Weers omstandigheden versus vangsten
 Geplaatst op  05-11-2005  door Markjan
4177 keer bekekenVorige week maandag was de dag dat het moest gaan gebeuren, al 3 metersnoeken gevangen op heel mooi water en nu was er een niet al te beste weersverwachting. Vol goede moed gingen we heen en jawel de regen werd afgewisseld met periode van nog meer regen. Dat moest goed zijn voor de vangsten! Maar goed, de waterbestendige pakken gingen aan. De hengels werden ingegooid en er werd meelijwekkend gekeken naar Peter die mee was en geen regendicht pak aan had. Vol verwachting werd het eerste uurtje gekeken naar een aantal dobbers maar er gebeurde niets.Ook het tweede,derde,vierde uurtje gebeurden er helemaal niets. De 'uurtjes' werden langzaam uren.


Rond 14.30 mocht Wout gelukkig naar huis en hadden we welgeteld 0 keer ook maar het gevoel gehad dat er iets zou gebeuren met de dobbers. Toen Wout zijn spullen pakte hoorde hij enorm gedonder en dacht hij dat de hemel naar beneden kwam.later vernam hij via Sander dat Markjan al enige tijd niets had gegeten en dat het zijn maag was. Markjan, Peter en Sander gaven het nog een kans op een andere plek, maar moesten zich uiteindelijk ook gewonnen geven. Het bleek een dag van veel te veel regen en veel te weinig snoek.


Maandag 31 oktober:


Met iets minder goede moed gingen we de week erop weer heen en besloten maar een ochtend te gaan. De hengels werden weer uitgeworpen en er werd weer twee uur doelloos naar een paar dobbers gestaard. Wout bij succes enorm voorstander van dood aas vissen kan bij te lang uitblijven van actie veranderen in een mopperend en zeurderig persoon (bijna vrouwelijk). Hij kreeg Sander en Markjan na lang zeuren eindelijk zover om weer te gaan trollen. Vrij direct nadat de eerste pluggen waren uitgegooid en Markjan breeduit vertelde over zijn grote vangsten dit jaar volgde de eerste aanbeet op de hengel van Markjan. Door Wout en Sander uitgelachen volgde er een gigantisch gevecht met een snoekje van hooguit 50 cm en stond Markjan weer even op zijn plaats.


Er werd hier moed uitgeput en we gingen er weer even goed voor zitten. Na een klein uurtje volgde er een aanbeet op de hengel van wout en na een korte dril werd er een mooie 74cm snoek binnen de boot gehesen. Sander al enige dagen zonder vangsten kon niet werkeloos staan toekijken hoe Wout en Markjan de snoek onthaakte en op de gevoelige plaat vastlegden. Hij was werpend verder zijn geluk aan het beproeven. Op het moment dat Wout zijn snoek in het water op adem liet komen gaf Sander een brul dat hij een aanbeet had. De dril volgde en na een blik op de snoek beweerde Sander dat deze snoek even groot zou zijn als die van Wout... en wat schetste onze verbazing ook deze bleek 74 cm te zijn. Er volgde nog enige rondjes en Wout ving er nog een van rond de 50 cm. Een paar uurtjes vissen met 4 snoekjes is op zich niet slecht maar we zijn erg verwend de laatste tijd dus het verlangen naar de winter groeit met de dag.


Wout

Resultaat van deze dagen:

4 snoeken
Grootste snoek 74 cm
Totale lengte aan vis; 2 meter en 48 centimeter.
Gemiddelde lengte 62 cm.

Sander 1
Markjan 1
Wout 2Reacties

Er zijn 9 reacties

 jeroen schreef op 14-09-2006 om 12:14:15
Ip opgeslagen


Ik ga elke dag wel ff een of 2 uurtjes vissen met een paar vrienden van me en nog wat oudere mensen
die "oudjes" vangen ALTIJD snoek (en ze bewijzen de echtheid van hun verhalen met foto's) maar als ik en m'n vrienden meegaan blijft het altijd maar bij een aanbeet trouwens ik had laatst een snoek van 38 cm  
ik zag 'm erop af schieten dat ziet 'r egt vet uit:D

 Mick schreef op 04-09-2006 om 17:02:08
Ip opgeslagen


ja, 'soms vang je veel en soms niet'
dat kan wel wisselen. Ik Snoek altijd met mijn 2 maten maar het wil
meestal lukken. Veel groetjes! 

 WOUT schreef op 17-01-2006 om 22:29:40
Ip opgeslagen


mooi verslag wout

 Dennis schreef op 25-12-2005 om 21:06:11
Ip opgeslagen


Ik vis elke dag na schooltijd en ik vang ook niet elke dag een snoek.

 Alexander schreef op 05-12-2005 om 14:53:25
Ip opgeslagen


Steamers moeten iedereen proberen ik had in een uur een van 92 87 en 78 egt geweldig die van 92 had ik aan een match hengeltje dus de actie zat er wel in   

 dennis schreef op 28-11-2005 om 18:37:44
Ip opgeslagen


ik vind snoeken ook echt chill  

 tom schreef op 27-11-2005 om 16:19:48
Ip opgeslagen


Tja, ik heb vorige week ook een flinke snoek van 82 cm gevangen en mijn vriendje niets en de laatste tijd vang ik ook niets meer.   

 mike schreef op 27-11-2005 om 14:31:16
Ip opgeslagen


tja ik weet er alles van ik ben een karper visser maar ik vis met mij vriendje ook wel eens op snoek en we hadden wel een goede dag met 8 aanbeten in ee uur en maar 3 snoeken een van 56 en een van 65 en een van35

 cantor schreef op 05-11-2005 om 18:45:51
Ip opgeslagen


Tja, als het

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00854 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign