Snoekbaarzen op het Noordzee kanaal
 Geplaatst op  26-12-2005  door Pieter
4176 keer bekekenZaterdag 24 December, vandaag gaan we vissen op het Noordzee kanaal en wel op snoekbaars deze keer. Het Noordzee kanaal is een breed en diep kanaal en loopt van Amsterdam tot IJmuiden. Het is zeer druk met de scheepvaart en enorme zeeschepen komen hier doorheen op weg naar Amsterdam. Om half negen vertrekken we en komen een uurtje later aan bij de trailerhelling in Amsterdam. Er staan al een flink aantal trailer dus we zijn vandaag niet de enigste die achter de snoekbaarzen aangaan. We traileren de boot en na een kwartier varen komen we de eerste boten tegen die op de bekende stekken liggen. Omdat wij hier vorig jaar rond deze tijd ook enkele weken gevist hebben en daarbij een paar goede stekken gevonden hadden, gingen we hier uiteraard eerst naar toe. Wij varen dus iets verder door naar een stek waar wij al eerder goed gevangen hadden en hier ligt nog geen enkele boot. Het is dus nog maar even afwachten of ze hier nog goed te vangen zijn. We laten de boot een drift maken evenwijdig aan de kant omdat de wind recht uit het kanaal komt.


We beginnen op acht meter en Gijsbert krijgt meteen een aanbeet maar lost deze ook direct weer, even later weer en deze keer komt er een baars boven. Even later vangt hij nog een bot en nog een baars, maar nog geen snoekbaars dus zakken we dieper af tot we op elf meter de onmiskenbare aanbeten van de snoekbaarzen krijgen. In een rustige drift van een honderd meter vangen we op de diepte van elf meter een vijftien snoekbaarzen. We varen nog een keer terug en maken nog een keer dezelfde drift. Weer krijgen we vanaf elf meter onze aanbeten en naarmate we dieper gaan wordt de vis steeds kleiner. Dus blijven we rond de elf meter vissen en vangen nog een tien mooie snoekbaarzen op deze drift. Ook krijgen we nog een keer allebei op het zelfde moment een aanbeet en staan we dus allebei met een kromme hengel. Mijn snoekbaars komt als eerste boven en is niet echt groot, maar Gijsbert zijn vis knokt nog even lekker door en is beter van formaat.


We varen weer terug naar het stuk waar we de meeste aanbeten kregen en vissen dit nog een keer af. We vissen nu met bruine Fin S shadjes en ik ga wat met andere shadjes vissen om te kijken of ze hier ook op bijten. Een andere kleur Fin S doet het ook nog wel maar op de culprit shad krijg ik geen aanbeten terwijl Gijsbert ze nog wel vangt. Een klein rood shadje levert mij dan ook nog een snoekbaars op maar als ik het Fin S shadje weer gebruik krijg ik toch beduidend meer aanbeten. De wind valt nu haast helemaal weg en we moeten verder op de electromotor varen om vooruit te komen. Maar veel vangen we niet meer op dit stuk dus gaan we verder op zoek naar een andere stek.


We doen nog een paar verschillende stekken aan en vangen hier nog een paar snoekbaarzen. Ook vangen we regelmatig een bot tussendoor en horen van de vissers om ons heen dat die ze ook vangen. Gijsbert vangt ook nog een paar mooie baarzen. Maar de tijd vliegt als je aan het vissen bent. Het begint dan ook al te schemeren en het wordt weer tijd om naar de trailerhelling te varen. Er liggen dan al vier boten om te traileren dus moeten we nog even wachten voor we de boot eruit kunnen halen. Het is donker als we wegrijden, maar we hebben een leuke dag gehad met regelmatig een goed knokkende snoekbaars. We hebben deze dag 32 vissen gevangen waaronder vier baarzen, vier botten en dus 24 snoekbaarzen. De komende tijd gaan we dan ook vaker achter de snoekbaarzen aan maar................. laten ze ook weer zwemmen.!


Wil ik jullie bij deze nog bedanken voor alle positieve reacties op mijn visverslagen en hoop ik nog vele verslagen te kunnen maken met mooie vangsten. Wij hebben een prachtige hobby omdat we altijd in de natuur zijn en dus altijd kunnen genieten van al dat moois om ons heen. Laten we daar zuinig op zijn en voorzichtig met onze vangsten om gaan!

En natuurlijk wens ik een ieder nog een visrijk 2006 toe met vele metersnoeken en mooie sterke drillen.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 arie van beusekom schreef op 28-11-2009 om 14:05:40
Ip opgeslagen


geweldige vissen hoor,
nu heb ik een vraagje?
ik ben nu eindelijk in het bezit van een bootje met visvinder,maar???
wij willen graag snoekbaarsen.
we komen zelf uit bovenkarspel vlak bij enkhuizen is dat.
kunt u ons vertellen waar we het beste deze vis kunnen vangen.
alvast super bedankt voor uw reactie.
en natuurlijk veel vangsten voor aankomend jaar 2010

 ShiftY schreef op 25-02-2006 om 22:21:25
Ip opgeslagen


ey mooie snoekbaarzen hoor ik vang namelijk alleen maar kleintjesĀ 

 snoekjager fred schreef op 28-12-2005 om 22:38:06
Ip opgeslagen


He pieter en gijsbert,

Mooie vissen hoor enne ook voor jullie mooie vangsten voor 2006.
ps snel weer afspreken voor visdag.

 collega jk schreef op 28-12-2005 om 19:57:47
Ip opgeslagen


wederom een mooi verslag en super vangsten ga zo door , en voor volgend jaar super visvangsten

 Sander schreef op 28-12-2005 om 07:54:48
Ip opgeslagen


Weer een leuk verslag Pieter. En van 32 vissen op 1 dag ga ik watertanden! Jullie ook de beste wensen en vele mooie vangsten (en dito verslagen)in het nieuwe jaar!

 Markjan schreef op 26-12-2005 om 21:53:58
Ip opgeslagen


Dat zijn nog eens aantallen! Ik kan me voorstellen dat dat voor herhaling vatbaar is.

Leuk verslag van een dag met goede vangsten Ā 

 Cantor schreef op 26-12-2005 om 13:24:24
Ip opgeslagen


Leuk verslag mannen, en een goede vangst.

Wij neigen eigenlijk niet echt meer gericht op snoekbaars te gaan vissen, daar we hier in de buurt van Leeuwarden weinig succes boeken op deze prachtvis. Geduld, geduld......

Volgens mij hebben jullie toch wel veel geluk met groot, en vooral diep water in de omgeving. De enige plekken die wij af en toe eens proberen, dat zijn de zandwinputten.

En straks, de eerste visdag van het nieuwe seizoen, gaan we het weer proberen op de paaiplekken in de buurt. Daar leverde het vissen op snoekbaars vorig jaar ons wat leuke vangsten op.

Succes met de komende visdagen!!


Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02611 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign