Wat een mooie dag had moeten zijn...
 Geplaatst op  20-09-2005  door Markjan
4176 keer bekekenSander is met vakantie. Hij gaat al ongeveer 1000 jaar naar dezelfde plek in Frankrijk. De camping waar hij dan verblijft ligt aan een groot stuwmeer, dat op bepaalde plekken meer dan 100 meter diep is. In dit meer moeten mega snoeken huizen, dus neemt Sander elke keer trouw zijn visspullen mee. Elk jaar weer komt hij gedesilusioneerd thuis. De spaarzame keren dat er vis werd gevangen, betrof het klein grut. Ook dit jaar heeft Sander zijn visspullen weer mee. Zaterdag sms-de hij echter goede berichten. Hij had een snoek gevangen! En wat voor een, 117cm hele centimeters. De foto's en het hele verhaal volgen vast als hij terug is.


Markjan en Wout hadden nu dus een nog grotere drive om te gaan vissen. Niet alleen konden we uitlopen in de seizoenscompetitie, maar misschien konden we ook een mooie metersnoek vangen om een beetje tegenwicht te gaan geven aan Sander. Hij staat inmiddels op 3 metersnoeken. Het plan was om weer naar ons nieuw ontdekte viswater te gaan. We weten dat hier hele dikke meters worden gevangen, dus dat moet ons ook lukken.


Maandag rond een uur of 12 traileren we de boot het water in. Alle visspullen worden uit de auto overgeladen in de boot. het lijkt wel of we drie weken op safari gaan, zoveel spullen gaan er altijd mee. Als alles in de boot ligt, kiezen we het ruime sop. Vier hengels met 4 verschillende soorten aas hangen in het water. Vol goede moet, en in een lekker middagzonnetje varen we rondje na rondje. Het blijft erg stil. We proberen alle kleuren aas, shads, pluggen....niets lijkt te werken. Onderweg komen we collega vissers tegen, ook zij hebben geen resultaat. Misschien moeten we de tactiek maar eens veranderen. We gaan het maar weer eens met dode witvis proberen.


We zoeken een mooi plekje aan een steiger bij een bedrijf. De hengels worden omgebouwd, en het aas wordt er aan gehangen. Binnen de kortste keren liggen vier van de zes dode stukken aas onder een dobber in het water. En nu wachten. Dat duurt niet lang, tergend langzaam verdwijnt een van de dobbers onder water. Markjan pakt de hengel en komt al snel tot de conclusie dat de draden van de vier dobbers door de wind behoorlijk in de tist zitten. Een poging tot aanslaan mislukt behoorlijk, en de vis is weer weg. Jammer!


Lang duurt ons verdriet echter niet. Al snel verdwijnt de dobber van Wout onder water. Even wachten....aanslaan...mis! Jammer, dat is twee snoeken in korte tijd. Maar we geven niet op. Het dode aas is echter wel op, we moeten zuinig doen. Na ongeveer een half uutje verdwijnt er weer een dobber van Markjan onder water. Even wachten....aanslaan...en hangen! 'Een kleintje' zegt Markjan, die weinig tegendruk voelt. Dat kwam waarschijnlijk omdat de snoek naar ons toe zwom, want als hij een run neemt, trekt hij met gemak 30 meter lijn dwars door de slip heen. Markjan haalt hem langzaam weer binnen, de snoek neemt weer een run. Dit ritueel herhaalt zich een paar keer. De snoek blijft erg diep, en zwemt nu richting de steiger. 'Zet je slip wat strakker' oppert Wout. Zo gezegd zo gedaan. Het helpt echter niet. De snoek trekt met gemak door de slip heen en neemt weer heel wat meters draad mee van de spoel. Ondertussen zijn we al ruim 5 minuten verder en hebben nog geen glimp van deze monstersnoek opgevangen.


Dan schiet de snoek weer weg, vol naar de stijger toe. Hij weet ondanks verwoede pogingen om dit te voorkomen, toch om een paal heen te zwemmen. De draad schuurt langs de paal, en komt vast te zitten. 'Hij is weg' roept Markjan. De adreneline pompt door zijn lichaam. Voorzichtig trekt hij aan de hengel....de slip begint weer te lopen. 'Nee, ik heb hem nog'. De snoek trekt door....en dat was net teveel voor de gevlochten lijn. Weg is de snoek. Een gevoel van grote teleurstelling neemt plaats voor de adreneline. Het duurt even, en er gaan heel wat scheldwoorden door de lucht. Dit was een dikke vette recordsnoek! En hij is weg! 5 minuten leek het zo mooi, en toen storte onze droom in!


We stoppen met het dood aas vissen en besluiten weer te gaan trollen. Als we echter een klein stukje hebben gevaren, blijken we beide niet meer te geloven in een mooie vangst. 'We hebben nog twee dode visjes, zullen we nog even dood azen?' We zoeken een ander plek, en gooien onze dobbers met onderhangende vis in het water. Na nog geen twee minuten schiet de dobber van Markjan onder. Even wachten...aanslaan en hangen! Deze snoek wordt snel geland. 83 centimeter is toch een respectabele maat. Op veel dagen zouden we hier heel blij mee zijn, maar vandaag voelt het toch een beetje als een troostprijs. Aangezien we nog maar 1 visje hebben, staren we nog een kwartiertje naar de dobber van Wout, maar er gebeurd niets meer.


We gaan weer naar huis. Niet eerder was de teleurstelling zo groot. Niet alleen om de verloren snoek, maar ook om de verloren kans om Sander te evenaren. We gaan dit eerst maar eens verwerken, om de volgende keer weer vol goede moed op pad te gaan. Misschien is het dit keer mislukt, maar de volgende keer gaan we er weer vollop tegenaan!


MarkjanReacties

Er zijn 10 reacties

 jese schreef op 15-04-2006 om 17:25:26
Ip opgeslagen


jonge kun je niet gewoon over het resultaat en dan de grootste snoek neerzettne :S 

 thom schreef op 04-01-2006 om 14:21:58
Ip opgeslagen


mooie snoek hoor ik vang hem niet zo groot van thom     

 Richard schreef op 07-12-2005 om 19:22:51
Ip opgeslagen


Wat mooie snoek zeg.... Gefelicigeerd ik ben vandaag ook gevist eindelijk persoonlijke record gebroken met 17,4 kg en 144 cm lang snoek gevangen. wat was nou alweer nederlands record????
gr Richard

 stefan bakker schreef op 26-09-2005 om 17:19:06
Ip opgeslagen


jammer hoor van die snoek vogende keer beter 

 bart schreef op 23-09-2005 om 20:27:00
Ip opgeslagen


hey Kom je uit grootebroek ofzo die ene foto herkende ik bij jp bakker in hoogkarspel Groetjes bart
Commentaar van Markjan:
Laat ik het zo zeggen: Je bent goed in het herkennen van plekken op foto's  

 Markjan schreef op 21-09-2005 om 22:25:11
Ip opgeslagen


Bedankt allemaal, voor de opbeurende woorden. Ik ben er nog niet helmaal overheen, maar mijn psychiater zegt dat dat niet lang meer zal duren  

 Pieter schreef op 21-09-2005 om 21:38:20
Ip opgeslagen


Erg jammer Markjan dat had een hele mooie snoek kunnen zijn, nou ja de volgende keer meer geluk!

 Passie schreef op 21-09-2005 om 13:10:37
Ip opgeslagen


Dat mag je eigenlijk niet overkomen he??? Een snoek verspelen  
Leuk verhaal en die meter komt snel  

 Ice schreef op 21-09-2005 om 10:37:32
Ip opgeslagen


Idd jammer, wel een spannend verhaal. had het gevoel dat je de snoek wel zou gaan landen. Ben benieuwd naar de 117 cm van Sander!
De gevangen snoek ziet er trouwens goed uit hoor, zou ik het zo voor doen! 

 wouter nijlant schreef op 21-09-2005 om 09:15:14
Ip opgeslagen


Hey Markjan,
Dit is naatje! Het verspelen van een sterke snoek is zwaar bagger en al helemaal als je niet gezien hebt hoe groot ze ongeveer is. Het zou mij niets verbazen als het een echte meter was.. Als ik je verhaal zo lees met die lange runs en dat stug op diepte blijven, geloof ik er wel in.. Ik wens je volgende keer meer succes.
groeten,
wouter

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01826 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign