Mooi weer snoeken
 Geplaatst op  22-07-2006  door Markjan
4558 keer bekekenHitte, warm ,zweten,afzien. Een hittegolf golf houdt ons kikkerlandje al dagen in zijn greep. Lekker als je al vakantie hebt, iets minder als je nog moet werken. Ook de vangsten zijn niet echt om over naar huis te schrijven, wie je ook spreekt het valt met deze warmte niet mee om een visje te vangen.

Door deze berichten was het idee al snel geboren om in plaats van overdag ,nu eens een avond sessie te plannen. Deze zou wel iets korter zijn als gewoonlijk maar dat zou dan ook het enigste nadeel zijn. we hoopten dat de rovers in de avond wat aktiever zouden worden en we nog een zogenaamd 'bijt uurtje' zouden kunnen meemaken. Na telefonisch afgesproken te hebben met Mark kwamen we om 17.45 uur aan bij de trailerhelling.


Boot in het water, voorzien van de nodige liters vocht voeren we het grote water op. De zon stond nog fel te branden aan de hemel en het water zinderde ,nog niet echt hoopvol. Op onze stek aangekomen begonnen we met trollen, eerst met wat kleine pluggen omdat ik gehoord had dat de snoek een voorkeur had voor wat kleiner aas, na een half uur werd er door mij overgeschakeld op wat groter aas en Mark schakelde over op rubber (bull dawg). Er gebeurde echter niets.

Weer later werd er nogmaals van kunstaas gewisseld maar ook dit bleef onaangeroerd. We zagen tijdens het trollen erg veel brasem boven komen. En dan bedoel ik er niet 1 maar echt heel veel. Misschien zuurstof gebrek? overal om ons heen kwamen er brasems even aan het oppervlakte tippen. Op zich wel een mooi gezicht en het waren ook beste vissen!


Rond een uur of acht werd er door ons beiden overgeschakeld op een grote shad, maar ook deze bleef onaangeroerd. Het idee werd geopperd om het trollen even te staken om dan maar te proberen of we een paar baarzen konden bemachtigen. Vlakbij was een mooie baars stek waar ik in het verleden echt hele grote baarzen had kunnen vangen en dat is best leuke sport aan een licht verticaal hengeltje. We deden er beide een 'finn S' shadje op en ik liet mijn onderlijn er aan zitten hoewel ik dan minder direct kan verticalen, Mark zei 'ik neem de gok' en hij monteerde het shadje direct aan de hoofd lijn.


We lieten beide de shadjes te water, waarna Mark eigenlijk direct contact maakte met een vis. Ik zei 'das vast een knappe baars', 'ik weet het niet' zei mark vervolgens, en net nadat hij zijn twijfel had uitgeproken werd er veel lijn van zijn reel getrokken. Dat moest een snoek zijn. En zo te zien ook nog eens een beste. Het klopte dus toch dat snoek nu veel klein aas pakte, maar een klein shadje... nee daar hadden we beide niet op gerekend. De snoek vocht flink en kwam pas na een tijdje aan het oppervlakte nu konden we de brede rug zien en al een beetje het formaat schatten, maar na deze vluchtige glimp verdweeen zij snel weer onder de boot. De reel begon weer veel lijn af te geven, maar na een tijdje kwam de snoek toch langs de boot en kon ik vrij makkelijk met de kieuwgreep de snoek in de boot tillen. Nu zagen we dan echt de lengte en de dikte van de snoekdame, ze was best aan de maat. Na een foto te hebben gemaakt werd ze gemeten en vanuit de losse hand bleek ze 92 cm te zijn. Nu werd ze snel weer in het water gelegd en nu bleek dat ze echt veel gegeven had, ze kwam maar moeilijk weer op kracht. Na ik denk toch wel een minuut of tien was ze weer fit genoeg om weer weg te zwemmen en dit werd dan ook bekrachtig met een krachtige slag van haar staart, ons nat achterlatend.


Het was inmiddels al flink laat geworden en er kwam nu wat meer aktiviteit in het water. We zagen regelmatig vis opspringen waarschijnlijk door baarzen achtervolgd. We besloten om toch nog maar even te gaan trollen, zonder succes bleek achteraf. De zon verdween inmiddels achter de horizon en we zetten koers naar de helling. Hier werd de linder 440 uit het water gehaald en vertrokken we beide naar huis, terugkijkend op een mooie zwoele zomer avond.

Mvg KJ VisserReacties

Er zijn 11 reacties

 KJ Visser schreef op 02-08-2006 om 21:51:45
Ip opgeslagen


ook ik heb het artikel gelezen en kan alleen maar de zelfde conclusie als Mark trekken,
we moeten echter niet vergeten dat een binnenwater veel sneller opwarmt dan groot stromend water,met veel diepe stukken,

mvg KJ

 Mark schreef op 02-08-2006 om 20:02:59
Ip opgeslagen


Cantor en Joost,

Jullie hebben gelijk. Nadat ik deze snoek had gevangen hebben we deze snel weer terug gezet, maar ze had het moeilijk. Uiteindelijk zwom ze weer weg. Ik heb daarna het een een ander gelezen en zelf ondervonden dat snoek het moeilijk heeft met warm weer.Ik heb nu het besluit genomen om met warm weer niet meer op roofvis te gaan vissen.

gr
Mark

 cantor schreef op 02-08-2006 om 19:31:43
Ip opgeslagen


Goed dat dit genoemd wordt. Ik had zelf ook sterk de indruk dat het een verkeerde tijd is om snoeken te vangen. Niet alleen omdat ze nauwelijks te vangen zijn, maar vooral omdat de temperaturen hoog liggen en de hoeveelheid zuurstof erg teruggenomen is. Winters, dan bijten ze beter en er is voldoende zuurstofrijk water om hen heen.

Ik heb het stuk van Volkmar met volledige aandacht gelezen en ik hoop dat we er allemaal wat mee doen!!! Neem allemaal ff de tijd om het te lezen....

Bedankt Joost.

Groeten,

Cantor

Ps, Joost, kun je Volkmars emailadres even naar met mailen??? Bedankt alvast. c.lalau@orange.nl of singinglures@orange.nl

 Joost schreef op 02-08-2006 om 11:54:48
Ip opgeslagen


Uiteraard gefeliciteerd met de mooie vis, maar toch wil ik graag een punt ter discussie stellen: roofvis vangen in de hitte. Tot kort geleden viste ik ook door op o.a. snoek tijdens de zomer. Na het lezen van het artikel op de onderstaande link denk ik er nu anders over, en wacht ik tot het iets is afgekoeld.

http://www.poldersnoeken.nl/tip/tip37/reactiesysteem/gastenboek.php


 bas schreef op 30-07-2006 om 21:37:48
Ip opgeslagen


heej kj echt wel een mooie snoek en met deze hitte nog wel ik vang alleen maar baby snoekjes en ik heb 1 snoek van een meter gevangen maar meer vang je niet met dit weer maar mooie vangst

 mitchell schreef op 25-07-2006 om 14:24:29
Ip opgeslagen


hoe komt dat jullie bijna altijd wat vangen en ik heb nog nooit een snoek gevangen   ii koop pluggen en andere dingen

 Wouter schreef op 24-07-2006 om 09:03:38
Ip opgeslagen


Leuk verslag KJ en mooie snoek bovendien! Tegenwoordig valt het inderdaad niet meer mee om een snoek te vangen, toch is het jullie gelukt. Proficiat met een mooie negentiger.  

 kj visser schreef op 24-07-2006 om 08:25:23
Ip opgeslagen


Pieter,

deze kwam van een stuk waar we eigenlijk nog nooit gevist hadden,
mvg kj

 Pieter schreef op 23-07-2006 om 21:20:34
Ip opgeslagen


Mooie vis KJ in deze moeilijke tijd want het valt inderdaad niet mee momenteel om een visje te vangen. Wij slepen momenteel op volle snelheid maar dan niet met pluggen. Nee met een watertempertuur van 27* hebben wij er de waterski's maar achter gehangen.

Pieter.

PS. Onder de brug vandaan?

 Rene schreef op 22-07-2006 om 17:41:08
Ip opgeslagen


Mooie vangst me maat had gister ook een mooie van in de 90 cm voor verslagje kijk maar even op het forum 

Mvg,
Rene

 Boudewijn schreef op 22-07-2006 om 17:27:37
Ip opgeslagen


Hard werken met de hitte, maar 's avonds en 's ochtends moet het nog een beetje te doen zijn. Dat blijkt uit je verslag.

Mooie vis!

Fijn om te zien dat de vis goed behandeld is met een lange reanimatie!

Groeten,
Boudewijn.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03094 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign