Vrijdag 9 juni 2006
 Geplaatst op  28-06-2006  door Wouter
4175 keer bekekenNa de matige seizoenstart van Sietse en mij, werd het weer hoog tijd. Deze keer waren Ralf en Friso gelukkig weer van de partij. Ons eigen bootje moest onder het dekzijl blijven omdat de buitenboordmotor af en toe rare kuren had. Achteraf bleek een complete revitalisering van de motor nodig, maar dat even terzijde.


Vandaag was het de bedoeling een bootje te huren en op zín minst te genieten van het superweer. Het beloofde goed warm te worden, want rond tien uur in de ochtend wees de thermometer al 22 graden aan. Niet de meest gunstige snoekomstandigheden, maar jaÖ Gelukkig kwam er al snel hoop, want binnen het kwartier voelde Friso duidelijk een korte aanbeet op zín shad! Na een drift langs een groot leliebed, was ik ineens degene die de eerste mocht noteren. Puur voor de gein wierp ik eens richting een voor anker liggende boot waaronder kennelijk een snoek verstopt zat. De eerste was een feit! We besloten trollend via de gracht richting plas te varen. Halverwege was het net op ik een oude lap oppikte; de haak leek ineens iets mee te slepen zonder enige weerstand.. Ik was dan ook blij verrast dat het toch snoek bleek te zijn. Een mooie zeventiger en de eerste op de ratelaar.


Op de plas hebben we ons die middag flink met jerkbaits staan uitsloven, maar daar was ook alles mee gezegd. Ralf maakte dankbaar van de gelegenheid gebruik om zín nieuwe digitale camera met weet-ik-hoeveel-keer-zoom-lens uit te testen. De hengel werd compleet vergeten en allerlei natuur, waaronder een paartje rondcirkelde ooievaars, werden vereeuwigd. In het kader van het WK-voetbal, besloten we er rond vier uur de brui aan te geven. Onderweg terug kreeg Friso onder een brug nog een felle aanbeet, welke resulteerde in ook een mooie 70-cm snoek voor hem. Het eindresultaat van vijf uurtjes vissen: drie snoeken en 32 natuurfotoís. Geen slecht resultaat voor een paar snoeihete uurtjes.


Goodgoan,
WouterReacties

Er zijn 6 reacties

 Willemijn schreef op 07-07-2006 om 08:35:33
Ip opgeslagen


hallo allemaal,

Jullie mogen nog helemaal niet snoeken jongens...
Mag pas in eind juli.

Groetjes,

Willemijn
Commentaar van Markjan:
Ik zou me maar eens wat beter laten informeren....

 Boudewijn schreef op 30-06-2006 om 15:43:56
Ip opgeslagen


Die ratelaar is een van mijn favourite kunstaasjes met ratelaar. Vangt als een bezetene bij mij!

Leuk verslagje 

Gr,
Boudewijn

 wout schreef op 29-06-2006 om 17:08:51
Ip opgeslagen


nu ben ik heel benieuwd naar de natuurfotos opeens.
maar als het deze natuurschoon is vindt ik 32 fotos in 5 uurtjes wel erg mager
even op het internet en je heb er zo 50 te pakken!!!!

groet wout

 Wouter schreef op 29-06-2006 om 13:55:24
Ip opgeslagen


Ha ha ha! 32 snoeken in Nederland, dat gaat ons niet snel lukken denk ik. Jij weet natuurlijk niet welke "natuurfoto's" Ralf heeft geschoten.. Kon wel eens mooier zijn dan 32 snoeken vangen...  

 wout schreef op 29-06-2006 om 11:44:01
Ip opgeslagen


jammer dat het niet andersom was 32 snoeken en .....
maar goed lekker bruin geworden en nog wat snoek gezien ook.

groet wout

 cantor schreef op 28-06-2006 om 23:34:23
Ip opgeslagen


Mooi gedaan, op zo'n warme dag. Ik krijg het momenteel niet echt voor mekaar. Wel een enkele aanbeet. Maar ja...kan niet altijd feest zijn. Bij mij doen ze het beter in de winter.

Ben benieuw naar de natuurfoto's haha....

Cantor

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01867 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign