Op zoek naar de snoek
 Geplaatst op  16-11-2005  door Pieter
4175 keer bekekenZaterdagmorgen, half zeven maakt de wekker een eind aan mijn nachtrust. De regen klettert op het dak, nee dit nodigt niet uit om in een boot te zitten. Maar weer of geen weer als we een visdag gepland hebben gaat hij altijd door. Na de auto ingeladen te hebben met onze visspullen koppelen we de boot erachter en gaan we op pad. We besluiten toch weer naar het grote meer te gaan ondanks dat het de laatste keer hard werken was. Want van dit water komen toch ieder keer weer hele mooie vissen. Als we de boot getrailerd hebben stop het gelukkig met regenen en kunnen we dus droog onze visdag beginnen. We gaan gelijk weer vanaf de traillerhelling trollen want dat leverde de vorige keer toch twee aanbeten op. Maar deze keer blijven de aanbeten uit, en na een half uurtje trollen begint het toch weer te regenen. We gaan maar weer richting onze stek waar we altijd goed gevangen hebben. Maar na vier uur trollen en nog wat goede stekken uitgeworpen te hebben nog steeds geen stootje gehad. Het gaat nu toch wel erg taai worden en de buien volgen elkaar snel op en daar worden we ook niet erg vrolijk van. We besluiten om even aan te leggen om wat te eten en te drinken en overleggen wat we gaan doen.
Gijsbert stelt voor om met onze nieuwe shads heel langzaam langs de taluds te gaan trollen. Dit zijn shads van 20cm lang en kunnen met hun grote schoepstaarten heel langzaam gevist worden. Ook vis ik met een shad van 37cm lang met een grote twisterstaart en deze shad zal uiteindelijk uitkomst bieden.


We zoeken de scholen aasvis op langs de taluds en slepen daar onze shads op een diepte van vier meter doorheen. Af en toe voelen we de witvis langs onze shads zwemmen en weten dat er daar echt wel snoek onder moet liggen. Dan na een paar keer een talud afgesleept te hebben krijg ik een flinke tik op mijn handhengel en sta ik even later aan het knokken met een leuke snoek. Dit geeft een heel goed gevoel na uren lang zonder maar een stootje gehad te hebben. Mijn grote shad met twisterstaart is vol door de snoek gegrepen. De vis geeft goed partij en ligt even later moe gestreden naast de boot. Voordat ik een snoek met de kieuwgreep land kijk ik altijd eerst even hoe de dreggen zitten. Ik pakte haar langs de kieuw waar ze dregvrij was dacht ik maar......... als ik haar optil voel ik twee dregpunten in mijn vinger prikken. Als ze nu ook maar een klap geeft ben ik de sigaar dacht ik en vlug pak ik haar in de andere kieuw over. Waarschijnlijk met een beetje benauwd gezicht want Gijsbert vroeg waar ik zo van schrok. Ik voel hier twee dregpunten in mijn vinger prikken zeg ik tegen hem. Goed de snoek kan onthaak worden maar toen zag ik ook waarom die twee dregpunten in mijn vinger staken. Want de dreg zat achter twee kieuwbogen. Om niet het risico te lopen om de kieuwbogen te beschadigen heeft gijsbert met een scherpe kniptang de dreg los geknipt. Toen konden we de dreg moeiteloos vanuit de kieuwdeksel verwijderen. De snoek werd nog even vlug gemeten en op de foto gezet en kon toen weer aan het water toevertrouwd worden. Even later zwom een mooie dikke snoek van 80 cm weer de diepte in en heeft ondanks vervelend gehaakt te zijn geen schade opgelopen. In zulke gevallen wordt het pas duidelijk dat je altijd goed gereedschap bij je moet hebben om een snoek te kunnen onthaken.


Goed we gaan weer verder met het vissen met de grote shads, en als de fisfinder dan vol met vis loopt voelen we de shads echt door de vis doorlopen. En dan buigt mijn handhengel weer diep door maar ik vertrouw het direct al niet en zeg tegen Gijsbert dat dit waarschijnlijk een vals gehaakte vis is. De vis knokt nog wel goed maar even later komt er inderdaad een brasem boven. En wat voor een, een brasem van beslist 50cm was in de staart gehaakt. Ik probeer de vis te pakken om de dreg los te maken maar op dat moment schiet de dreg al los. Hier ben ik wel gelukkig mee want die brasems geven zo ontzettend veel slijm af als je ze oppakt. Gijsbert blijft deze dag verder zonder aanbeten en heeft er dan ook nog weinig zin in. We besluiten om weer terug naar de trailerhelling te gaan. We traileren de boot en gaan weer op weg naar huis. Ik was nog wel voldaan met een leuke snoek na zon taaie dag maar Gijsbert............ ach die rekent de volgende keer wel weer af met de snoeken!


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 4 reacties

 Sander schreef op 19-11-2005 om 11:49:57
Ip opgeslagen


Hallo Gijsbert en Pieter,

Het kan niet elke dag feest zijn. Dat weten wij ook maar al te goed. Het blijft toch oppassen met die kieuwgreep. Vorige week haalde ik mijn duim nog open aan een tand (gewoon onvoorzichtigheid. Het bleef bloeden. Wat dat betreft is een EHBO-doos aanboord geen overbodige luxe. We zien jullie volgende verslag weer graag tegemoed!

 jk schreef op 17-11-2005 om 17:16:13
Ip opgeslagen


mooie verslag p. alleen jammer van de vangsten , en als het geen mesteekpijn is , is het wel een dreg.
gr.

 KJ Visser schreef op 17-11-2005 om 13:13:27
Ip opgeslagen


Pieter, jammer dat het nu toch taaier begint te worden want het was inderdaad een topstek.
enfin mischien volgende keer beter.
MVG KJ

 Markjan schreef op 16-11-2005 om 22:08:34
Ip opgeslagen


Een shad van dik 30 cm! Dat zou toch grote snoeken moeten opleveren lijkt me. En 80 cm is natuurlijk ook een prima maat.

Jammer dat Gijbert vandaag snoekloos bleef. Maar zoals je al schrijft....dat komt de volgende keer wel weer goed.

Bedankt weer voor dit leuke verslag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02824 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign