Mijn allermooiste Sinterklaascadeau ooit….
 Geplaatst op  05-12-2005  door Wouter
4181 keer bekekenHeel af en toe heb je van die dagen dat bijna alles lijkt te lukken. Van die spaarzame dagen dat alles op z’n plekje valt en het exact gaat zoals je zou willen. Als op zo’n dag ook nog eens een daggie snoeken op het programma staat.. Zaterdag 3 december 2005 was voor mij een dag, die ik niet snel zal vergeten…


We keken er echt naar uit! Die week ervoor hadden we ook al op pad willen gaan, maar de extreme niet-Nederlandse weersomstandigheden gooiden roet in het eten. Deze zaterdag zag het er buiten in ieder geval een stuk vriendelijker uit. Het zou een bewolkte dag worden, met behoorlijk wat wind en temperaturen die rond de 6 Ă  7 °C zouden schommelen. Op het afgesproken tijdstip stond ik bij Friso voor de deur en werd de hele bende door mij alleen in de auto gestouwd (Friso heeft met voetbal namelijk z’n kuitbeen gebroken en is dus tijdelijk sterk hulpbehoevend..). Onderweg in de auto verkondigde Friso al dat het snoeken rond deze donkere “boerenkooltijden” zo’n beetje het mooiste is dat er bestaat; bijna kale bomen, guur en donker weer, geen hond op het water en Ă©Ă©n met de natuur...prachtig toch?! Na een bakkie koffie werd er driftig gesnuffeld in onze kunstaasdozen en ging Friso voor de grote “Grandma” en wilde ik wel eens weten hoe mijn nieuwe “Twinler” het deed. Het bootje werd los gekoppeld en voorzichtig werd koers gezet richting de, in onze ogen, snoekrijke plekken.


We besloten om eerst die diepe geul mee te pakken waar we dit jaar vaker zaken hebben gedaan. Friso’s dieptemeter liet zien dat we boven 5.2 meter water zaten en de bodem langzaam maar zeker opliep...4.5 meter, 3.5 meter.. 2.8 meter...Dan gebeurt het ineens.. Een doffe beuk en mijn 100 grams Rozemeijerstok die zich behoorlijk begint te krommen! “Yooo, ik heb er een!”. De boot wordt stopgezet en de snoek neemt een aantal runs.. Dan heel even zien we een glimp van de snoek... “Tjeee, da’s toch nog een hele beste!!! Vast en zeker een 90-plusser!”. Even later komt een staart boven met daaraan toch een behoorlijk lijf.. Onze hartjes gingen toch iets sneller kloppen toen Friso de snoek met moeite in het schepnet kreeg.. “Tering wat een omvang!!! Die is zeker een meter... zeker 110 cm!!” aldus Friso.


Toen ze eindelijk languit op de onthakingsmat lag, begon ik ook voorzichtig aan een ruime metersnoek te denken.. Eerst de haak eruit! Dit was gelukkig een eitje; perfect in het scharnier gehaakt. Friso houdt zo goed als het kan de staart recht en het meetlint gaat er overheen...“Nou hoeveel?!..112 cm(!) 112 cm??” Ja, ze was dus echt 112 cm lang en nog puntgaaf ook.. Jemig wat een KAST van een snoek! Daar doe je het allemaal voor!! Een regelrechte vernietiging van mijn PR (103 cm). Na een paar foto’s waarbij Friso de snoek echt prachtig in beeld heeft gebracht en mijn armen bijna bezweken onder het gewicht, ging deze beauty er met een klap vandoor.. In pure euforiestemming werden er handjes geklapt en het eerste uur daarna ging in een roes voorbij, zelfs de kou had even geen vat meer op ons.. Wat een fantastische ervaring! Even later stond er iemand op de steiger wat naar ons te roepen. Het bleek Joop te zijn, een bekende van ons. Hij had van iemand anders gehoord, dat je de snoeken niet in die diepe gaten moest zoeken want daar lagen ze niet...(!). Lachend confronteerden we hem met onze metersnoek op de digitale camera... Zelfs Joop was even sprakeloos!


Tegen de middag besloten we een stukje van de gracht mee te pikken, alvorens we het grote water op zouden zoeken. Helaas bleek hier niemand thuis. Verderop gekomen zagen we nog een paar collega-vissers die het op snoekbaars hadden voorzien. Ze lagen vrij ver uit de kant, op een voor ons onbekende plek. Toen we eens voorzichtig in de buurt kwamen om even een praatje te maken, bleek het hier om een fantastische spot te gaan... Van 6 tot 7 meter liep de bodem vrij snel op tot een meter of 2.. (hier gaan in de toekomst meer snoeken vanaf komen, dan kan bijna niet anders!!) Na de erwtensoep (hoe toepasselijk met dit weer), voeren we nog tot iets voorbij de ophaalbrug en werd de boot gedraaid. We zagen wel iets in die rij palen die daar in het water stonden... Net toen we hier voorbij waren kreeg ik weer een enorme hengst op de hengel! Weer was het een beste snoek die wat eetbaars had gezien in m’n kunstaas. Vriend Esox was goed aan het mokken en liet zich na een paar mooie runs scheppen door Friso. Het onthaken ging ons weer gemakkelijk af. Na het meten bleek deze 94 cm lang te zijn! Dit vonden wij te gek, echt helemaal top!


De hele terugweg hebben we eigenlijk alleen maar gepraat over dikke vette, tot onze verbeelding sprekende monstersnoeken.. Vind je het gek?! Tegen half vijf trolden we nog een keer langs een goeie stek, waar Friso gelukkig ook zijn snoek van de dag meepikte.. Deze snoek van bijna 70 cm, werd gevangen op de “Warrior” van Salmo; in Friso’s ogen ook een stukje kunstaas met een geschiedenis... Hoogtepunt van de dag was natuurlijk die dikke metergigant.. Wat mij betreft was dit met recht het mooiste Sinterklaasgeschenk, dat je maar kan wensen...


Goodgoan,

WouterReacties

Er zijn 17 reacties

 karpervisser schreef op 22-12-2005 om 19:29:19
Ip opgeslagen


mooie snoek zeg mooie afsluiter van 2005 had ik maar een keer het geluk om zo`n beest te vangen  
nog veel van zulk soort snoeken toegewenst

 wouter schreef op 20-12-2005 om 09:07:03
Ip opgeslagen


Hey Dizzle,
Het was ook een puntgave metersnoek!! Heel fraai getekend en vrijwel geen wondjes of krasjes.. Ik moet ook zeggen dat vriend Friso de snoek echt goed op de foto heeft vastgelegd en dat kan niet iedereen... groeten en bedankt voor je spontane reactie!

 dizzle schreef op 19-12-2005 om 20:29:42
Ip opgeslagen


Je hebt echt een supersnoek gevangen! Ik heb vele snoeken op het net bekeken van ongeveer dezelfde lengte maar ik moet zeggen dat dit wel een prachtbeest van een snoek is!!!! Ongeloofelijk,, wat lijkt me dat een belevenis om zo'n pracht vis te vangen. Al heb ik hem niet zelf gevangen,, ik kan het niet laten om hem niet in mijn supersnoeken bestand op te slaan, bedankt voor de mooie beelden echt supergaaf!! Zeker een goede afsluiting van weer een snoekjaar!!!!!!!!!!!!!!

 Geert schreef op 10-12-2005 om 20:24:58
Ip opgeslagen


heb zelf ook een cadeau van de oude heer gekregen. 95 cm voor mij een nieuw record. hoop dat ik volgend jaar ook een meter snoek van dit caliber vang. van harte
groeten
geert

 wouter schreef op 10-12-2005 om 10:21:40
Ip opgeslagen


Tjongejonge, wat een boel reacties. Jongens, bedankt allemaal. Erg leuk om te lezen!  

 Karel van der Wal schreef op 09-12-2005 om 19:29:34
Ip opgeslagen


Wooh wat een vangst!!
Een mooie meter en ik zou zeggen ga zo door!!!!!!!
     

 Klaas Jan schreef op 08-12-2005 om 14:44:49
Ip opgeslagen


BOHoooooo....

das een vette...
en mooi getekend ook!

gr. Klaas Jan

 een geiheime fanatieke sportvi schreef op 07-12-2005 om 13:19:48
Ip opgeslagen


Hoi,
Gefeliciteerd!    hoezwaar was hij wel niet bloos je niet een beetje van zo'n vangst?      

Van een geheime sportvisser

 Markjan schreef op 06-12-2005 om 22:08:11
Ip opgeslagen


Dat is een mooie vis hoor!

Ik ben zwaar jaloers. Inderdaad een heel mooi cadeau van de ouwe man op zijn paard.....

 Ben schreef op 06-12-2005 om 19:37:39
Ip opgeslagen


Toppie jongens, nu denk ik, was ik er maar bij geweest, ben daar trouwens waar jullie nu vissen ook redelijk bekend, zal jullie zeker weer tegen komen daar.Tot gauw!!!!!!!

 Ralluf schreef op 06-12-2005 om 09:36:29
Ip opgeslagen


Yohoo Wouter,
Geweldige bak zeg. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Die 1 meter 8 heeft het ruim 2 jaar volgehouden....kijken hoe lang het duurt voordat we voorbij die 1.12 zijn!!!!
mzzls!
Ralluf


 Kj Visser schreef op 06-12-2005 om 07:58:34
Ip opgeslagen


wouter gefeliciteerd met je kanjer,
mooie foto's trouwens die je me gestuurd hebt,
MVG KJ

 Sander schreef op 06-12-2005 om 07:37:27
Ip opgeslagen


Gefeliciteerd Wouter met deze hele mooie dame!   Beterschap Friso...  

 Friso schreef op 05-12-2005 om 21:49:54
Ip opgeslagen


Dank u sinterklaasje? Sinds wanneer heb ik een baard, een meiter op en loop ik met m'n gebroken been op mijn witte ros over daken kleine kindjes blij te maken? Hey Nijlant, ik persoonlijk heb je overgehaald, met veel moeite, om op deze plas te gaan vissen. Duzzzz..... dan weet je waar de credits naar toe moeten! Niet naar die ouwe kinderlokker uit Spanje dus!!

 Cantor schreef op 05-12-2005 om 21:20:37
Ip opgeslagen


Mooi verhaal hoor. En wat en monstervangst. Proficiat met je nieuwe PR. Echt een prachtsnoek en lekker vet.

Bedankt trouwens voor een gulden tip: "Erwtensoep mee!!!" Een kleine maand geleden heb ik tien liter gemaakt en ingevroren in porties voor drie personen. Hiervan gaat de komende zondag echt een lekkere portie mee het water op. Wat een idee man. Heerlijk.

Groetsnoekjes,

Cantor

 Pieter schreef op 05-12-2005 om 20:49:12
Ip opgeslagen


Gefeliciteert Wouter met deze mooi snoek, echt puntgaaf en moddervet. Dank u sinterklaasjeeeeee..... zullen we maar zeggen.

Groet, Pieter

 robin schreef op 05-12-2005 om 20:35:20
Ip opgeslagen


tering wat een beest. hier droom ik nog steeds van om zo'n mooie meter te vangen. hoe zwaar was die wel niet..? De andere 2 snoeken zien er ook mooi uit.. 

groeten robin

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01916 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign