Drukke middag, stille avond
 Geplaatst op  25-09-2005  door Markjan
4435 keer bekekenVrijdag middag twee uur we trailleren de boot, Gijsbert is vrij van school en mijn weekend begint meestal om n uur. We hebben ervoor gekozen om op dit water de middag tot de avond te vissen omdat eerder al onze aanbeten rond deze tijd kwamen, toeval of niet we zullen het meemaken. We kwamen aan op de vernauwing van de twee meren en begonnen met trollen en direct volgde een aanbeet op mijn steunhengel en voordat ik hem te pakken had kreeg ook Gijsbert een aanbeet, maar loste deze ook direct weer. Jammer want een dubbele aanbeet is altijd leuk om samen te staan drillen. Mijn vis geeft flink weerstand en de lengte valt me dan ook tegen als hij bij de boot komt. Maar het is wel een mooie stevige vis en bij meeting blijkt hij precies 80cm te wezen.


Na nog twee keer door de vernauwing heen getrolt te hebben sta ik ondertussen m'n tweede snoek te drillen ook deze vis geeft flink partij en blijkt sterker te wezen dan z'n lengte doet vermoeden, eenmaal in de boot blijkt hij twee cm groter dan de vorige te zijn maar ook weer een mooie stevige vis.

We besluiten om verder het meer op te gaan en aan het eind van de middag hier weer terug te komen.

Een talud naar vier meter met mooie plantgroei erop voor een eiland met de wind erop is de ideale stek om snoek te vangen. Maar na twee uur vissen op deze stek, waar de vorige keer nog twee knappe vissen vanaf kwamen, leverde dit niks op.


We gingen weer terug naar de stek van eerder de middag en de eerste keer erdoor heen trollen leverde direct weer een aanbeet op. Deze vis voelde echt stevig aan en maakte flink wat kabaal onder water. Na een stevige dril kwam hij bij de boot, maar deze vis had er een flinke zooi van gemaakt. Onderlijn en lijn zaten om de kop heen gedraai en hielden de kieuwdeksel goed dicht zodat ik hem hier niet kon pakken. Omdat het kunstaas ook gevaarlijk buiten de bek hing besloot ik haar in het water te onthaken en na de lijn weg gerolt te hebben zwom hij dan ook direct weer weg, ik schatte hem op een goede negentig cm.


We visten weer verder en ook Gijsbert kreeg nu eindelijk een aanbeet. Hij wist even later een mooie snoek van 80cm te landen, dat was de vierde op een en dezelfde stek en allemaal mooie stevige snoeken. We besloten de boot te laten driften en de omgeving nog even uit te gooien met shads. Na mijn derde worp kreeg ik een aanbeet maar omdat deze vis op mij aanzwom kon ik haar niet goed aanslaan en miste ik haar, ook Gijsbert kreeg een aanbeet maar miste deze vis en kreeg niet meer dan een flink beschadigde shad terug.


Het liep ondertussen tegen de avond aan en de wind was geheel weg gevallen. Na nog een tijdje met de shads gesleept te hebben bleven verdere aanbeten uit. Zo goed als het eerder de middag met de aanbeten was, zo rustig bleef het nu! Tegen het donker worden besloten we nog een keer de hele vernauwing door te trollen met pluggen en daarna te trailleren.

Gijsbert kreeg een aanbeet maar deze vis vocht duidelijk anders dan alle vorige aanbeten. Stevige bonken op de hengeltop en even later verklaarde een mooie stevige snoekbaars alles. Deze vis was 70cm en kon na een paar foto's ook weer terug naar haar vertrouwde omgeving.


Het was mooi geweest we moesten nog een kwartiertje varen naar de traillerhelling en het begon nu ook rap donker te worden. De dagen worden korter en een visdag is nu dan ook veel te snel voorbij, op naar de volgende.

Groet, Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 tom schreef op 19-10-2005 om 12:45:14
Ip opgeslagen


ik heb gister een snoek van 1.5 meter gevangen en ik ben pas 7  
Commentaar van Markjan:
Dat zou een nieuw nederlands record zijn.....  Eerst zien, dan geloven. Stuur de foto maar even  .

 collega schreef op 01-10-2005 om 11:37:09
Ip opgeslagen


zondagavond 10 uur kreeftvissen op discovery channel

 jopievis schreef op 28-09-2005 om 19:58:11
Ip opgeslagen


kj ,zal nooit zulke vissies vangen denk ik

 kj noemen me ook wel kg schreef op 28-09-2005 om 17:03:50
Ip opgeslagen


bijten die dames niet,zo te zien niet;als ze in het weekend maar happen !!!!!!

 Pieter schreef op 26-09-2005 om 22:28:42
Ip opgeslagen


Dit was een snoek van 80cm en daar is het naar mijn mening nog net mee te doen.
Maar eerlijk is eerlijk ik geef je gelijk ICE het is beter om dit niet te doen en vooral niet met grote snoek en wij doen dit dan ook alleen even voor de foto en ondersteunen voor de rest de snoek zo veel mogelijk. 

 Ice schreef op 26-09-2005 om 20:09:17
Ip opgeslagen


Zeker weten mooie vangsten. Vind trouwens dat die grote snoek, iets te groot is om met 1 hand in de kieuw vast te houden... Niet lullig bedoeld overigens. 

 Passie schreef op 25-09-2005 om 19:19:07
Ip opgeslagen


Mooie vangsten.....

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02914 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign