Dagje polder
 Geplaatst op  04-10-2005  door Pieter
4176 keer bekekenOmdat we de boot uitgeleend hebben aan mijn broertje voor een karper sessie op een groot meer zullen we het zelf vanaf de kant moeten doen. We besluiten om een dag de polder door te struinen. Nu heb ik nou niet zoveel ervaring in de polder want ik ben meer een groot water visser.En vissen in de polder vraagt toch weer om een andere aanpak wat techniek en kunstaas betreft. Gijsbert heeft onlangs een vliegenhengel gekocht en gaat hier mee aan de slag, ik zelf ga het proberen met kleine jerkbaits. Als ik een slootje sta uit te gooien zie ik op een kruising van twee sloten zo'n twintig meter van me af twee dikke voorns het water uitspringen gevolgd door een flinke kolk.


Daar zat dus duidelijk een snoek aan het jagen en voorzichtig nader ik de plaats. Maar na een aantal worpen bleek deze vis niet geintereseert in mijn kleine suick, hij zal er al wel een dikke poldervoorn in hebben zitten. Als ik even later Gijsbert weer nader krijgt hij net een aanbeet op zijn streamer vlak voor de kant maar hij mist deze snoek. We besluiten om te wisselen van hengel en Gijsbert gaat nu vissen met een spinhengel met een streamer en ik met de vliegenhengel. Gijsbert vangt dan even later zijn eerste polder snoekje die vol op de streamer was gedoken.


Ondertussen gaat mij het vliegvissen nou niet echt goed af door de harde wind en kan ik maar met moeite de streamer plaatsen waar ik hem hebben wil. Achter me stopt een auto en twee controleurs van de hengelsport vereniging komen even controleren of de vergunningen in orde zijn. Natuurlijk waren de papieren in orde en wensten deze heren me nog een goede vangst. Gijsbert staat ondertussen een kruising van twee sloten secuur uit te werpen en roept dat hij er net een mist. De volgende worpt mist hij de snoek weer en werpt weer in op de zelfde plaats en weet de snoek weer tot een aanbeet te verleiden. Deze keer hangt hij wel en kan Gijsbert zijn tweede poldersnoek onthaken.


Gijsbert gaat weer verder met de vliegenhengel en ik ga het nu proberen met een tandem spinner. Maar ik blijf de rest van de dag zonder maar ook een aanbeet. Ook Gijsbert krijgt geen aanbeten meer en we besluiten dan ook om naar huis te gaan en lekker te gaan eten. We hebben ons best wel vermaakt in de polder ondanks de slechte vangsten. Volgende week zoeken we het grote water weer op want daar ligt toch onze visserij, op zoek naar die ene bak van een vis!


Groet, Pieter en Gijsbert NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 Jaap schreef op 05-04-2006 om 18:20:01
Ip opgeslagen


Mooi verslag, fanatieke controleurs bij jullie trouwens dat ze zelfs in de polder hengelaars controleren.
Ik vis zelf ook altijd in de polder maar ik heb er nog nooit controleurs gezien.

 Sven schreef op 11-10-2005 om 11:32:22
Ip opgeslagen


gewelgid leuk stukje ik heb bij mij zelf in de sloot een mooie jongen van 78cm gevangen het is geen grote sloot dus een mooie vangst groetjes sven
 

 john schreef op 07-10-2005 om 14:58:57
Ip opgeslagen


mooi stukje tekst en mooie vis

 collega schreef op 05-10-2005 om 17:49:16
Ip opgeslagen


dinsdag 11 oct. om 0900 uur dicoverychannel vissen met ed en arnout op snoek, snoekbaars, baars

 collega schreef op 05-10-2005 om 17:42:35
Ip opgeslagen


mooi stukkie , jong geleerd is ....

 Ice schreef op 04-10-2005 om 21:41:17
Ip opgeslagen


Mooi snoekje, mooi verslag en wat een mooi polderslootje op de achtergrond!!

 friek schreef op 04-10-2005 om 21:06:18
Ip opgeslagen


top verslag

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02085 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign