Een debuut met glans….
 Geplaatst op  18-11-2005  door Wouter
4468 keer bekeken5 november 2005
Na verschillende mensen lastig te hebben gevallen met de meest idiote vragen, na bijna vierkante oogjes te hebben gekregen van het dagelijkse speurwerk op diverse internetsites en na veel onderling “getrittel” is de kogel dan eindelijk door de kerk; we hebben een bootje gekocht!!! Een eigen schuitje zou een vette impuls betekenen voor onze grote liefhebberij! Vanaf nu kunnen we immers alle kanten uit en zijn nooit meer aan Ă©Ă©n enkel water gebonden! Vanaf deze memorabele dag kan het simpelweg niet lang meer duren voordat die dikke meters eens een kijkje bij ons in de boot komen nemen…


Zaterdag 5 november togen we in alle vroegte richting Urk, waar ons nieuwe schuitje al stond te trappelen van ongeduld om met ons mee te mogen. Na voorzien te zijn van bruikbaar advies van verkoper èn verkoper Klaasjan, werd de boot achter de auto gekoppeld en konden we natuurlijk niet wachten om onze nieuwe liefde te gaan testen!! Onze hengels waren natuurlijk ook van de partij, want het zou helemaal fantastisch zijn als we de boot dezelfde dag nog konden “inwijden” met een mooie snoek! Inmiddels liep het al tegen elven, dus moesten we voortmaken om nog iets aan de dag te hebben. Omstreeks twaalf uur kwamen we aan bij de trailerhelling van een voor ons onbekend stukje rivier en werd het hoog tijd voor de vuurdoop..


We besloten om gewoon te gaan trollen en in rap tempo werden de, in onze ogen interessante, plekken afgevist. Onderweg zagen we nog een grote groep grazende ganzen die nog een heerlijke vakantie in zuidelijker oorden in het verschiet hebben (de mazzelaars…!). Na een paar kilometer kwamen we bij een kruising van water en besloten we om de grotere rivier op te varen. Hier is het water een heel stuk dieper, dus de ondiep duikende zooi mocht eraf en werd vervangen door dieplopend gereedschap… Voor de verandering besloten we eens midden door de vaargeul te varen, waar het tot ongeveer 8 meter diep kan zijn. Zoals gebruikelijk greep Ralf naar z’n “Twin-fin”, Friso koos voor de “Salmo skinner” en ik ging voor een diepduikende “Balzer baars”. Op de dieptemeter was een grillig bodemverloop te zien; het huppelde meestal tussen de 5 en 7 meter in… We waren er stellig van overtuigd dat het wel heel gek moest gaan wilde dit niet zo’n “groene onderwatertijger” opleveren..


Gelukkig kregen we gelijk, want het duurde niet zo lang voordat Ralf met de verlossende kreet kwam: “Yooo, ik heb er een!!”. De snoek gaf prachtig strijd; lijn werd van de reel getrokken, de hengeltop verdween een stukje onder water en iemand uit de diepte was het duidelijk niet eens met deze gang van zaken… De dril van een snoek die van een dergelijke diepte komt, is altijd toch net iets spectaculairder dan normaal! Even later kwam er een prachtige snoek boven, die 89 komma nog wat cm lang bleek te zijn!! We waren enorm blij met deze allereerste snoek in onze eigen boot, zeker omdat we slechts vier uurtjes hebben kunnen vissen. Een debuut met glans, dat mag best gezegd worden.


17 november 2005
Hierbij nog een kort verslagje van afgelopen donderdag. Ralf, Friso en ik besloten een dagje verlof op te nemen, want het weer was de laatste tijd uitermate geschikt om Esox lucius te verleiden.. Buien met hagel, onweer, windstoten, licht vorst..volgens “Paulus Pietersma” kon er geen misverstand meer over bestaan; de winter is in aantocht!


Het was ook echt waterkoud die dag, toch zijn we s’ochtends vol goede moed uit bed geklommen. De hele dag hebben we echt stinkend ons best gedaan en hebben de moed niet opgegeven, maar er leek simpelweg geen snoek te foppen.. Pas op de terugweg incasseerden we de eerste aanbeet van de dag op een gesleepte magnum “Bulldawg”. Alleen een behoorlijke kolk was de stille getuige van dit gebeuren..


Pas helemaal op het einde, vlak bij het haventje, besloten we de diepere gaten nog eventjes mee te pakken.. Hadden we dit maar eerder geweten... In een ongeveer een kwartier tijd kregen we net voor het donker worden nog 3 beten, waarvan er toch nog twee werden verzilverd.. De mooiste daarvan was een puntgave volgevreten snoek van 79 cm lang die overigens prachtig getekend was. Toch lekker om alsnog in blessuretijd te scoren!!


Goodgoan!

WouterReacties

Er zijn 11 reacties

 Wouter schreef op 01-12-2005 om 08:34:41
Ip opgeslagen


Hey Gert-Jan,
We hopen dat die metersnoek snel zal komen.. "keep the fingers crossed".. Ik moet je Dvd's nog ff branden en dan komen ze terug!

 Gert-Jan schreef op 29-11-2005 om 20:30:03
Ip opgeslagen


Klasse boot, nu zal Ralf zijn meters wel vangen....
Trouwens, heeft ie mijn dvd's verhuurd??

 Ralluf schreef op 20-11-2005 om 23:24:57
Ip opgeslagen


Wat Fris  eigenlijk bedoelt te zeggen:
Ooit worDDD je misschien nog wel net zo'n begenadigd snoekvisser als ..... IK!

Maar ja.....

Wederom een leuk verslagje Jelle....al steken we de laatste maandenn meer uren in het schrijven van deze verslagjes, dan in het daadwerkelijk vangen van de "onderwatertijger"....het moet trouwens niet gekker worden met die beeldspraken. Anders ga ik niet meer mee!
Mzzl!!
Ralluf

 Snelle Jelle schreef op 20-11-2005 om 20:38:57
Ip opgeslagen


Dit is wat je noemt "Pochen op eigen parochie". Maar het is je vergeven vriend.
groet'n

 Friso schreef op 19-11-2005 om 18:58:19
Ip opgeslagen


Snelle Jelle,

wat 'n weergaloos verslag weer. Ooit wordt je misschien nog wel net zo'n begenadigd snoekvissers als ..... mij!

groet'n van je grote voorbeeld, jouw snoekvissersicoon,

Friso

 Sander schreef op 19-11-2005 om 11:33:20
Ip opgeslagen


Gefeliciteerd met jullie aankoop! Lekker is dat h

 wouter schreef op 19-11-2005 om 10:01:51
Ip opgeslagen


Pieter,
Mag ik weten waarmee en hoe diep je deze snoeken en snoekbaarsen ving? Bij ons wilde het hier nog niet zo lukken namelijk..
groeten!

 Pieter schreef op 18-11-2005 om 23:00:23
Ip opgeslagen


Wouter, het riviertje waar jullie getrailerd hebben is echt wel een goed snoek water. Ik ben er zelf al een tijdje niet geweest maar heb er in het verleden hele mooie snoek vangsten gehad met als bonus een paar mooie snoekbaarsen. De grote rivier die jullie na de kruising op gingen is wat dat betreft een stuk moeilijker wat vangsten betreft.

 kj visser schreef op 18-11-2005 om 21:28:01
Ip opgeslagen


wouter,
leuk verslag en mooi om te lezen dat de boot bevalt.
ik hoop dat er heel wat meters de binnenkant van de terhi gaan zien.
vang ze,
MVG KJ

 Wouter schreef op 18-11-2005 om 20:17:47
Ip opgeslagen


Yep! Jetzt gehts los! Bedankt nog voor je deskundige hulp!  

 Markjan schreef op 18-11-2005 om 19:57:29
Ip opgeslagen


Gefeliciteerd met de nieuwe boot! Dat geet zeker jullie snoekhorizon enorm verbreden. Ik ben er van overtuigd dat we nog veel verslagen met veel hele mooie snoeken tegemoed gaan zien.

Gelukkig is hij al 'ontmaagd' wat snoeken betreft.... 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03372 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign