Een dagje aanklooien...
 Geplaatst op  28-08-2006  door Wouter
4176 keer bekekenEen passende titel voor dit snoekverslag. Nu ik dit schrijf vraag ik me af of het woord “aanklooien” überhaupt goed Nederlands is. Misschien is het wel verbasterd Twents of zo, weet ik veel. Wat ik er in ieder geval mee bedoel te zeggen is dat het een chaotisch visdagje was. Het was de bedoeling om met ons bootje een mooi riviertje aan te doen. Hoe anders kan het lopen..


3 augustus 2006. Toen ik Sietse belde met de vraag of hij zin had in een dagje snoeken, was hij gelijk enthousiast. Sinds het snoekvirus vat op hem heeft gekregen, is hij er altijd wel voor te porren. Onze boot lag vlug in het water en we lieten de motor al een beetje warm lopen. Net toen we van plan waren te vertrekken sloeg onze voormalige liefde af. Het is een raar ding gebleken, dus dit plotseling afslaan is niets nieuws. Een tweede poging om er nieuw leven in te blazen, bleef zonder resultaat. Om kort te gaan; 20 minuten later zat er nog geen muziek in.. Inmiddels had ik blaren op de vingers van dat achterlijke trekkoord, begon het flink te plenzen en zat Sietse alleen maar af te geven op die kl*temotor. De hoerastemming was compleet verdwenen en net als Sietse begon ik enorm chagrijnig te worden en liet dat merken ook. Volgens hem had ik de hele motor laten verzuipen door te vaak de choke te gebruiken(?!). Aangezien we onze 4 takt echt niet meer aan de praat hebben gekregen ben ik echt benieuwd wat daar de oorzaak van is geweest.


Nadat de boot weer terug op de trailer lag had ik geen zin meer in welk avontuur dan ook, en wilde het liefst naar huis. Sietse dacht hier kennelijk anders want hij stond in de stromende regen onderaan de stuw zijn frustraties van zich af te werpen. Plots zie ik hem schrikken van een snoek die zijn roodwitte plug finaal mist. Jammer van de gemiste kans, maar de motivatie was in ieder geval weer helemaal terug. Er stond een behoorlijke stroming voor de stuw en af en toe werd er flink gejaagd op speldaas. Roofblei? Het grotere kunstaas werd even vervangen voor kleiner spul, wat in een mum van tijd een vijftal leuke baarzen opleverde. Omdat we eigenlijk kwamen voor een maatje groter besloten we richting een kanaal te gaan dat bekend staat om z’n goede snoekstand.


Eenmaal bij het kanaal wierp ik een jerkbait vol in de stroming van een sluis en direct was het raak. De snoek gaf prima partij aan mijn lichte jerkstok en bleek 90,5 cm lang. De jerkbait was vol gegrepen en was behoorlijk beschadigd. Gek genoeg vind ik die oorlogswonden alleen maar mooi. Sietse had nog niets gevangen en wilde graag ook nog een snoek vangen. De laatste weken als Sietse meegaat moet er altijd ruim baan gemaakt worden voor “ioor”. Dit is de naam van een dikke knuffel-ezel, half zo groot als ikzelf, die het vriendje schijnt te zijn van Winnie de Poeh. Het volgende is namelijk het geval: Sietse is nog niet zo lang geleden in het huwelijksbootje gestapt met zijn Susan. Van zijn vrienden kreeg hij een opdracht mee: vang een snoek van minimaal 78 cm lang, ga met snoek en ioor op de foto, lever deze in en je ontvangt je cadeau.


Naar mijn mening kan Sietse beter praten dan snoeken, dus ik dacht dat dit nog wel een paar maandjes kon duren. Helemaal mis! Verderop bij de stuw stonden we al een dik kwartier te werpen toen hij ineens met een grote glimlach een mooie snoek stond te drillen. Zijn plug, gewoon afkomstig van de Lidl, was grof gegrepen door een snoek die achteraf 81 cm bleek te zijn. Na een uitgebreide fotosessie (met ioor!) kreeg ook deze z’n vrijheid terug en vonden wij het ook welletjes. Zeker toen mijn vriendin Annemarie belde met de mededeling dat ik waarschijnlijk die avond nog peetoom zou worden. Inmiddels ben ik de trotse oom van Amke, een meisje van 48 cm lang. Een normale lengte voor een pasgeboren baby, maar voor een snoek wat aan de kleine kant..


Good goan!

WouterReacties

Er zijn 9 reacties

 Wouter schreef op 05-09-2006 om 11:49:44
Ip opgeslagen


Hey Frans,
Maak er dan een mooi bezoekersverslag van voor deze site! Met 2 PR's lijkt me dat meer dan de moeite waard.
groeten

 Frans Z schreef op 04-09-2006 om 22:12:24
Ip opgeslagen


Zaterdag 2 sept.

Samen met een vismaat op de rivier aan het snoeken geweest. Heel de week al naar uitgekeken. Dus hups boot te water en trollen maar.....

Na ca. 20 minuten een snoek van 100 centimeter!!!! Gelijk een PR. Daarna blijft het een tijdje rustig. Na een aantal stekken afgevist te hebben gingen we naar een volgende stek waar meestal wel snoekbaar is te verwachten. En ja hoor, ook hier een PR. Een snoekbaar van bijna 80 cm. Voor mij bleef het hierbij. Mijn vismaat pakte nog wel vijf hele mooie baarzen. Allemaal boven de 40 centimeter.

We hadden in aantallen meer verwacht deze dag maar al met al hebben we wel genoten.

gr.
FZ

 marinus schreef op 04-09-2006 om 19:05:18
Ip opgeslagen


bij mij was het zelfde afglopenzaterdag 2-9-2006 de boot in het water naar een paar honderd meter men zwager een snoek stukje verder gevaren hield de moter er ook mee op wat kwaad was ik dus de moter in het water gegooid woest maar toen moesten we naar de auto en die stond een mooie stuk weg men zwager er heen gelopen met men broertje.en einde visdag en nu maar gelijk een electro moter gekocht.en maar hopen dat i het volhoudt. groetjes marinus

 Wouter schreef op 03-09-2006 om 14:24:48
Ip opgeslagen


De foto van Sietse met Ioor staat inmiddels bij de laatste bezoekersfoto's. Na een reparatiebeurtje bleek dat er ca. 1 liter water in de benzinetank zat.. Daar wordt een motor niet beter van. Gisteren zijn we weer op pad geweest en liet ie ons niet in de steek. Hier komt trouwens nog een verslagje van binnenkort.
groeten!  

 Markjan schreef op 01-09-2006 om 13:12:34
Ip opgeslagen


Aha, nu snap ik die foto met ioor... Winny the Poeh was wat minder blij las ik  

Doet de motor het al weer? Of is hij definitief overleden?

En Wouter, gefiliciteerd! Oom worden is altijd leuk natuurlijk, en die lengte... ach ze haalt de snoeken vast nog wel in denk ik  

 Hugo schreef op 31-08-2006 om 16:26:13
Ip opgeslagen


Hey, die stuw ken ik! Vis er af en toe op roofblei! Zitten er wel, maar nog niet gevangen! Jullie wel?

 Pieter schreef op 29-08-2006 om 22:13:02
Ip opgeslagen


Wouter, toch leuke vangsten met zo'n dagje aanklooien toch. Ik heb het wel met minder gedaan tijdens een dagje aanklooien.

Pieter.

 kj visser schreef op 29-08-2006 om 12:30:52
Ip opgeslagen


HA die Wouter, je hebt nog niet veel geluk gehad met je motor ,jammer is dat .
wel een knappe snoek ,
bel me eens als je een ander motortje zoekt mischien weet ik nog wel wat ,
mvg KJ Visser

 Boudewijn schreef op 28-08-2006 om 21:55:32
Ip opgeslagen


Gefeliciteerd! Met de vis

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01841 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign