Koude beproeving
 Geplaatst op  01-12-2005  door Pieter
4178 keer bekekenZaterdag 26 November, de winter heeft Nederland overvallen want het zuiden en oosten van het land zit dik in de problemen. Mensen die de nacht in de auto moeten doorbrengen en delen van het land zonder stroom. Wij komen er nog goed af hier in het noorden, geen sneeuw en sneeuwstormen maar rustig en koud winterweer. Wij gaan weer op pad naar onze stek waar we van de week weer twee keer gevoerd hebben. Na de drie aanbeten van vorige week waarvan we er een verzilverden hebben we er alle vertrouwen in. Bert gaat niet mee want die gaat vandaag zijn nieuwe auto ophalen. Dus stappen Gijsbert en ik om zeven uur in de auto, de temperatuur meter geeft nog net een half graatje boven nul aan en er valt wat natte sneeuw. Twintig minuten later sjouwen we onze visspullen weer naar de stek, als we aankomen na een paar honderd meter lopen kom ik erachter dat ik me een beetje te warm gekleed had want het zweet stond me in de hemd. Maar goed we stellen alles weer op en even later gaan de haringen weer naar de gewenste diepte van een meter of zes tot negen meter. We gaan lekker in onze stoeltjes zitten met een bak koffie en wachten op de eerste beetmelding. Wat dat betreft is dit toch een lekkere relaxte manier van vissen want anders zijn wij toch altijd druk in de weer met ons kunstaas. De hele dag smijten met jerkbaits of uren lang trollen met vier hengels. Nee nu kunnen we lekker genieten van de natuur om ons heen en in alle rust met elkaar praten over onze passie de snoekvisserij. Maar die rust gaat nu wel erg lang duren want om twaalf uur is er nog helemaal niets gebeurd. We draaien de hengels maar eens een voor een binnen om alles te controleren. Maar op een hengel na is alles in orde want een onderlijn zat om het lood gedraaid en lagen hoofdlijn en aasvis dus naast elkaar. Dat verklaart dus dan ook meteen waarom ik vorig week bij een aanbeet alles af had, want de snoek zal bij de aasvis nemen de hoofdlijn gelijk stuk bijten. Maar goed de aasvissen gaan weer te water en we wachten maar weer geduldig af want we hebben toch wel vertrouwen in deze stek.


Dan om een uur is het de beetmelder van Gijsbert die een twijfelende aanbeet aangeeft. Een paar piepjes en daarna nog een keer. Dan gebeurt er even niets maar dan toch weer een paar piepjes, we twijfelen en ik zeg tegen Gijsbert sla maar aan want anders slikt hij mischien het aas. Gijsbert slaat met een flinke zwaai aan maar voelt niets aan de andere kant van de lijn, wel is zijn aasvis eraf. Na een nieuwe aasvis eraan gedaan te hebben gooit hij weer op de zelfde plek in en terwijl hij zijn beetrunner nog staat in te stellen begint de beetmelder weer te piepen. Ook deze keer is het weer een beetje lijn nemen maar nu blijven we de top zenuwachtig heen en weer zien gaan. Je kon echt zien dat de snoek met de aasvis bezig was en Gijsbert slaat ook deze keer maar weer direct aan want het risico op slikken blijft anders te groot. Maar deze keer hangt de vis wel en Gijsbert staat eindelijk na vijf uur wachten een snoek te drillen. De vis komt vrij snel bij de kant maar besluit dan nog maar een paar rondjes rond onze voeten te maken, hij gaat echt als een dolle te keer. Als hij eindelijk een beetje uit geraasd is kan ik hem pakken. En dan zien we dat Gijsbert ook geen seconde langer had moeten wachten want de dreg zat vast voor in de slokdarm. We besloten de dreg eerst maar eens af te knippen en dan met een lange puntbek tang de dreg voorzichtig eruit te halen. Het kost wat moeite maar het lukt ons om de dreg te verwijderen zonder de slokdarm te beschadigen. We maken nog even een foto maar dan gaat de vis ook direct weer terug het water in en terwijl hij nog even op adem moet komen meet ik hem nog even vlug op. Het was een mooie stevige vis van rond de tachtig cm. We vissen nog twee uur door maar het blijft daarna weer rustig. Het was vandaag afzien met een temperatuur van twee en een halve graat uiteindelijk in de middag. We besluiten er een eind aan te maken voor vandaag maar gaan beslist weer terug naar deze stek. We weten zeker dat hier grote snoek moet zwemmen maar kunnen nog niet tot de gewenste resultaten komen. De komende week gaan we gewoon weer twee keer voeren om daarna weer een sessie te maken. Deze stek moet zeker zijn geheimen een keer prijs geven!!


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 4 reacties

 donny schreef op 20-01-2006 om 19:12:23
Ip opgeslagen


mooie snoek hoor maar heb je die met dood aas gevangen, zat je wel een vast en ik heb zelf ook een snoek gevangen van 80cm die was ook erg mooi

 Friso schreef op 02-12-2005 om 15:51:21
Ip opgeslagen


Hey, leuk verslag. Cool werk dat statisch dood aas vissen met uptonics. Maar kan ook saai zijn als je uren geen beet krijgt. Een weekje vantevoren om de dag wat bijvoeren helpt zeker! Dat wat jij verteld met die lijnbreuk heb ik ook vaak meegemaakt. Heel apart. Ook doodzonde voor de snoek, want die blijft vrees ik achter met een staaldraad + dreggen in z'n bek. Eigenlijk ben ik er nog niet achter hoe ik dat 100% kan voorkomen.

 Sander schreef op 02-12-2005 om 07:46:16
Ip opgeslagen


De aanhouder wint Pieter!

 collega j.k schreef op 01-12-2005 om 18:20:43
Ip opgeslagen


mooi verslag p. jammer dat ondanks de kou er niet meer in zat

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01826 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign