De vertwijfeling slaat toe!
 Geplaatst op  05-12-2005  door Pieter
4174 keer bekekenZondag 4 December, Zie ginds komt de stoomboot........ Sinterklaas en de pieten zijn druk in de weer om alles rond te brengen maar de goed heiligman heeft voor ons voor als nog geen verrassing in petto. Wij gaan weer om zeven uur op pad naar onze stek en hebben uiteraard weer twee keer gevoerd deze week. Om acht uur ligt het hele zwikje er weer in, zes hengels, twaalf aasvissen want Bert is ook weer mee. We ploffen weer in onze stoeltjes neer met een heerlijke bak koffie en wachten wat er gebeuren gaat. We bespreken of we het wel op de goede manier aanpakken zo, want nu we voor de derde keer zitten en een hele voer campagne achter de rug hebben wordt het nu toch wel tijd dat er een paar mooie vissen van af komen. We hebben tenslotte betrouwbare informatie dat hier mooie snoek zit maar zijn ze op deze manier wel vangbaar. We besluiten in ieder geval de stek een goede kans te geven en het dus niet na drie keer op te geven. En dan is het de beetmelder van Gijsbert die om half tien een paar piepen geeft. Gijsbert moet zijn laarzen nog aantrekken want hij heeft een paar warmte schoenen aan en de hengels staan tenslotte in het water. Ik sta dan al bij zijn hengels en houd zijn hengel in de gaten, weer een paar piepen en de lijn valt slap. Dan neemt de vis weer lijn, Gijsbert heeft nog even werk met zijn schoenen en ik besluit voor hem aan te slaan. Met een ferme haal breng ik de hengel naar achteren, hangen zeg ik tegen Gijsbert die ondertussen naast mij staat en ik geef hem de hengel. Gijsbert drilt de vis rustig af en even later ligt er een mooie snoek van ongeveer tachtig cm voor onze voeten. Maar net als ik hem pakken wil geeft de vis nog een paar kopschudden en rolt van de dreg. Als een speer gaat hij er vandoor, maar goed we hebben hem gezien en hoeven dus niet te gissen hoe groot hij geweest was.


Dit geeft ons toch weer vertrouwen in de stek en als Gijsbert zijn hengel weer heeft voorzien van een nieuwe aasvis gaat hij weer naar de diepte waar de aanbeet vandaan kwam. We wachten weer rustig af maar om twaalf uur is er verder nog niets gebeurd. Bert gaat zijn aasvissen controleren en Gijsbert verleg een aasvis naar een iets verdere plek, ik laat alles nog even op zijn plaats liggen. Om een uur besluit ik dan ook maar om een haring iets anders aan te bieden namelijk een stukje zwevend boven de bodem. In principe is dat hier niet noodzakelijk want het is een mooie schone zandbodem hier maar toch probeer ik het maar even. Als we om half drie verder geen aanbeten meer hebben gehad besluiten we naar huis te gaan. Onderweg in de auto praten we nog even na en besluiten om deze week nog twee keer te gaan voeren en dan nog een sessie op deze stek. Als er dan nog niet meer dan een vis vanaf komt gaan we op zoek naar een andere stek. Drie weken gevist voor drie vissen van rond de tachtig cm vanwaar ikzelf niet eens een vis gevangen heb, ik kan me nog wel betere tijden herinneren..............


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 siebren schreef op 10-12-2005 om 19:02:31
Ip opgeslagen


jammer zeg nou veel geluk met je volgende vis sessie

beste en veel succes
groeten snoekenmaster

 Pieter schreef op 08-12-2005 om 22:05:20
Ip opgeslagen


Zeker weten Fons dat het daar gaat lukken, nog vijf lange maanden!

Groet, Pieter

 Fons schreef op 08-12-2005 om 20:06:00
Ip opgeslagen


Als het daar nie lukt, dan weet ik wel een stek waar het zeker wel zal lukken. Nog vijf maanden geduld!

 collega j.k schreef op 05-12-2005 om 18:46:45
Ip opgeslagen


de sint was jullie niet goed gezint, hij zegt de aanhouder wint , misschien bij het volgende bezoek , vangen jullie meer snoek.

mooi verslag pieter

groet van sint en piet

 cantor schreef op 05-12-2005 om 18:33:51
Ip opgeslagen


Jammer man, van die enige snoek...maar toch scheelt het weer...geen vieze handen, hahaha...

Probeer ook gewoon eens met die goeie ouwe sardienes; verandering van spijs doet.....

groet,

Cantor

 Sander schreef op 05-12-2005 om 17:44:27
Ip opgeslagen


Tja, het is kan een verevelende hobby zijn als het zo tegen zit. Maar het is des te leuker wanneer er straks weer wat moois aan hangt. Succes!

 Markjan schreef op 05-12-2005 om 17:05:46
Ip opgeslagen


Hallo Pieter,

Ik kan me er wel wat bij voorstellen.
Als je de voorbereiding zo goed doet, en met zoveel hengels je kansen benut, doet het zeer als het geen of weinig resultaat oplevert.

Wij hebben hier hetzelfde probleem hoor! Deze week twee dagen naar 6 dobbers zitten staren, met als resultaat een schamele 70cm snoek.

Vorige week wel een goede dag gehad, het verslag volgt snel.

Ik ben benieuwd of de laatste sessie jullie meer geluk gaat brengen?

Vanuit hier alvast --> Succes!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02924 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign