De eerste van 2006
 Geplaatst op  15-01-2006  door Pieter
4177 keer bekekenZaterdag 14 januari, het is vandaag drie weken geleden dat ik het water op geweest ben. Kerst en nieuwjaars viering gooiden roet in het vissen. Vorig weekend ben ik naar een paar visbeurzen geweest, Zaterdag in Duisburg (Duitsland) op de Angler 2006. Deze hengelsport beurs werd dit jaar voor het eerst gehouden maar was behoorlijk groot opgezet. Zondag naar Koog aan de Zaan op het jaarlijks terug kerend roofvis weekend van Rentenaar, een aantal lezingen van bekende roofvissers en heeeeeel veel kunstaas maken het toch ieder jaar weer de moeite waard om even te kijken.
Maar goed vandaag gaat er eindelijk weer gevist worden. Ik heb gekozen voor een water waar ik al een tijdje niet geweest ben, een oude rivierarm die al heel lang afgesloten is maar met een goed bestand aan snoek. Wel een moeilijk water waar we in het verleden hele mooie dagen met daarin tegen ook visloze dagen hebben gehad.
Ik heb gekozen voor doodaas onder de dobber en de boot met de roeispanen te besturen, daardoor heb ik een goede controle over de boot. Gijsbert kan vandaag niet mee dus ga ik maar alleen op pad. Nadat ik de boot heb opgehaald en een half uur later bij de trailerhelling aankom blijkt deze helemaal rondom dicht gevroren te zijn. Ik kijk eerst even of de helling niet glad is maar deze is gelukkig droog. Ook het ijs is niet dik dus daar breekt de boot wel doorheen. Alles gaat goed en even later kan ik de aasvissen te water laten, een haring en een baars moeten het gaan doen vandaag.


Ik bied de aasvissen aan op een diepte van drie meter, de waterdiepte loopt hier van vier tot zes meter. Ik roei rustig en laat de boot af en toe even driften hierdoor komen de aasvissen iets op en zakken dan weer. Maar in de morgen gebeurt er niets en het loopt al in de middag als ik een haakse bocht invaar. Ik weet dat dit een betere plek en zie hier ook wat wolken aasvis op de fishfinder. En dan om half drie verdwijnt er een dobber in het niets, dat is het mooie van deze visserij. Zo zit je nog naar je dobbers te staren en dan is er een opeens verdwenen, afijn ik pak de hengel uit de steun en zoek contact met de vis. En als ik de vis dan voel geef ik een droge haal naar achteren, hangen die vis. Even later komt er zonder al te veel tegen stribbelen een leuke snoek langzij. Ik maak eerst maar even een foto zo in het water van de snoek. Dan haal ik hem binnen boord, onthaken gaat makkelijk want hij zit op de laatste dreg gehaakt. Ik schat hem zo rond de tachtig cm en even later zwemt hij weer rustig weg de koude diepte in. Ik vis nog twee uurtjes door maar er gebeurt verder niets meer. De baars is met rust gelaten vandaag en het was toch weer de haring die een snoek wist te verleiden. De zon gaat zo meteen verdwijnen en ik besluit terug te gaan naar de trailerhelling. De eerste snoek van 2006 is gevangen, hoeveel zullen er nog volgen...............?


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 8 reacties

 Wout schreef op 17-01-2006 om 22:23:16
Ip opgeslagen


Pieter de eerste is binnen en er zullen er nog velen volgen.
wel verdomd eenzaam denk om in je eentje te staren naar een paar dobbers maar goed de eerste van 2006 vergoedt veel denk
succes met de volgende visdag

wout

 collega jk schreef op 17-01-2006 om 17:36:17
Ip opgeslagen


kunnen we niet op een botje gaan vissen

 pieter schreef op 16-01-2006 om 22:40:22
Ip opgeslagen


KJ we spreken af dat ik je de eerstvolgende keer bel als ik weer alleen op pad ga.

En colega, binnenkort ga jij weer eens een snoek vangen!

 collega j.k schreef op 16-01-2006 om 19:24:22
Ip opgeslagen


ik hoop dat er nog veel meer volgen , en hoop er zelf ook een paar van tevangen  mooi snoekje en weer mooie fotos geschoten  

 KJ Visser schreef op 16-01-2006 om 12:08:53
Ip opgeslagen


Pieter,
ik had best even mee gewild nu gijsbert niet kon,mocht je weer alleen het water op gaan geef me maar een rinkel.
MVG KJ

 Markjan schreef op 16-01-2006 om 08:01:33
Ip opgeslagen


Dat is een goed begin van het nieuwe jaar. Als je na lange tijd de moed begint te verliezen, en je bent opeens een dobber kwijt, is dat gevoel snel weer verdwenen.

De tweede foto is ook mooi hoor, leuk sfeerplaatje van de laagstaande zon.

Toppertje weer, bedankt.

 e.m schreef op 16-01-2006 om 07:55:39
Ip opgeslagen


leuk verslag en mooie snoek  

 Sander schreef op 16-01-2006 om 07:44:08
Ip opgeslagen


Hoeveel zullen er nog volgen.....?
Ik denk een hele berg en ik hoop er ook in 2006 weer veel over te kunnen lezen!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02841 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign