Snoeken met een collega
 Geplaatst op  28-10-2005  door Pieter
4184 keer bekekenVrijdagmiddag, ik ga deze middag vissen met mijn collega Jan. Ik werk nu al bijna 21 jaar samen met Jan en nog nooit had hij met me gevist. Dus nu ging het er eindelijk van komen en sprak ik om half twee met hem af. Ik besluit naar een stek op een meer te gaan waar ik de laatste weken goed heb gevangen. Want als je iemand mee neemt om te snoeken die nog nooit op snoek gevist heeft wil je natuurlijk wel wat vangen. Ik hoeft dan zelf niet eens te vangen want als ik een gast aan boord heb wil ik dat die wel wat vangt. Nou deze middag zou dat wel goed komen. Na het trailleren van de boot tuig ik de hengels op en besluit ik aan de hengel van Jan een super shadrap in de baarskleur te doen. Deze plug heeft zich meer dan eens bewezen en zou dat deze middag ook weer doen. Zoals Jan Eggers ooit eens heeft gezegd, al kun je niet vissen doe er een super shadrap aan en je vangt vis. We beginnen met trollen en op de fishfinder verschijnen al gauw hele scholen aasvis en soms voelen we ons kunstaas door de scholen heen gaan. Uit ervaring weet ik dat de snoek daar niet ver van af ligt en telkens probeer ik die scholen vis dan ook op te zoeken. Na een uurtje trollen is het dan de hengel van Jan die in een mooie kromming gaat staan. Na een korte dril komt er een dikke tachtiger naast de boot boven en kan ik hem met een kieuwgreep uit het water pakken. Ik onthaak de vis en geef hem aan Jan om even een paar leuke foto’s te maken. Dat zo’n snoek nogal lastig vast te houden is had ik daar niet bij vertelt, maar ja je laat iemand niet direct een snoek in de kieuwen vast houden als hij dat nog nooit gedaan heeft want dan gaat het meestal helemaal mis. Maar goed de foto’s waren snel genomen en Jan kon de snoek weer snel in het water laten glijden.


Goed mijn collega had een snoek gevangen en dat was dus ook de bedoeling, maar verder zou het nog een lastige middag worden. Want na een uurtje of anderhalf kreeg Jan dan eindelijk weer een aanbeet, en aan de tijdelijke kromming van zijn hengel te zien ook een hele beste. Maar helaas schoot deze vis ook direct weer los maar ook Jan was er van overtuigd dat dit een grote vis was. Jammer maar lossers komen nou eenmaal voor maar als je er hard voor werken moet is het des te erger. Maar goed we trollen weer verder en even later lijkt het of ik ergens achter blijf steken met mijn shad. Maar als ik later mijn shad ophaal blijkt de staart er af te zijn en was het dus toch een aanbeet. Als Jan dan even later weer een aanbeet krijgt maar deze ook weer lost blijkt het niet los te lopen deze middag. We trollen nog een uurtje door maar krijgen geen aanbeten meer. Maar mijn grootste zorg voor deze middag was gelukkig voorbij. Want mijn collega had zijn snoek gevangen en ik vang de mijne de volgende keer wel weer. Morgen mischien................?


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 alex schreef op 05-01-2006 om 17:16:14
Ip opgeslagen


hehe mooie ben jaloers   mar tog goed gedaan 

 jk schreef op 26-11-2005 om 16:39:10
Ip opgeslagen


het wordt tijd voor de volgende sessie

 beste vis site schreef op 31-10-2005 om 12:07:16
Ip opgeslagen


wauw wat een mooie vangst zeg erg mooi en succes bij de volgende zoektocht naar de meter :D  

PS: sander/markjan ik heb moeite met mijn reel kom altijd in de knoop hopelijk kunnen jullie me helpen en wat tips geven met reels :D

double PS: super shad gaat allen goed met een bootje voor de rest gaat het gewoon niet met een hengel! allen met een bootje!  

 Markjan en Sander schreef op 29-10-2005 om 21:36:23
Ip opgeslagen


De supershad is voor ons ook altijd succesvol. Bijna gegarandeerd vangen!   Leuk voor je collega dat hij een mooie tachtiger gevangen heeft. Jammer voor jou Pieter....volgende keer beter.

Wij deden het afgelopen maandag trouwens niet veel beter hoor! Hele dag in de regen staan kouwkleumen en niet

 j.k schreef op 29-10-2005 om 21:06:06
Ip opgeslagen


g.k wil denk ik ook wel eens ff een stokkie vasthouwe , om een vissie te vangen 

 K.G schreef op 29-10-2005 om 14:17:28
Ip opgeslagen


mooi verslag en volgens mij heeft die Jan het nog in de vingers ook,word niet zomaar gesponserd door Rozemeijer

 collega schreef op 29-10-2005 om 06:52:08
Ip opgeslagen


het was een leuke middag , en misschien een volgende keer meer vissen , met meer grootere vissen

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01824 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign