Kleur bekennen
 Geplaatst op  22-10-2005  door Pieter
4176 keer bekekenZondag, het is bitter koud als ik símorgens de deur uitstap het is nu goed merkbaar dat de herfst is begonnen. We laden de visspullen in de auto en gaan op weg voor weer een nieuwe visdag. Na de boot getrailerd te hebben maken we onze hengels in orde. Natuurlijk gaan er de kunstaasjes aan die de laatste visdag goed gescoord hebben. Als we het meer opvaren komen we er pas echt achter hoe hard het waait, de schuimkoppen staan op de golven. We beginnen met trollen als we op de eerste stek aankomen en Gijsbert krijgt als eerste een aanbeet op de fatso firetigher , de plug die de laatste weken er echt uitspringt. Maar hij lost deze vis ook meteen weer maar het is weer een goed teken. We gaan weer verder en een uurtje later komt er dan weer eindelijk een aanbeet op mijn handhengel maar ook ik los deze vis direct weer. Ze zijn kennelijk niet los vandaag en bijten duidelijk niet vol op het kunstaas. Maar goed we trollen weer stug door want op het scherm van de fishfinder komen hele wolken van vissen voor en de snoek zal daar niet ver van af zitten. We voelen ons kunstaas echt door de scholen vis gaan en krijgen er zelfs tikken tegenaan. Niet veel later krijg ik dan weer een dreun op mijn handhengel en deze keer hangt hij. Alleen deze vis gedraagt zich wel heel vreemd voor een snoek, niet van dat kopschudden op de hengeltop maar heel snel heen en weer zwemmen. Even later komt dan ook de verklaring want een vals gehaakte brasem verschijnt aan het oppervlakte. Ik onthaak haar in het water want ik ben nou niet zo gecharmeerd van deze slijm beesten.


We trollen weer verder en weer krijg ik even later een aanbeet maar weer los ik deze vis direct weer. Gijsbert krijgt geen aanbeten meer op de fatso maar ik adviseer hem die plug toch te blijven proberen omdat ik er een paar mooie vissen op gevangen heb. We vissen met de feller kleuren kunstaas omdat die de laatste weken goed scoorden. En ik vis met een shad die luistert naar de vreemde naam chameleon lizard, een shad van 37 cm lang! Een uurtje later krijg ik weer een aanbeet op deze shad maar mis hem en direct weer gevolgd door een aanbeet en weer mis. Het is om gek van te worden maar we krijgen ze er gewoon niet aan vandaag. We besluiten de omgeving hier nog even uit te werpen maar ook dit haalt niets uit. We gaan weer verder met trollen en even later krijg ik dan toch weer een dreun op de handhengel en deze keer hangt de vis. Na een lekker dril komt er weer een mooie vis langszij maar we zien dat ze maar net gehaakt is. De dreg hangt maar net aan de lip van de vis en ik besluit haar dan ook direct te pakken. Het is wel uitkijken met een spartelende vis en een nog loshangende dreg maar ik weet haar in een keer met een kieuwgreep uit het water te pakken. Zo die is binnen want het was tot nog toe hard werken voor een vis. Met het meetlint erlangs bleek deze dame precies 100 hele cm lang te zijn en hadden we toch weer een meter vis te pakken.


We besluiten naar een andere kant van het meer te gaan want we waren ook nog van plan om wat nieuwe stekken te proberen. Delen van het meer waar we tot nu toe nog niet eerder aan toe gekomen waren omdat we altijd goed vingen op de bestaande stekken. Maar na uren trollen langs veel belovende taluds en geulen hebben we geen stootje gehad. Wel zagen we veel soorten watervogels waaronder zelf oranje gekleurde ganzen en twee visarenden wat toch ook een mooi gezicht is. De wind trekt nog verder aan en we besluiten weer terug te gaan naar de stekken van vanmorgen.
Het blijft na een tijdtje trollen wel erg stil wel krijg ik nog een tik op mijn steunhengel waar een super shadrap firetigher aan hangt. Ook Gijsbert krijgt geen stoot meer. We besluiten om andere kleuren kunstaas te gebruiken en ik hang er een super shadrap in de kleur zwart aan. Gijsbert dezelfde plug in een voorn print en dat blijkt de omekeer voor onze vangsten te wezen. Want even later krijg ik een lekker dreun op de steunhengel en was mijn zwarte plug door een knappe snoek gegrepen. Even later kan ik een mooie snoek van 90 cm uit het water liften.
Wel was deze vis maar weer net gehaakt op de achterste dreg.


Dan na een kwartiertje trollen is het Gijsbert die een snoek haakt maar ook deze was maar net gehaakt op de achterste dreg. Net toen ik haar pakken wou gaf ze nog een laatste klap met de kop, loste de dreg en bleef nog even versuft liggen om daarna rustig weg te zwemmen. Het was nu wel duidelijk voor ons dat ze er niet met volle overtuiging op gingen zoals ze eerder de weken vooraf wel deden. Maar het gaf ons wel weer hoop dat we met andere kleuren pluggen visten want nu vingen we ze in ieder geval weer. En even later was het Gijsbert die weer een aanbeet kreeg en even later kon een mooie zeventiger op de foto om daarna weer in vrijheid terug te keren. Ook voor Gijsbert was het nu duidelijk dat hij veel eerder de dag voor deze kleur plug had moeten kiezen. Want zo laat in de middag met een vis in de boot was hem de laatste tijd ook nog niet overkomen. Maar goed we zouden nog een uurtje vissen dus nog alle kans op een leuke vis.


En niet veel later wordt dan mijn zwarte super shadrap weer gepakt en haakte ik nummer drie van de dag. En dat op een plug waar ik nog niet veel eerder mee gevist had omdat ik nooit zoveel vertrouwen had in die zwarte kleur. Maar nu was ik toch echt wel overtuigt van de vangkracht ervan en vooral na zoín moeilijke dag. En na een heftige dril kwam dan ook weer een mooie tachtiger langszij. Met een snelle kieuwgreep lag ook deze snoek weer in de boot. Aangezien ook deze vis maar weer net op het randje gehaakt was was dat weer een hele opluchting. Met het meetlint erlangs kwam deze vis op 88 cm en na een foto gemaakt te hebben vond ze het wel weer genoeg. Want ik voelde haar lichaam spannen en voordat ik er erg in had gaf ze een flinke klap en belande met een leuke salto in het water. Gelukkig zwom ze met een flink schot weg dus deze vis zal het ook wel weer redden in die onderwater wereld.


Het liep tegen vieren en we moesten er nu toch echt een eind aan breien, want we hadden afgesproken dat we om half zes met de familie zouden chinezen. En na zoín dag op het water hadden we daar natuurlijk wel zin. Maar we zouden nog een stukje trollen, en even later is het Gijsbert die een aanbeet krijg en na een leuke dril een mooie vis aan het oppervlakte ziet verschijnen. Even later ligt er weer een mooie snoek van 88 cm in de boot. Dit was dan echt de laatste vis van de dag want we gaan weer terug naar de trailerhelling. En net toen we weg vaarden zagen we twee ijsvogeltjes over het water scheren. Ik had al wel over deze prachtige vogels gehoord maar dit was echt de eerste keer dat ik ze zag. Ik heb nog getracht een foto van ze te maken maar ze waren zo snel dat dat echt niet lukte. Maar het was wel een prachtig gezicht zo wendbaar als deze vlieg kunstenaars waren. De dag begon moeilijk voor ons maar met in de ochtend maar een vis. Maar nadat we van kunstaas gingen wisselen en dan met name andere kleuren gingen gebruiken konden we de vis wel vangen. Vier vissen in de laatste uurtjes maakten er toch nog een mooie dag van. De volgende keer gaan we dus absoluut weer kleur bekennen!!!


Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 peter schreef op 31-10-2005 om 13:58:50
Ip opgeslagen


zitten mooie exemplaren tussen. niet verkeerd mannen. ga vrijdag dagje op het wieringermeer proberen iig met verschillende kleuren bulldawg. ben benieuwd!!!

 Sven schreef op 28-10-2005 om 18:23:35
Ip opgeslagen


ey bedankt markjan weten jullie nog een goed polderslootje in noord holland????????
 

 K.G. schreef op 26-10-2005 om 16:50:54
Ip opgeslagen


lijkt mij een mooie hobby dat vissen op snoeken.,lekker alle stress van je afwerpen.

 Sven schreef op 23-10-2005 om 15:12:11
Ip opgeslagen


ey markjan of sander hoe duur is die blue boy eigenlijk????? 
Commentaar van Markjan:
7,99 euro als je hem via de site besteld. Klik hier voor meer details.  

 Markjan schreef op 22-10-2005 om 21:09:58
Ip opgeslagen


De plek waar jullie vissen moet wel een topplek zijn! Elke keer van de grote jongens er uit trekken....  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie topvissers zijn  

Hoe dan ook, het is weer een boeiend verslag!!!

 sieco de vries schreef op 22-10-2005 om 19:26:46
Ip opgeslagen


het is precies zoals je beschreef vrig jaar waren het hoofd zakelijk natuurlijke kleuren die vingen.
nu zijn het de donkere kleuren.
ik mocht de meter nog niet zien maar hij komt vanzelf gewoon door gaan.

groeten sieco

 e. schreef op 22-10-2005 om 18:42:26
Ip opgeslagen


mooie snoeken  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01903 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign