Toch nog (een beetje) gerechtigheid
 Geplaatst op  25-09-2005  door Markjan
4452 keer bekekenVorige week hadden we een prachtige snoekdag. Het weer was prima, de snoeken beten flink en we hadden er vollop vertrouwen in op onze nieuw ontdekte stek. Toch kwamen we met een kater thuis vanwege de gemiste monstersnoek. Wout en ik hadden beide slecht geslapen die nacht. Ook in de dagen erna werd ik elke keer weer chagrijnig als het gesprek op de een of andere manier op snoeken terechtkwam. Ik heb nog nooit zo gebaald van het verliezen van een snoek!
De motivatie was vandaag dan ook des te hoger. Vandaag was het 'payback time'! We zouden die snoeken wel even laten weten wie er nu eigenlijk de baas is.


Om 6:30 liep de wekker af. Gisteren had ik een verjaardag, waar ik iets meer biertjes had gedronken dan goed voor me was. Normaal zou het geen probleem zijn, maar om deze tijd heb ik me wel eens beter gevoeld. De gedachte aan 'payback time' overwon echter mijn kater en nadat ik even met mijn kop onder de kraan had gestaan was ik weer helemaal het mannetje. Ik sprong in de auto, die ik de avond ervoor al had ingeladen, en ging op weg naar Wout.


Aangekomen bij het huis van Wout hebben we de spullen snel ingeladen. Check, check, dubbelcheck.....ja hoor! Alles hebben we mee. Wout had voorntjes gevangen die we als dood aas konden gebruiken. Beide waren we naar de viswinkel geweest om nieuwe dreggen te kopen. Beide hadden we onze keus laten vallen op de kamagu...nog wat dreggen maat twee. Beide hadden we er veel zin en nog meer vertrouwen in. Kortom... we konden op weg. Eenmaal aangekomen werd de boot snel te water gelaten. Later op de dag zou Jelger, een vriend van Wout, ons nog vergezellen. Maar voor nu gingen we samen naar de plek waar vorige week onze persoonlijke tragedie zich had afgespeelt.


We legden de boot op dezelfde plek neer als vorige week. We zetten de dobbers op dezelfde diepte als vorige week. We gooiden in op dezelfde plekken als vorige week. We gingen op onze plek op de steiger zitten, net als vorige week. We wachten een uurtje, en nog een uurtje, niet als vorige week. Wat nu? Er gebeurde helemaal niets! Verkassen dan maar. Jelger zou elk moment kunnen bellen, en dan moesten we hem even oppikken. We voeren dus alvast een stuk richting die plaats. De dobbers gingen te water en binnen 5 minuten schoot de dobber van Wout de diepte in. Aanslaan en hangen. Een mooie snoekbaars werd geland. Het begin was er.


We pikten Jelger op, probeerden nog vele plaatsen met dood aas, trolden wat heen en weer, maar alles leek vruchteloos. Jelger was het al gauw zat en vertrok weer. Hij vond voetbal belangrijker dan vissen, en dat is zijn goed recht. We waren dus weer met z'n tweeen. Aangezien we toch al bij de trailerhelling waren, en geen zin hadden om nog ver weg te gaan, besloten we hier ons geluk te beproeven. We kozen een plek aan de overkant van het water. Onze dobbers gingen weer te water en het wachten ging weer verder. Dat duurde echter niet lang. De dobber van Markjan verdween resoluut onder water. Aanslaan...en hangen. Maar niet voor lang, de snoek gaf een paar fikse klappen en was weer los. Jammer. Nieuw visje onder de dobber en vrolijk verder. We wisten nu dat ze er zaten, en honger hadden. Weer duurde het wachten niet lang, weer verdween de dobber van Markjan, maar dit keer wist hij de snoek wel te landen. zo rond de 60cm, niet groot, maar goed.


Nieuw visje eronder en wachten maar weer. Weer niet lang. Dit keer verdween de dobber van Wout. Aanslaan en hangen. Deze snoek was echter sterk, hij nam een aantal flinke runs. Wout bleef echter beheerst en liet de snoek moe worden. Na enkele minuten kon ik de snoek met het schepnet uit het water scheppen. 'Dat is een meter' riep ik! Gauw meten. Ja hoor! 101 hele centimeters. Een nieuw record voor Wout. Jammer dat je er zelf niet mee op de foto wilde...zet je er toch eens overheen! Maar goed, nu mocht ik er mee op de foto, en dat voelde best goed.


Toch nog een beetje gerechtigheid op vorige week. Gezien de runs die deze snoek maakte, zijn we er nog meer van overtuigd dat we vorige week een monstersnoek hebben gemist. Maar het is vandaag ruimschoots goed gemaakt met de metersnoek van Wout. We zijn er overheen, en kijken weer vol vertrouwen naar de toekomst! Na deze snoek hebben we nog een uurtje gevist. Wout had nog een aanbeet, maar sloeg in al zijn enthousiasme zo hard aan, dat de dobber zeker tien meter door de lucht naar achter vloog. Zelfs als de snoek het aas goed vast had gehad, had Wout waarschijnlijk zijn kunstgebitje eruit geslagen. Het gaf niets, onze dag kon niet meer stuk.


Markjan


Het resultaat van vandaag:

Wout 1 snoek en 1 snoekbaars
Markjan 1 snoekReacties

Er zijn 12 reacties

 Dennis schreef op 21-10-2006 om 18:42:42
Ip opgeslagen


IK ZIE GEEN FOTO WEL RAAR IK WIL ER WEL EENS 1 ZIEN VAN 1.60

 kevin schreef op 29-08-2006 om 20:00:40
Ip opgeslagen


heyy ik geef je een tip ga in een polder vissen daar vang je het meest daar had ik gister een snoek jongen die wass 1.60 niet normaar heb er een foto op internet gezet www.keffiepoldersnoeker.nl                

 ferdi schreef op 22-07-2006 om 15:04:03
Ip opgeslagen


mooie snoeken  ik zou ook wel eens een meter snoek willen vagen.  

 weet ik niet schreef op 01-03-2006 om 16:22:37
Ip opgeslagen


coole snoeken

 alex schreef op 26-01-2006 om 11:34:48
Ip opgeslagen


   

 sven schreef op 11-10-2005 om 11:53:03
Ip opgeslagen


ik moet zeggen superrrrrrrrrrrrrr snoek en die glimlach herken ik wel grotejes sven 

 Remco Stoop schreef op 27-09-2005 om 19:02:07
Ip opgeslagen


ff een reactie op het bericht van rukkierus dat koppie van die snoek leek meer op een poedeltje en waarom heb je die vis toen verspeeld ?

 rukkierus schreef op 27-09-2005 om 18:36:26
Ip opgeslagen


he jongens mooie vissen hoor maar ff over die monstersnoek ik herken de plek en heb m ook aan de haak gehad en ook naast de boot gezien maar helaas gemist dat beest had een kop net zo groot als een grote rotweiler niet normaal.mischien komen we elkaar daar wel eens tegen en hopen dat je m ooit mag vangen

 Ice schreef op 26-09-2005 om 20:13:30
Ip opgeslagen


Gefeliciteerd!! Mooie vangsten, die glimlach bij de metersnoek is onbetaalbaard (mastercard ) Foto van de bek is ook erg goed gelukt!


 passie schreef op 26-09-2005 om 17:56:07
Ip opgeslagen


Hele mooie vangsten   Zou best wel weer eens een meter aan de haak willen hebben.

ps. jullie beginnen aan populariteit te winnen gezien bovenstaande reacties  
Commentaar van Markjan:
Nog even en we moeten handtekeningen uitdelen  

 stefan bakker schreef op 26-09-2005 om 17:08:41
Ip opgeslagen


hey mooie snoeken en snoekbaarsen hoor  en he bedankt dat ik met u op de foto mocht  die jongen die van de stijger stond te vissen met die pluggen mzzl ik hoop dat ik jullie nog een keer zie nou nog veel snoeken groeten van mij vang ze nog

 Marthijn Visser schreef op 26-09-2005 om 16:05:48
Ip opgeslagen


hey, het zijn mooie foto's geworden mannen,
ik heb ook nog wat foto's dus stuur me maar ff een mailtje dan stuur ik ze wel op.  

gr. Marthijn (in dat bootje)  
Commentaar van Markjan:
Leuke foto hoor Martijn! Bedankt.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03018 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign