan de Ierse kust. In een strijd waarin beide vissers punten kunnen verdienen voor elke gevangen vis, moet iedere keer gepresteerd worden op onbekend water. Enigszins geĂŻnspireerd door dit programma en met name door het competitieve karakter ervan, besloten wij vieren ook de strijd met elkaar aan te binden..


Zaterdag 2 september. Aangezien wij over niet meer dan Ă©Ă©n bootje beschikken moest er nog eentje bijkomen. In eerste instantie was dit een probleem want ons thuisadresje voor bootverhuur was volledig volgeboekt deze zaterdag. Gelukkig was er elders nog wel een bootje beschikbaar. Vooraf werden de 2 teams op een terrasje samengesteld onder het gebruikelijke kopje koffie. Opvallend is dat sinds Sietse met ons meegaat de koffie geregeld gepaard gaat met een versnapering, al dan niet in warme of koude toestand. Bij het serveren ervan keek Friso enigszins beteuterd toen hij z’n eenvoudige tosti vergeleek met onze royaal belegde broodjes. Qua teams waren we er snel uit. Sietse en Ralf zaten in het eerste team en Friso en Wouter besloten hun krachten te bundelen in team 2. De regels voor Reel Wars waren simpel; het team dat die dag de meeste centimeters snoek had gevangen was winnaar. De hoofdprijs was een door het verliezende team te financieren Bic Mac/Quarterpounder van een niet nader te noemen fastfoodrestaurant.


Aangezien Sietse en Ralf hun boot ergens anders vandaan moesten halen, spraken we af op het kanaal. Het traileren ging Friso en mij goed af en we waren benieuwd hoe onze buitenboordmotor het zou doen na de vette reparatiefactuur die ons was gepresenteerd. Juist op dat moment diende het eerste snoekje (59 cm) zich al aan op mijn ratelplug. De laatste weken liet dit aasje mij niet in de steek en dat beloofde vandaag niet anders te zijn. 0-1 voor team 2. Natuurlijk werd het andere team per SMS op de hoogte gebracht van de voorsprong. Natuurlijk was dit puur uit sociaal oogpunt en natuurlijk niet uit leedvermaak. Gek genoeg waren Ralf en Sietse nog nergens te bekennen. Dan ineens telefoon. Een in onze ogen iets te enthousiaste Sietse zegt er zojuist eentje van 69 cm te hebben gevangen en maakt even duidelijk hoe de stand op dat moment is.


Het kanaal viel ons tegen. Stuurman Friso koerste langs de mooiste stekjes, maar op de dieptemeter leek het maar gewoon een rechte bak water. Toch leverde dit kanaal nog een snoekje van 50 cm op voor Wouter (1-2). Op de weg terug was er nog een snoek die het nodig vond om z’n tanden in zowel Wouter’s als Friso’s kunstaas te zetten, maar helaas werd deze niet gevangen. Dan ineens telefoon van het andere team. Sietse verteld zojuist voor 50 Euro bekeurd te zijn door de waterpolitie omdat hij de papieren niet in orde had! Ook voegde hij er aan toe dat het verboden was per persoon met 2 hengels te vissen! Friso en ik dachten dat hij ons de gek aanstak want zo vissen wij geregeld. Dit was vast bedoeld om ons van stuk te brengen zodat we beiden met 1 hengel verder zouden gaan, wat weer in het voordeel zou zijn van hun team. Geraffineerde gedachtegang... We negeerden Sietse’s goed bedoelde woorden en gingen lachend verder. Tot even later echt een politieboot langzij kwam en men eventjes wilde weten of we al wat hadden gevangen. “Ook toevallig vergunningen bij je?!” vroeg de dienstdoende agent. Gelukkig hadden wij de zaakjes wel gewoon voor elkaar en mochten we verder. Dit is pas de tweede keer in 6 jaar tijd dat wij gecontroleerd worden! Ik was bijna bang dat ik die vergunning ieder jaar voor niets zou betalen, maar dat even terzijde.


Na een tijdje varen komen we Ralf en Ivo bij de ophaalbrug weer tegen. Volgens hen lukte het voor geen meter op het grote water en bovendien waaide het er veel te hard. Ralf had alle soorten aas geprobeerd en bovendien was hij aan het stunten geweest met een veel te dure bulldawg. Deze had helaas enkele reis bodem gekregen. Het zit die arme Ralf sowieso niet mee de laatste tijd. Wat snoeken betreft is hij soms niet te verslaan, maar tegenwoordig zit hij in een diepe neerwaartse spiraal. Ik geloof zelfs dat hij sinds afgelopen mei (vakantie Zweden) geen enkele snoek meer heeft gehaakt. Ook denk ik dat hij zich voor de buitenwereld sterker houdt dan hij is...


De stand was nog steeds 1-2 voor ons team en wij wilden het toch nog een uurtje op het grote water proberen. In mijn visverslag van 5 december vorig jaar voorspelde ik dat hier ooit meer vanaf moest komen, en daarin kreeg ik vandaag gelijk. Een paar honderd meter uit de oever is het bodemverloop hier enorm grillig. Van 6 Ă  7 meter diepte klimt het snel naar 2 meter en vervolgens gaat het direct weer de diepte in. Ik vertelde Friso net dat hier snoek vangen pas echt iets betekent, toen hij voorin de boot ineens met een kromme hengel stond! Een mooie snoek van 75 cm had wel wat lekkers gezien in de imitatiesnoek van Salmo. Om een lang verhaal kort te maken, Friso kreeg in de laatste 20 minuten nog drie aanbeten waarvan er nog twee verzilverd werden: 64 cm en 79 cm! Dit bracht het dagtotaal van onze boot op 5 snoeken, tezamen 327 cm lang. Team 1 had, mede door de belabberde vorm van Ralf, slechts 69 cm snoek gevangen. Hiermee is de eerste editie van Reel Wars gewonnen door het magische duo Friso en Wouter. De hoofdprijs zal, mede in verband met onze “balansdag”, op een andere dag uitgereikt worden.


Good goan!


WouterReacties

Er zijn 4 reacties

 Wouter en Friso schreef op 07-09-2006 om 15:28:59
Ip opgeslagen


Wij wachten anders nog steeds op onze prijs!!  

 Ralluf schreef op 07-09-2006 om 15:19:23
Ip opgeslagen


Misschien goed om toch nog even te melden dat Team 2 beschikte over de meest geavanceerde dieptemeter (Team 1 had daarentegen 1 peddel waarmee ze af en toe in het water konden steken om te voelen hoe diep het was), een snelle buitenboordmotor (Team 1 moest het doen met een prachtige haasje/schildpadje motor) en 2 extra hengelsteunen (die Team 2 geconfisceerd had, waardoor ze met 4 hengeltjes konden vissen, en team 1 het dus moest doen met slechts 2 stokkies in het water).
Wel mooi dat we de kosten voor de extra boot die we moesten huren, hebben gedeeld....door 2...hahaha

 ferdi schreef op 06-09-2006 om 20:24:11
Ip opgeslagen


haha ik kijk het ook wel eens op zaterdag... leuk verslag  

 cantor schreef op 05-09-2006 om 22:25:02
Ip opgeslagen


Ik heb zelf ook een aantal afleveringen van 'Reel Wars', bekeken. Ook een losvaste afspraak gemaakt met een goede maat, ooit eens dit te gaan doen en nabootsen. Alleen wilden wij echt een dag of drie afgezonderd op het water in onze behoeften trachten te voorzien. Maar helaas, het is er nog niet van gekomen.

Leuk verslag, mooie vangsten ook. Gefeliciteerd met de zege!!!

Groeten,

Cantor

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02596 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign