Snoeken vol emotie
 Geplaatst op  18-10-2005  door Markjan
4176 keer bekekenOp maandag 10 oktober moest het weer gebeuren, snoeken op een geweldige plek en met de afgelopen weken al prima resultaten. Markjan en Sander vertrokken al erg vroeg en Wout had nog enige verplichtingen maar kon zich rond 10.30 bij de anderen melden. Wout had tussen 08.00 en 10.00 al enige keren kort gebeld om te horen op hoeveel snoeken ze stonden maar kreeg elke keer een kortaf niks als antwoord.


Toen hij in de boot stapte merkte hij meteen dat het humeur van de beide jongens ver onder het vriespunt was gezakt waarop hij het niet kon laten een opmerking te maken in de trant dat ze nu nog beter bij hun beider ega’s passen. Balend vertelde Markjan en Sander van wel drie gemiste aanbeten, waarop Wout doodleuk pareerde dat hij er nu bij was en dat hij ze wel even goed zou aanslaan. Wout, die de hele week had geoefend, na het drama uitgooien van verleden keer, had zij hengels nog niet uitgegooid of er verdween een dobber. Na een mooi dril werd er een 88cm snoek geland en kwam het goede humeur weer een beetje terug bij markjan en Sander.


Dit goede gevoel werd de rest van de dag compleet met de grond gelijk gemaakt en de hoop dat het toch eens zou lukken na nog 3 missers werd steeds kleiner. Totdat Wout zijn dobber weer zag ondergaan en resoluut aansloeg en meteen voelde dat dit een grote jongen moest zijn. Markjan en Sander bleven stoïcijns aan het haven hekje staan en begonnen pas te geloven dat we bij deze snoek wel een kans hadden nadat Wout drie keer had verzekerd dat hij er toch echt nog aan zat. Een aantal wegloop pogingen van de snoek liepen op niets uit totdat hij besloot om een paal te gaan zwemmen. Met veel omslachtige bewegingen wist Wout hem daar weg te krijgen maar de volgende felle weglooppoging kon de lijn die toch enigszins was beschadigd niet hebben. Na heel veel verboden woorden van Wout kregen we nu toch alle drie het besef dat het ons vandaag niet gegund was. Volgende keer beter maar wat kan snoeken soms toch frustreren zijn!!!


Na veel mailen en bellen konden we 17 okt weer te snoeken, wel pas om een uur of tien want er moesten eerst nog enige zaken worden geregeld. Om tien uur volgde er koortsachtig overleg want er waren te kort witvisjes gevangen en we mochten natuurlijk niet zonder komen te zitten. Markjan en Sander besloten nog even snel een kwartiertje te witvissen....... Anderhalf !!!!!!! uur later belde Wout maar eens op om te horen of ze geen interesse hadden in een nieuwe website www.wijhoudenvanwitvissen.net, maar beide mannen wilden nog een vis vangen van een mooie maat.


Zonder de boot kwamen we aan op onze visstek want we hadden besloten alleen in de haven te blijven aangezien we alleen een middagje gingen. Sander had via het Internet allerlei tips verzameld om betere tuigjes te maken en zo het risico op missers te verkleinen (Bedankt ED!!!). Markjan ging vandaag voor sardines met een elastiek en Wout koos voor de ouderwetse manier. Wout mocht na een half uur de eerste aanbeet noteren en jawel meteen de eerste aanbeet werd goed aangeslagen. Een pracht snoek van 85 cm werd geland. Nu nog de foto……………Sander deze week al wat pech met apparatuur kon geen wijs worden uit de camera van Wout die op zijn beurt al enige moeite heeft een snoek vast te houden, tel hierbij op het enorme geduld van Markjan en je begrijpt dat Markjan mopperend de snoek uit Wout zijn handen riste en hem onder luid protest van Sander weer de vrijheid gaf.


De sfeer was hierdoor enigszins als in een risicowedstrijd voetbal maar Wout en Markjan hadden me elkaar snel weer gevonden en probeerde het humeur van Sander nog verder te laten zakken. Opmerkingen als, ‘ach Sander deze was toch te klein voor de site’ en ‘we gaan pas foto’s nemen als ze de meter voorbij zijn’, werden in hoog tempo op Sander afgevuurd. Wout kreeg binnen 5 minuten weer een aanbeet maar deze loste ook weer vrij snel. Hierover even balend zagen we de dobber van Markjan heel langzaam onder water gaan en langzaam verdwijnen. Markjan sloeg aan en begon aan een hele mooi dril.


Dit was een groot beest dat was de drie wel duidelijk. Wel 15 minuten lang nam hij veel lijn en liet zich moeilijk terughalen, ook de aangemeerde boten zorgde voor heel wat spanning maar Markjan wist zich boordevol adrenaline goed rustig te houden en hield alle beheersing over hengel en molen. Toen de snoek boven kwam volgde er enkele hele rare kreten en bij de eerste gelegenheid de snoek te landde schepte wout de snoek op de kade. Een mooie onthaak plek werd gezocht en terwijl de snoek zijn monsterachtige formaat prijsgaf ontwaarde Wout en Sander een Markjan die los van de grond kwam (geloof mij dit is een prestatie). De snoek werd vakkundig onthaakt en het meetlint hield op bij 1.07 een vet nieuw Pr voor Markjan die zolang heeft gestaan op ‘maar’ 85 cm.


De snoek werd weer te water gelaten en Markjan heeft nog een half uur gezeten met een te hoog percentage adrenaline wat heel goed merkbaar was doordat zijn hengel niet te water lag omdat markjan het elastiek van zijn aasvisje niet kon knopen. De rest van de dag bleef heel rustig maar na zón vis had geen van drieën hier moeite mee. Ook nadat Wout terugkwam van een loopje en zijn dobber onder 300 boten vandaan moest halen kon worden vergeven. Markjan en Sander hadden dan wel beloofd op de dobber van Wout te passen, alleen had Sander te veel zijn oog op de eigen dobbers (heeft al geruime tijd niets gevangen) en is het voor Markjan een hele opgaaf zijn hoofd te draaien. Hierdoor was het onopgemerkt gebleven dat een snoek er met de dobber vandoor was gegaan en onder een boot door was gezwommen, waar hij de dobber maar weer los liet. Toch was het een topdag met een geweldige snoek voor Markjan.


Wout

Resultaat van deze dagen:

3 snoeken
Grootste snoek 107 cm
Totale lengte aan vis; 2 meter en 80 centimeter.
Gemiddelde lengte 93,3cm.

Sander 0
Markjan 1
Wout 2Reacties

Er zijn 11 reacties

 Quiryn schreef op 08-08-2006 om 15:59:14
Ip opgeslagen


rond de 10 euro......groeten naar sven in TIEL:d

 rene schreef op 10-12-2005 om 09:21:24
Ip opgeslagen


mooie snoek hoor! 

 glenn schreef op 24-11-2005 om 11:21:50
Ip opgeslagen


mooie vis ik hat erlaats een van 1.15

 glenn schreef op 24-11-2005 om 11:21:01
Ip opgeslagen


veel invo

 Ilona schreef op 25-10-2005 om 02:46:15
Ip opgeslagen


Mooie snoeken weer. Echt prachtige vissen.

@ Sven: een Jointed is rond de 7,50 euro ongeveer.

 Ik schreef op 24-10-2005 om 19:48:17
Ip opgeslagen


Ik ben zondag voor een van mn eerste keren begonnen met snoeken op de plaatselijk singen met sardine en levende voorn eerst een snoek van 82 cm op sardine en 5 minuten later een van 73 cm op levende voorn. Die eerste maakte 2 salto's echt lachuh!!!

 Arend Burger schreef op 24-10-2005 om 16:34:18
Ip opgeslagen


Prachtige snoek markjan GEFELICITEERD!! en op de sardine voor mij geen onbekend aas  
Ook ik had vorige week weer succes op de sardine met een snoek van 86 cm en een van 92 cm helemaal geen verkeerde dag!

 Sven schreef op 23-10-2005 om 15:13:32
Ip opgeslagen


ik vraag nogmaals hoe duur is die blue boy ??????????????? 

 Pieter schreef op 22-10-2005 om 20:55:27
Ip opgeslagen


Gefeliciteerd Markjan met je nieuwe PR. Iedere keer een paar cm erbij en je hebt straks een mega vis.

 wouter nijlant schreef op 19-10-2005 om 09:03:46
Ip opgeslagen


Het gaat de laatste tijd goed daar in het westen van ons kikkerlandje! Alweer een meter en wat voor een! Hier in het oosten is weinig te beleven, helaas.

 Ed Borghoff schreef op 19-10-2005 om 08:22:12
Ip opgeslagen


Markjan ,gefeliciteerd met je nieuwe PR het is een pracht vis .
Op naar de mooie vissen die nog gaan volgen.
Groetjes ED.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00694 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign