Met beide beentjes op de grond gezet...
 Geplaatst op  06-11-2005  door Wouter
4175 keer bekeken



Zondag 30 oktober 2005

Friso en ik hebben als teammaatjes van het 8e elftal een zogenaamde “baaldag”. Dit is een voetbalvrije zondag, die af en toe heel erg welkom kan zijn…Aangezien het buiten nog fantastisch vertoeven is, werden (hoe kan het ook anders) plannen gesmeed om weer eens lekker te gaan snoeken. Volgens de “locals” was het de laatste tijd goed vertoeven in het haventje..


Dat hebben we gelijk geprobeerd en daar hebben we inderdaad geen spijt van gekregen; in tien minuten tijd ving ik twee snoekjes van rond de zeventig centimeter op de Slider! Heerlijk begin van je dag op deze manier natuurlijk!


Na, zoals de gewoonlijk, de vaart en de plas uitgekamd te hebben, besloten we via de sluis de rivier op te gaan. Na een kwartier was het Friso die een leuke beuk op z’n bijhengel kreeg. Dit was op dezelfde plek waar we dit jaar vaker zaken hebben kunnen doen.. Een snoek vergiste zich in de Fatso en vocht een ongelijke strijd uit in het diepe. Met 74 cm, toch nog een mooi beestje! De rest van de middag hebben we echt ons best gedaan; de toverdoos werd compleet losgetrokken en bijna onze hele selectie kunstaas heeft een kansje gekregen.. Toch was het niet best vonden wij...


Dit in tegenstelling tot een willekeurige voorbijganger op een zeilboot die al een snoek van 92 cm aan een plugje had gevangen. De man was overduidelijk in een hoera-stemming want hij had een glimlach van oor tot oor. Wij gunden hem zijn vis en voerden verder. Slechts een kwartiertje na onze “ontmoeting” kwam ons een ander bootje tegemoet. Deze man vroeg of wij een groot schepnet hadden, want die man met de zeilboot had een enorme snoek aan z’n lijn! “Een echte knoert!!!”, werd ons toegeschreeuwd. Zoals de meeste van jullie wel weten vind de gemiddelde Nederlander een snoek van 70 cm al een knoert, dus wij dachten zoiets van.. Yeah right, maar laten we die man maar even helpen dan.. Op circa 30 meter afstand van de zeilboot zag Friso ineens iets wits in het water liggen.. “Het zal toch niet waar zijn dat dat die snoek is?!” Wčl dus! Een GIGANTISCHE BAK!!! Een megavette, allesverslindende FOKZEUG van dik over de meter lag daar keurig uitgedrild naast de boot!!


De gelukkige visser, Ben genaamd, was in alle staten en als een jong hondje zo blij! Snel hebben wij voor hem deze dame binnenboord gehaald.. “Jemig! Wat een zware bak!!” was het enige dat Friso uit kon brengen. Ikzelf was er een beetje stil van… Eenmaal binnenboord bleek dat de snoek breder was dan het bootje waar wij in voerden.. (en dat is geen flauwekul). Om kort te gaan.. vanwege de beperkte ruimte in onze boot hebben we de snoek tot twee keer toe globaal op kunnen meten. Het meetlint stopte bij 117 cm! Toch denken we werkelijk dat als we iets meer tijd hadden gehad (de snoek was namelijk erg lang gedrild en snel terugzetten was essentieel) en haar op de wal fatsoenlijk hadden kunnen meten, dat ze echt wel rond de 120 cm zou zijn geweest.. Ze zitten er dus toch wel..


Frappant detail was dat Ben zelf niet met z’n vangst op de foto durfde.. wilde en vroeg voorzichtig of wij dit niet voor hem wilden doen.. Waarschijnlijk is dit gewoon een niet onterechte vorm van een diepe intermenselijke oerangst waar je je echt niet voor hoeft te schamen...Ben! Voor ons is dit in ieder geval een reden om hier nog vaker naar toe te gaan! Pikant detail voor de liefhebbers; Ben ving z’n snoek aan een dood voorntje op 3 tot 4 meter diepte, aan een 20/100(!!) lijntje zonder stalen onderlijn! Dit vergt heel veel geluk, maar ook bijzonder veel visserstalent! Natuurlijk willen Friso en ik de enige rechtmatige vanger van deze meterkanjer, Ben, van harte feliciteren met de vangst van z’n leven! Dit zijn snoeken waar je zuinig op moet zijn, snoeken die je maar eens in je leven vangt en snoeken die je met beide beentjes op de grond zet….


Goodgoan!

Friso en Wouter



Reacties

Er zijn 8 reacties

 mike schreef op 02-02-2006 om 19:11:47
Ip opgeslagen


egt eeen mooije snoek man en dat je hem zoo snel tereug zet goed jongens ik hoop voor jullie dat jullie ook nog eens zo,n fokzeug vangen groeten mike

 donny schreef op 20-01-2006 om 19:15:06
Ip opgeslagen


        whhaahhaah maar wel een mooie vangst dus kom op me die snoeken en veel vang doei

 Ice schreef op 07-11-2005 om 20:27:08
Ip opgeslagen


Wat een monster!!! Gaaf man en van harte gefeliciteerd!

 wouter schreef op 07-11-2005 om 20:09:50
Ip opgeslagen


Bedankt voor jullie spontane reacties. Erg leuk. We zijn erg blij dat we Ben hebben mogen helpen met deze snoek.
groeten,
wouter 

 cantor schreef op 07-11-2005 om 19:34:33
Ip opgeslagen


Dit hebben jullie mooi opgelost; enerzijds Ben hardstikke blij me jullie reddende hand en anderzijds jullie blij met deze bak van een vis. vereeuwigd op een mooie foto.

Trouwens, wat een mooie foto van die snoek in de weerspiegeling van de zon in het water. Echt een mooie plaat.

En ook een geweldig leuk visverslag.

Ik heb genoten!!!

Cantor

 Ben schreef op 07-11-2005 om 12:21:53
Ip opgeslagen


Mooi verslag jongens, met de groeten van Joop waar jullie de boot hebben liggen, even rechtzetten,ik ben echt niet bang voor zo'n grote snoek en achteraf heb ik wel een beetje spijt dat ik niet met de snoek op de foto ben gegaan, al met al was het een fantastisch avontuur en ik zie er na uit om dit p.r te gaan verbeteren en jullie jongens nogmaals hartelijk dank voor jullie enthousiaste en deskundige hulp!

 Markjan schreef op 07-11-2005 om 08:13:39
Ip opgeslagen


Wat een verhaal zeg. Als je dan eens een dag hebt dat je hem zelf niet kunt vangen....

Het geeft in ieder geval wel moed voor de volgende keren. Wat Wout al zegt, je vangt haar zelf vast nog wel eens als ze weer wat gegroeid is!

Mooie woorden gebruiken jullie overigens voor grote snoeken. Ik heb veel varianten gezien, maar fokzeug stond daar nog niet tussen  !

Bedankt weer voor je bijdrage aan de site.

 wout schreef op 06-11-2005 om 23:45:49
Ip opgeslagen


mannen geweldig wat een verhaal en top dat jullie niet kost wat het kost de snoek wilde meten maar hem snel terugzetten.
kunnen jullie hem ook nog vangen als hij 1.25 is
top verhaal en hele mooie snoek

Geef zelf een reactie











Berichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!




 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01885 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign