Verkenning op de rivier
 Geplaatst op  17-07-2006  door Pieter
4176 keer bekekenZaterdag 15 Juli, we gaan een nieuw stuk rivier verkennen waar we nooit eerder gevist hebben. Na eerder deze week op de kaart het stuk bestudeerd te hebben en naar een trailerhelling gezocht gingen we op pad. Het was acht uur voordat we vertrokken omdat Gijsbert gisteravond laat aan het karpervissen is geweest. Ook de komende nacht zou hij weer gaan vissen op karper en daarom zouden we het niet te laat maken. De trailerhelling was moeilijk te vinden maar uiteindelijk kwamen we dan toch op een landweggetje wat uitliep op een grasveldje met in de hoek een zandig hellinkje. Er stonden drie auto’s met poolse kenteken platen, wat tentjes en inderdaad tussen het riet een stuk of acht polen aan het vissen. Omdat de helling niet veel was” risico dat de auto vast liep” en ook niet de garantie dat deze polen op mijn auto met trailer zouden passen “sorry voor mijn wantrouwen” gingen we op zoek naar een andere helling. Deze was gauw gevonden en lagen we toch nog rond half tien te water.


We besloten om de vaarroute aan te houden en zo dit stuk heen en terug af te trollen. Het talud liep van twee naar zes meter en was makkelijk te volgen. Tien kilometer lang trollen met aan de steunhengel een grote plug en aan de handhengel een grote softbait leverde geen aanbeet op. Gijsbert besloot om een kleinere plug aan de steunhengel te doen om zo meer kans op een snoekbaars of roofblei te maken. Ikzelf besloot om het grotere kunstaas er aan te houden en zo toch de kans op een mooie snoek te houden. Net voordat we besloten om terug te keren werd Gijsbert zijn keuze beloond en vangt hij een mooie snoekbaars op de steunhengel.


De weg terug gaat met de stroom mee en door de buitenbochten die we nu veelvuldig krijgen komen we een paar keer vast te zitten. In totaal verspelen we zo twee softbaits en een ratelplug maar trollen op de rivier brengt dat risico nou eenmaal met zich mee. Het hele stuk terug krijgen we geen aanbeet meer en om drie arriveren we weer bij de trailerhelling. Het stuk rivier dat we bevist hebben zag er toch wel aantrekkelijk uit en we komen hier dan ook zeker terug om het nog een keer af te vissen.
Gijsbert heeft die nacht op karper met zijn oom Bert gevist en heeft een paar mooie karpers gevangen waaronder een dertig ponder. Wegens gebrek aan vangstfoto’s voor dit verslag dan toch voor deze ene keer op snoeken.net een karperfoto maar dan wel een van een hele mooie................

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 2 reacties

 mike schreef op 18-07-2006 om 19:09:08
Ip opgeslagen


ik ben geen snoek visser maar een karpervisser die karper echt mooi in dit warme weer dat je dan nog karper,s vangt maar ik vindt een mooije shite en daarom zit ik er ook op ookal ben ik geen snoekvisser maar in de winter vis ik wel op snoek
de groeten van mike
ps mooije karper

 Wouter schreef op 18-07-2006 om 08:44:55
Ip opgeslagen


Hallo Pieter en Gijsbert,
Volgens mij ken ik de rivier waar jullie geweest zijn. Onder normale, niet abnormaal warme omstandigheden kun je daar best goed snoek vangen. Niet opgeven is vaak de sleutel tot succes schreef je zelf al. Als dit dan een mooie snoekbaars oplevert is dan mooi meegenomen. Een karper op snoeken.net, gekker moet het niet worden!! Maar Gijsbert, mooi biggetje hoor.  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01849 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign