Eindelijk weer eens met de boot
 Geplaatst op  26-06-2006  door Jos
4185 keer bekekenNa veel werkdagen, “te veel”, eindelijk weer eens tijd, om een dag met de boot op pad te gaan. Om 09.00 uur werd de bb.motor gestart en koos ik alleen het ruime sop. Voorafgaand aan het vertrek had ik iets gedaan, wat eigenlijk niet mag. Overmorgen de 28ste juni ben ik jarig. Mijn 3 kinderen heb ik ieder een plug laten kopen. Leuk cadeau voor vader. Trouw had ik beloofd ze ingepakt te laten liggen. Dat moest ook lukken, want alle drie hadden zijn hun best gedaan om hem goed te verstoppen. De avond voor de visdag vond ik er 1, verstopt achter het servies. De plug zag er zo goed uit dat ik besloot om hem de visdag te gaan proberen.


Waar waren wij gebleven. Oh ja het vertrek. Het verjaardagscadeau, een nieuwe vette zwarte Fatso met rode buik, werd aan de bijhengel gemonteerd. De andere hengel werd voorzien van een Fatso Crank in baarskleur. Waar ik stiekem op hoopte werd na 20 minuten bijna waar. Het verjaardagscadeau werd aangevallen door een prima snoek. Een dikke plons, achter de boot, helaas niet met gevolg.

Nog geen 10 minuten later was het raak. Een krachtige aanbeet werd gevolgd door een prima drill. De snoek kwam naast de boot een halve meter uit water.


Na de drill en meting (79 cm), bekeek ik de plug. De snoek had hem volop gegrepen. De schade was aanzienlijk. Ik kon mijn lachen niet inhouden. Ik bedacht al hoe ik hem na de vissesie zou inpakken en op mijn verjaardag, mijn beklag zou gaan doen over het beschadigde cadeau, dat toch zeker geruild moest worden J. Ik kon nog niet vermoeden dat de plug binnen een half uur voor de 2de keer op de pijnbank moest. Een iets kleinere snoek vergreep zich vol enthousiasme aan dit overheerlijke stuk plastic. Na een prima drill en meting (72) was het voor deze visdag voorlopig het laatste wapenfeit van deze Fatso uit de 2006 collectie.


Na dit eerste vermaak belde vismaat Razim. Hij verveelde zich en vroeg waar ik uithing hahahaha. Hoe zo naar de bekende weg J. Hij zei vol enthousiasme, “ik ben met een kwartier bij je “.

Het vervolg was super. In de daarop volgende uren was het actie, actie en nog eens actie. Met de boot voeren wij door een kanaal, waarvan ik zei, dat ik er in het afgelopen seizoen maar 1 snoekje had gevangen. Eigenlijk wilde ik de daarop volgende 500 meter overslaan. Razim, verwachtte op deze plek “grote snoek”. Hij verzekerde mij dat er in ieder geval 1 grote snoek moest huizen. Na nog geen 300 meter en een kleine 5 minuten later was het raak. De hengel werd bijna uit de steun geramd. Met de rechterhand ging de motor onmiddellijk in de neutraal. De hengel werd in de hand genomen. Toen ik achterom keek, zag ik gelijk dat het groot moest zijn. Een dikke buik verscheen boven water. Een prachtige drill volgde. De snoek probeerde alles om te ontsnappen, maar de Vatso crank, in combinatie met mijn troll-hengel deden hun werk. De vis verscheen na een aantal minuten naast de boot. Eerlijk is eerlijk, ik dacht eerst aan een meter. Dat kwam ongetwijfeld door de dikte van de snoek, in combinatie met de mooie grote kop. Deze moest geschept worden. Op zich een prima klus. Ik heb een nieuw net aangeschaft met rubberen mazen. Dit laatste voorkomt dat de dreggen in het net vast komen te zitten. Veel beter voor de snoek. De snoek werd aan boord gehesen en wat mij laatst ook al opviel. 90ers zijn actief, sterk en zo gek als een deur. Je mag dus aan de bak (populair gezegd). Na meting (91 cm) volgde de fotosessie. Wat was ik blij dat inmiddels mijn vismaat aan boord was. Dat maakt de plaatjes leuker.


Na deze dikke vette 90er, was het de beurt aan Razim. Op advies (telefonisch van Jeffrey) werd door hem de kleine Fatso crank geplaatst in baarskleur. Na nog geen 100 meter had hij de 1ste aanbeet. Helaas loste deze snoek. Niet veel verder (ik denk 50 meter) was het voor de 2de keer raak. Nu bleef de vis prima hangen en kon Razim zijn 1ste snoek van de dag verwelkomen (een mooie 70er). Razim is niet zo’n liefhebber van het fotograferen. Nog voordat ik mijn camera uit de tas had, hoorde ik al hoe de snoek in het water gelaten werd.


Hierna werd het een uurtje rustig, totdat wij een brug naderde, waarop 2 mooie dames stonden. Ons kent ons hahaha, de dames werd besproken op een mannelijke manier. Dit werd echter abrupt onderbroken. Mijn Vatso crank in de baarskleur was aan de beurt. Een prima snoek hing er aan, maar mede door mijn concentratiegebrek wist hij zichzelf voortijdig te bevrijden. Ik baalde hier een beetje van. Natuurlijk had ik al 3 prima vissen binnengehaald, maar nummer 4 was zeker welkom geweest. De plug werd met een beetje zuur gezicht ingegooid. Nog geen 100 meter later, maakte mijn zure gezicht plaats voor een vette glimlach. Snoek nummer 4 kon binnengehaald worden. Een mooie ruime 60er (schatting 68). Toen ik hem bekeek zag ik allemaal wonden aan zijn zijkant. Misschien van een collega snoek, misschien van een ziekte. Ik besloot de boagrip te gebruiken, om te voorkomen dat ik aan teveel aan de vis moest zitten. Wel heb ik een plaatje geschoten.


Na deze vangst volgde nog 2 lossers. Dikke vissen die helaas niet geland konden worden.

Een prima visdag. Ik hoop dat er nog meer volgen van dit kaliber.

Groeten van Jos.Reacties

Er zijn 11 reacties

 ferdi schreef op 06-07-2006 om 17:20:58
Ip opgeslagen


haha mooi verslag: 

 wout schreef op 30-06-2006 om 00:02:57
Ip opgeslagen


ik weet wel een aantal mensen waarmee je mijn inziens wel snoek mee kan vangen!!!
en vang je niets maak je mij er gelukkiger mee!! hahaha

overigens waren deze dames geen 12 maar is leeftijd schatten niet echt de beste kwaliteit van zowel mark als sander.
(zou ik kunnen bewijzen met fotos van hun ega's alleen hadden ze in hun jonge jaren nog geen camera's)

 Jos schreef op 29-06-2006 om 23:29:38
Ip opgeslagen


De teleursteling was er een beetje bij Kevin. nadat ik de grap had uitgelegd, verscheen er ene lach op zijn gezicht. Hoe kan het ook anders. Hij kent zijn vader inmiddels. Alles wat een beetje zwemwaardig is en snoek aantrekt, wordt door mij te water gelaten. Ik word er zelfs van beticht, dat ik in staat ben om mijn vrouw achter de boot te slepen als dat snoek zou vangen.

V.w.b. de dames. Ik kan het niet helpen. Mijn ogen gaan gewoon die kant op. Dat het soms een snoek kost, neem ik op de koop toe :). Bij ons waren ze overigens ouder dan 12.

groet Jos

 Markjan schreef op 28-06-2006 om 21:25:26
Ip opgeslagen


Je vergeet erbij te vertellen dat ze een jaar of 12 waren......
Het is maar wat je 'vrouwelijk schoon' wilt noemen.

 wout schreef op 28-06-2006 om 14:48:33
Ip opgeslagen


prachtig verhaal weer en je zult weer heel wat moeten rijden naar de diverse sportclubs om vergeven te worden door de kinderen.
het mooist vindt ik de natuurlijke reactie die jullie vertoonde op het passeren van vrouwelijk schoon.
Ikzelf zit namelijk met twee ijskasten in de boot (1 amerikaans model xxlarge)die zelfs bij twee dames in nood stug willen doorvaren.
mooi verslag en ik hoop dat je de 200 grens passeer.

groeten wout

 cantor schreef op 27-06-2006 om 23:00:04
Ip opgeslagen


Mooi gedaan Jos, een paar lekkere vangsten aan je nieuwe aanwinst, die eigenlijk nog in de cadeauverpakking hoorde te zitten. Maar het is je vast al vergeven. Proficiat, trouwens.

Jammer dat je alleen door concentratieverlies die snoek moest missen...of moet ik juist zeggen:'jammer dat je door concentratieverlies, dankzij de snoek, de twee dames op het bruggetje uit het oog bent verloren??? Welke van de twee zou je kiezen!?!?

Heb je jerk gister voor de tweede maal in de envirotex gezet, bijna droog nu. Probeer 'm donderdagavond, dan is ie wel uitgehard, uit. Ik kan je verzekeren...dat wordt een knaller.

Groeten,

Cantor

 Boudewijn schreef op 27-06-2006 om 08:46:33
Ip opgeslagen


Ik weet zeker dat je je 200 haalt 
Mooi verslag! en ik zie nu wat de boagreep is(tangklip op de bek?).

 Jos schreef op 26-06-2006 om 23:52:35
Ip opgeslagen


Die uitleg zie ik naar uit.
Pieter, advies is altijd welkom.
Je hebt een aantal opties voor het landen van de vis. 3 heb ik er vandaag gebruikt. kieuwgreep,net en boagrip. Alle 3 na observatie/afweging. Net voor de grote snoek. Kieuwgreep als dat verantwoord is. Boagrip, zelden als ik denk dat het moet. Overigens laatste incl.ondersteuning met de hand.
Kieuwgreep is het beste maar soms te gevaarlijk. Hand aan vis gehaakt is dan het gevolg. Zie eerder vangstbericht.
Keuze voor net, alleen met een goed net. Rubberen mazen dus.Het normale net, geeft problemen. Vis haakt zich met plug aan net, draait zichzelfs vervolgens onnodig letsel toe.

 Pieter schreef op 26-06-2006 om 22:46:23
Ip opgeslagen


He Jos, prima verhaal en mooie vangsten. Ze zijn los in die kanalen rond Almere!! En dan die fatso, in principe een "aasje" waar je meer dan genoeg aan heb. Ja en die bogagrip, bij snoek krijg ik een beetje de kriebels als ik ze erin zie hangen, nee dan toch liever het schepnet hoewel ik zelf toch altijd voor de kieuwgreep ga. Zie het aub niet als kritiek maar als een welgemeend advies, zie je als een goed snoekvisser!!!!!!!!!!
Pieter.

 Remco schreef op 26-06-2006 om 21:47:03
Ip opgeslagen


Schitterend verhaal Jos, maar bovenal schitterende vangsten  

 Markjan schreef op 26-06-2006 om 21:08:23
Ip opgeslagen


Oeioeioei Jos........ hoe ga je dat uitleggen? Ik ben benieuwd hoe je verhaal over de beschadigde plug afloopt  

Wel weer een paar hele mooie vangsten hoor, super. Je bent op stoom richting de 200.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03005 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign