Jeffrey en Jos gaan over de meter
 Geplaatst op  02-01-2006  door Sander
4194 keer bekeken28 december 2005,
Kerstvakantie voor Jeffrey. Een mooie gelegenheid om er samen op uit te trekken. Jeffrey had zelf de boot gereserveerd bij Schwegler botenverhuur in Oude Meer. De vorige keer was ik op de nul teruggekomen, na een lange dag van trollen. Dit keer zou het anders worden. Niet de aantallen maar wel het formaat was zo aan het einde van het jaar iets om zeer tevreden mee te zijn. Jeffrey had de afgelopen maanden al 2 metersnoeken gevangen. Ik was 2 x gestrand ergens in de 90.
Schwegler botenverhuur is gelegen onder de rook van Schiphol. Als ik het zo schrijf, snap ik dat jullie nog niet echt de kriebels krijgen. Als je er een bootje met motor of zonder huurt denken jullie daar heel anders over. Het zeer gastvrije echtpaar verhuurt in een prima ambiance, kwaliteitsvisboten. Een prima afgestelde 4 pk Susuki motor en een praktische ruime ijzeren visboot. Voor de kosten hoef je het niet te laten, 15 euro per dag (met motor) ex.bezine. Compleet voor 20 euro een dag visplezier. De omgeving is schitterend.


Na aankomst om 07.00 uur en de gezellige koffieronde, kozen wij het ruime sop. De 1ste uren was het superkoud. Hierdoor besloot ik, om 09.30 uur, om terug te varen naar de winkel/verhuur. Ik ging andere handschoenen aanschaffen. Mijn handen vroren er bijna af.


Na een heerlijk bakkie vertrokken wij weer. Na nog geen 500 meter, een flinke dreun op mijn hengel. K dacht eerst dat de plug aan de grond was gelopen, maar al snel merkte ik dat er leven aan zat. Na een heerlijke stoeipartij verscheen het monster onder de boot. Ik wist gelijk dat het mijn 1ste meter moest zijn. De harde wind werkte niet echt mee en dreef ons naar de rietkraag. Op zich een geluk want de boot kwam mooi vast te liggen tegen een omgevallen boom. Voor de zekerheid besloot ik om te hem te laten scheppen. Mijn assistent Jeffrey mocht het klusje klaren. Schitterend gezicht, zon supermooi beest in een veel te klein netje.


Toen hij in de boot lag zag ik pas echt hoe groot hij was. De inhoud van de boot veranderde in een zooitje. Bakken met pluggen vielen om etc. Door ons enthousiasme vergaten wij om het hoofd koel te houden. De adrenaline schoot naar een hoogtepunt. Gelukkig was het onthaken een koud kunstje. Toen kwam het mooiste moment. De kieuwgreep en de foto. Wat was de snoek zwaar. Superrrrrrr. Hebbes! schreeuwde ik. Een boot met andere vissers kwam mijn vis aanschouwen en vroeg meteen welk aas ik gebruikt had. De laatste tijd vis ik met groot kunstaas, type snoek.
Na deze supervangst wist ik dat mijn dag niet meer stuk kon, althans als Jeffrey in ieder geval nog een snoek zou vangen. Gelukkig wist hij na een half uur zijn snoek te pakken. Een mooie 60er, die hevig verzet bood. Ik dacht eerst aan een grotere snoek, maar na meting bleef de lat hangen op 65 cm.


De rest van de dag bleven wij visloos. Maar dat kon de pret niet meer drukken. Mijn 1ste meter en een snoek voor Jeffrey.Reacties

Er zijn 11 reacties

 Wout schreef op 17-01-2006 om 22:25:23
Ip opgeslagen


mooi he dat water bij ruud
mooi dat je de meter hebt en succes bij de volgende visdagen


 Dennis schreef op 07-01-2006 om 17:26:11
Ip opgeslagen


hey ik huur ook altijd bij schwegler een bootje en dat is echt gaaf man

 walter schreef op 05-01-2006 om 20:13:08
Ip opgeslagen


Hartstikke mooi mannen. Gefeliciteerd nog met die mooie snoek. Die meter-mijlpaal is toch iets bijzonders of niet dan? Op naar de volgende meter en geniet van je hobby.

 Jeffrey schreef op 04-01-2006 om 20:26:16
Ip opgeslagen


mooie eerste meter maar volgende keer vang ik hem zelf pas maar op. Dan word het 1meter een 5 centimeter.Cantor als je het nog leest ik ben 10 jaar.

groetjes Jeffrey en fang ze nog maar niet 1m5 doegggggggggggggggggggggggggggg

 Jos schreef op 04-01-2006 om 18:05:48
Ip opgeslagen


Met een glimlach zit ik te lezen. Het is inderdaad mooi om te vangen, maar nog mooier als je zoontje van 10 het doet. Wij zijn in september begonnen. Jeffrey is een prima visser. Ik heb nog een zoontje van 8 Kevin. Kevin heeft minder geduld dan Jeffrey. Ik neem Kevin vaak mee en maak hem dan opper-assistent. Scheppen,onthaken etc. Dat vindt hij super. Het mooiste moment voor Kevin is het vasthouden en terugleggen van de snoek. Is echt super om te zien hoe voorzichtig hij dat doet.

 Marc Uljee schreef op 04-01-2006 om 17:16:45
Ip opgeslagen


Hi Jos & Jeffery,
Wat een geweldig exenplaar. Mooi maatje. Zo'n maat maakt een koude dag weer helemaal goed.Hier kan ik nog niet tegen op met een kleine 65cm. Maar ik geef niet op, het snoeken vind ik leuk om te doen en hier in Loosdrecht heb je water genoeg. Als ik ook een metertje aan de haak heb zullen jullie mij ook op deze site zien,afgesproken? Jeffery ga zo door,je hebt mazzel met zo'n vader die regelmatig gaat snoeken.

Vriendelijk groet Marc

 piet schreef op 04-01-2006 om 11:24:11
Ip opgeslagen


                               

 Cantor schreef op 03-01-2006 om 20:21:52
Ip opgeslagen


Wat een KNALLER, zo in de laatste dagen van het oude jaar. Gefeliciteerd met je eerste meter.

Lekker he, wanneer het zo verschrikkelijk koud is en je de gelegenheid krijgt een flinke dosis adrenaline door je bloed te laten jagen.

Mooie foto's, zeker ook die van Jeffrey met zijn 65er, mooie scherptedieptetoepassing.

Hoe oud is Jeffrey? Mijn Julian is nu 6 jaar oud...maar het geduld tijdens het vissen is bij hem een beetje verdwenen. Niets mooier natuurlijk, dan met je zoon leuke snoeken te vangen!!!

Bedankt voor je leuke verslag.

Snoekgroetjes en veel dikke snoek voor het nieuwe jaar.


 Pieter en Gijsbert schreef op 02-01-2006 om 22:58:34
Ip opgeslagen


Schiterend mannen dat jullie zoooooo kunnen genieten van het snoekvissen.
Gefeliciteert Jos met je metersnoek en Jeffrey pak hem terug he die pa van je!
Gijsbert ken ook geen genade voor zijn pa als het op vissen aankomt.

 Sander schreef op 02-01-2006 om 19:58:13
Ip opgeslagen


Hey Jeffrey, Je staat er mooi op man! Wel aardig van je dat je je vader ook eens een grote vis laat vangen. . Maar vang hem de volgende keer gewoon maar weer zelf hoor! Groet!

 Markjan schreef op 02-01-2006 om 19:45:33
Ip opgeslagen


Toppertje hoor Jos!

Gefeleciteerd met je eerste meter. Nu kun je je weer een beetje meten met Jeffrey... 

Wij kennen het gebied dat je omschrijft goed. Een aantal keer zijn we er zelf gaan vissen. Ruud en zijn vrouw zijn inderdaad zeer geastvrij, en voor het geld hoef je het niet te laten!

Leuk verslag ook trouwens, misschien vind je het leuk om vaker een verslag te schrijven, dan horen we het wel.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02898 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign