Jong geleerd...
 Geplaatst op  31-07-2006  door Markjan
4180 keer bekekenZaterdag morgen, het weerbericht geeft weinig wind en een grijze morgen aan. In de loop van de middag zou het wat gaan opklaren. Eigenlijk was het de bedoeling om de vrijdag ervoor een uitbreide sleep sessie te doen, maar verjaardagen en familie verplichtingen gooiden roet in het eten. Dan maar de zaterdag, en deze keer had ik mijn neefje van 11 te gast. Hij wilde graag eens mee met de boot en het zou natuurlijk fantastisch zijn als hij ook een keer een snoek kon vangen.
Voor alle zekerheid had ik dat enthousiastme maar wat getempert aangezien het met de vangsten niet echt best gesteld is de laatste tijd. Maar evengoed werd afgesproken om 's morgens op de snoek te gaan en in de middag te gaan verticalen op snoekbaars.


Zo gezegd zo gedaan, na eerst even de basis regels van het slepen en eigenlijk het omgaan met een werphengeltje te hebben uitgelegd begonnen we, nadat we de boot te water hadden gelaten, met slepen. Onze kleine roofvisser kreeg een rapala jointed aan de lijn en zelf begon ik met de shadrap. We waren niet de enigen op het water die morgen, vele visboten passeerden ons. Na ongeveer een goed uur getrold te hebben met eigenlijk een beetje een lastig windje, verruilden we de pluggen voor zacht plastic. Daar was ik de week ervoor ook succesvol mee geweest. De wind was wat gaan liggen en we begonnen met verticalen op een paar 'hot spots'. Het viel niet mee om goed bodem contact te houden voor de nieuwe roofvisser onder ons maar even goed ging het na een tijdje best redelijk. Misschien kan ik beter 'goed' zeggen, want na dat ik de boot weer op een strategisch plekje had geparkeerd stond mijn neef plotseling met een wel hele kromme hengel in zijn handen! Een vastloper?


Plots begint de slip te ratelen en gaat de vis ervan door. Vragende ogen die zo groot als eieren waren keken me aan... 'dit word je eerst snoek' zei ik. Er verscheen een glimlach van oor tot oor. Tijdens de dril heb ik wat aan wijzingen gegeven en al snel bleek de snoek heel mooi gehaakt te zijn in de bovenkant van de bek. Tot 3 keer toe kwam de snoek met vele bombarie aan de oppervlakte. Wat onze glimlachende roofvisser tot 2 keer toe een flinke lading water op zijn shirt bezorgde. Eindelijk kwam de snoek langs de boot, en ik moet toegeven dat het een fraai exemplaar betrof! Moe gestreden kon de snoek makkelijk geland worden. Nadat ik hem in de armen van de nu wel heel erg glimlachende jonge prof had gelegd werd er een foto gemaakt. Het meetlint erbij en hup direct weer terug in het water, waar de snoek heel snel weer de diepte indook. De snoek was 86 cm en dat is niet slecht om als junior roofvisser mee te beginnen.


Nu de stemming er in zat hebben we nog tot de middag de andere mogelijke plekken met allerande kunstaas bestookt, maar zonder succes. Dan maar de snoekbaars proberen te verleiden, hiervoor moesten we echter een flink stuk varen waarbij we op een gegeven moment midden in een inmens wierveld terecht kwamen. Maar ook de snoekbaars was klaarblijkelijk met vakantie en na 2 uur werd besloten om terug te gaan. Ik wou nog even trollen langs de rietkragen op de terugweg, maar door het vele wier in het water was dit onbegonnen werk.

De trailer helling werd opgezocht en de boot werd getrailerd. Zo werd een dag die veel te snel was gegaan afgesloten, een kunstaas visser in spé rijker.


M.v.g. KJ VisserReacties

Er zijn 9 reacties

 klaasras schreef op 02-11-2006 om 20:59:23
Ip opgeslagen


mooie snoek hoor vriend echt moooi je kan het echt goed

 klaas schreef op 28-08-2006 om 16:03:44
Ip opgeslagen


goeie vangst hoor


gr klaas ras

 Pieter schreef op 10-08-2006 om 18:46:41
Ip opgeslagen


H

 sjoerd schreef op 06-08-2006 om 08:09:41
Ip opgeslagen


gefeliciteerd hoor!
mooie vangst, is vis ook pas een paar maanden op snoek maar mn grootste was maar 50 cm : (

dus, knappe prestatie!!

 Mark schreef op 02-08-2006 om 20:34:41
Ip opgeslagen


Kj,

Dit is al de tweede keer dat je de ander een mooie snoek laat vangen en jij zelf achter het net vist. Volgende keer moet een ander maar gaan varen en jij de vis vangen.
Voor je neefje wel een mooie start als beginnend snoekvisser.

gr

Mark

 Wouter schreef op 02-08-2006 om 13:11:48
Ip opgeslagen


Congratulations! Heel goed gedaan en ook nog eens een prachtige snoek! De laatste tijd worden er al zo weinig gevangen, dus dit is nog eens een extra grote prestatie!

 Markjan schreef op 01-08-2006 om 14:49:52
Ip opgeslagen


Ik heb er zelf meerdere jaren over gedaan om mijn PR boven de 85cm te krijgen...  

Dit is dus een prima prestatie!
(Of ik ben gewoon een prutser)

 Boudewijn schreef op 01-08-2006 om 13:48:21
Ip opgeslagen


Trots mag hij zeker zijn!
Gefiliciteerd hoor!

Groetjes,
Boudewijn.

 cantor schreef op 01-08-2006 om 11:42:17
Ip opgeslagen


Een hele mooie snoek, jongeman. Daar ben je zeker apetrots op. Zou ik in ieder geval wel zijn, met 86 cm schoon aan de haak.

Gefeliciteerd!!!

Groeten,

Cantor

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02806 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign