Zaterdag 3 juni 2006
 Geplaatst op  24-06-2006  door Wouter
4174 keer bekekenDe eerste keer op de rivier dit seizoen. Ralf kon niet mee in verband met een dagje fietsen en Friso moest helaas afhaken vanwege een sterk protesterende auto. Als snel lag “Das Boot” in het water en kon het feest beginnen. Het weer super, dus we hadden er ook echt zin in!

We besloten eerst een stuk te trollen om vervolgens voor anker te gaan op een T-splitsing van water waar het vol stond met waterlelies en andere vegetatie. De stukken rubber werden vervangen door jerkbaits en er werd vol vertrouwen ingeworpen. Tien minuten later hielden we het voor gezien en besloten we verder te gaan. In eerste instantie probeerden we het in de oeverzone op 2 tot 4 meter water. Dit bleek niet te werken. Omdat ze mogelijk dieper zouden kunnen zitten, werd het kunstaas verruild voor dieplopend (ratel-)gereedschap en gingen op 5 tot 7 meter diepte varen. Op een gegeven moment zag Sietse een grote dooie vis op de oever liggen. Dit bleek een kanjersnoekbaars te van ongeveer 90 cm lang. Erg jammer van zo’n vis. Hoe zou zo’n beest aan z’n einde komen? Wie het weet mag het zeggen.


Uren verstreken zonder ook maar een teken van leven. Tot groot ongenoegen van Sietse werd nog wel een Bulldawg enkele reis bodem getrakteerd, maar daar was ook alles mee gezegd. Tegen vieren hebben we het nog op een plas geprobeerd. Het moet wel heel gek gaan als hier niets vanaf komt, beloofde ik Sietse. Vandaag was dit dus wel het geval… Pas helemaal op de weg terug kreeg ik pas de eerste aanbeet op de Fatso. Omdat de snoek direct in de oppervlakte tolde, dacht ik in eerste instantie aan een grotere. Dat was niet het geval, maar met 72 cm was de eerste van dit seizoen een feit! Wel was het een foeilelijk ding, want ze zat onder de rode vlekken (paaiwonden of zoiets).


Nadat we de trailerhelling weer gepasseerd waren besloten we nog 20 minuten door te doen. s’Middags had Sietse al twee aanbeten voor de hele dag voorspeld. De eerste was gelukkig verzilverd, toen er inderdaad nog een poging gedaan werd om Sietse’s roodwitte Bulldawg uit het oppervlak te grijpen. Helaas miste de snoek finaal! Ook een tweede drift bracht hem of haar helaas niet op andere gedachten. Bij het traileren van de boot kwam ik nog tot net onder m’n middel in de plomp terecht.. Ik wilde de boot een duwtje geven, maar de steen waar ik op stond moest zo nodig moeilijk doen(!)


Goodgoan,
WouterReacties

Er zijn 3 reacties

 kees schreef op 27-06-2006 om 12:28:23
Ip opgeslagen


ik had afgelopen zaterdag ook nog 2 snoeken, en 1 daarvan leek precies op deze, ook zo'n wond (de andere was wel mooi met 87cm)

 cantor schreef op 26-06-2006 om 21:53:51
Ip opgeslagen


Plons, hahaha. Lachen, dat meerdere snoekgenoten ook eens het ruime sop kiezen. Ben zeer benieuwd wie de volgende met een nat pak zal worden.

Leuk verslag, met de volgende keer hopelijk wat meer vangstzekerheid.

Cantor

 Pieter schreef op 24-06-2006 om 23:13:33
Ip opgeslagen


Jammer Wouter van de magere vangst maar doorzetten is vaak de sleutel tot succes. Tien minuten op die kruising met jerkbaits werpen vindt ik iets te kort. Als ik een goede stek denkt te hebben ga ik toch gauw een half tot een uur de plek helemaal uitkammen. Heb ook vaak grote snoekbaars zien drijven, denk dat het toch met de leeftijd van de vis te maken heeft.
Mooi verslag en de volgende keer meer succes.

Pieter.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01879 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign