Loon naar werken.
 Geplaatst op  19-06-2006  door Pieter
4178 keer bekekenDeze keer twee visdagen in een verslag, omdat ik met de eerste dag snel klaar ben moet dat geen probleem zijn. Zondag 11 Juni, de dag van het eerste WK duel voor oranje besluiten Gijsbert en ik om een ochtend te gaan vissen om daarna vroeg thuis te zijn voor de wedstrijd. Om zeven uur liggen we op het water en beginnen met verschillende stekken uit te werpen. Als dit niet meer dan een volger oplevert gaan we verder met trollen, en krijg ik even later een aanbeet maar los deze vis ook gelijk weer. Na nog wat stekken afgeworpen te hebben en enkele stukken trollen met verschillende pluggen besluiten we te stoppen. Ja het kan niet altijd feest zijn en visloze dagen horen er ook nu eenmaal bij, vooral als je de dag niet volledig benut. Om drie uur zitten we dan ook klaar voor de wedstrijd en gelukkig deden onze jongens het beter dan ons deze dag!


Zaterdag 17 Juni vandaag gaan we voor het eerst dit seizoen het grote water op want de watertemperaturen lopen nu snel op. We beginnen op de stekken rond enkele waterwerken maar na wat stekken uitgeworpen te hebben, en daarna nog wat rondgetrolt te hebben besluiten we verder het meer op te gaan. Via een vaargeul varen we naar een stek met een klein geultje met rondom ondiep water. Dit is de stek waar Gijsbert vorig jaar rondt deze tijd een bak van 123 cm ving. Maar aangekomen zien we dat rijkswaterstaat het niet nodig vond om er dit jaar boeien op te zetten en wordt het voor ons dus zoeken om het geultje van nog geen paar meter breed. Eenmaal gevonden kunnen we met moeite het geultje aanhouden en het levert ons dan uiteindelijk ook geen vangst op.


We gaan verder naar een eiland met rondom een scherp talud met veel plantengroei en werpen het hier helemaal uit. Terug trollen we er nog een paar keer langs maar ook hier geeft de vis geen thuis. Dan maar verder naar de volgende stek, dit is een scherp talud aflopend naar tien meter. Ook hier trollen we met allerhande kunstaas op verschillende dieptes maar krijgen geen enkele aanbeet. Het loopt ondertussen al weer in de middag en we besluiten dan om naar een groot eiland te gaan verderop in het meer. Dit eiland is omgeven met enkele inhammen met diep water eromheen.


Aangekomen bij het eiland vissen we eerst de inhammen uit met jerkbaits en trollen er nog verder doorheen. Ook hier weer na uren vissen geen teken van leven en we beraden ons op de volgende actie. Gijsbert stelt voor om via de vaargeul naar de rivier toe te trollen die in het meer uitkomt. We zochten dus het talud van de vaargeul op en trollen deze af richting de rivier. Na een half uurtje trollen krijgt Gijsbert een geweldige beuk op zijn handhengel maar haakt deze vis niet. Het wordt ondertussen druk met plezier vaart op het water en we moeten regelmatig uitwijken en kunnen op deze manier niet precies het talud aanhouden.


Aangekomen bij de monding van de rivier kunnen we twee dingen doen. De rivier op en na enkele kilometers via een aftakking aan de andere kant het meer op weer op of terug het meer weer op. Omdat het nogal druk is op dit gedeelte van het meer besluiten we om de rivier op te gaan. Hier houden we strak de kant aan om zo de actieve snoek die vanuit de kant jaagt proberen te vangen. Na een tijdje loopt mijn steunhengel vast en moet er de kunstaas redder aan te pas komen. Maar ook hiermee krijg ik er geen beweging in want hij zit muurvast. Ik begin het nu toch een beetje benauwd te krijgen, want de plug die vast zit is namelijk de Fatso firetigher. Deze zou ik niet graag verspelen want hij heeft me al zeer veel metersnoeken opgeleverd. Maar het onvermijdelijke gebeurt en ik trek na eerst een tijd met de kunstaas redder bezig geweest te zijn de boel af. We trollen weer verder maar ook op de rivier geen vis en gaan via de aftakking van de rivier weer het meer op.


Het loopt alweer aan het einde van de middag en we besluiten om weer terug te keren naar de waterwerken. Dit is tenslotte onze topstek van vorig seizoen en heeft in het verleden ook vaak onze dag nog gered. Aangekomen slepen we rondt met pluggen maar krijgen vooralsnog geen aanbeten. Vertwijfelt gaan we dan maar de kanten met rietkragen uitgooien met jerkbaits. Hier staat amper een meter water maar ook hier geen teken van leven. Het loopt rondt de klok van vijven en het ziet ernaar uit dat deze dag visloos zal eindigen. We besluiten om nog een keer de omgeving uit te trollen en dan maar naar huis te gaan.


Ik rommel wat in mijn kunstaas dozen en loop tegen de Bullfrog aan. Dit is een grote bonk rubber met twee van elkaar afstaande staarten met dik veertig gram lood eraan. Teneinde raad besluit ik het “ding” er maar aan te hangen en aan de handhengel een zinkende ratelplug. Ik sleep dicht tegen de bodem aan op zo’n vier tot vijf meter water. En dan gaat er een knop om daar beneden want het komende uurtje wordt een klein feestje. Na nog geen tien meter gesleept te hebben krijg ik een beuk op het “ding” en komt na een pittige dril een mooie snoek boven. Deze vis weet van geen ophouden en geeft een paar mooie salto’s en tailwalkings weg, dit is echt genieten na zo’n lange dag zonder vis. De bullfrog is helemaal verdwenen in de bek maar het onthaken geeft geen problemen en even later zwemt deze druktemaker van 90cm weer weg. Wel is het “ding” naar de ...... want een stuk van de dubbele staart is eraf. Ik besluit er dan maar een grote shad met veertig gram lood aan te hangen en op dezelfde manier verder te vissen. En even later is het weer raak en vang ik een snoek van 85cm. Dan weer verder en weer raak op de ratelplug , dit keer een mooie snoekbaars van 81cm. Het feest gaat maar door en de volgende snoek op de shad is 97cm, ook dit overleeft de shad niet en verliest zijn staart. Nu maar een bulldowg eraan gehangen met hetzelfde loodgewicht en weer even later een mooie snoek van 91cm. Tot slot vang ik dan nog een snoekbaars op de ratelplug van 61cm en vang ik dus in een uurtje tijd zes vissen. Gijsbert blijft ondanks dat hij ook met grote shads op dezelfde manier vist wonderwel zonder aanbeten maar geniet desondanks van de vangsten. Tevreden staan we dan ook om half zeven de boot te trailleren en dat hadden we een uur geleden niet kunnen bedenken!!!

Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 Arjan schreef op 24-06-2006 om 21:50:26
Ip opgeslagen


Mooie visdag. en zoals altijd..... de aanhouder wint! succes

 j.k schreef op 21-06-2006 om 19:47:41
Ip opgeslagen


twordt tijd dak zelf maar eens meega    4 voor 5 

 Boudewijn schreef op 20-06-2006 om 14:46:50
Ip opgeslagen


Leuk verslag en foto's, bedankt weer voor het lees/kijk plezier 

 wout borst schreef op 20-06-2006 om 00:25:48
Ip opgeslagen


mooie fotos en lekker dat het na zoveel uur succes brengt.

groet wout

 Wouter schreef op 19-06-2006 om 22:09:14
Ip opgeslagen


He Pieter,
Mooie snoeken zeg! Als het eens een dagje niet wil maar het is zulk goed weer dan het is niet-vangen zo erg nog niet toch?! Als dan aan het eind van de dag alles goedkomt, heb je volgens mij toch een topdag beleefd. Zojuist heb ben ik zelf nog een uurtje op pad geweest om een nieuwe jerkbait te testen. Wat denk je?! Drie aanbeten in een kwartier en niet eentje gevangen! Maar.. ik heb m'n lol er van gehad. Mooi verslag, ik wacht op de volgende.
groeten,
wouter

 cantor schreef op 19-06-2006 om 21:37:12
Ip opgeslagen


Hey Pieter en Gijsbert,

Mooi verslag en zeker ook mooie foto's van de vangsten van die dag. En dat je een hele dag niets haakt...ach, het laatste uur is het dan toch weer ff feest. Hoe verzinnen ze het, daar beneden?!?! Ik herkende de plek waar jullie visten, schijnt daar redelijk goed te lukken, over het algemeen.

Jammer van het verloren kunstaas van die dag. Dennis heeft afgelopen winter tijdens trollen rond onze woonplek, tweemaal een Salmo verloren. Beide keren in de bek van de snoek. De wartels/spelden (zo robuust als ze waren) lieten het afweten. En wonder boven wonder zag ik onlangs, aan de waterkant iets 'vreemds' tegen een drijvende tak aan liggen. Dit was Dennis' Fatso. Helemaal vergroend. Keurig netjes met Jif schoongemaakt en hiermee Dennis weer blij en verwonderd mee gemaakt.

Je weet maar nooit....

 Markjan schreef op 19-06-2006 om 20:14:05
Ip opgeslagen


Ik zie het al weer..... veranderen van aas helpt je de dag goed te maken.
Je hoort vaak dat snoeken gewoon een tijdje actief zijn, en daarna zomaar weer niet. Ik denk dat dit hier wel opgaat. De hele dag niets en dan 'happy hour'. Misschien voer je precies over de 'snoeken macdonalds' heen  

Mooi verslag, en gijsbert haalt de schade wel weer in.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02654 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign