Vier keer is scheepsrecht
 Geplaatst op  08-08-2005  door Wouter
4175 keer bekekenSietse heeft de smaak te pakken! Na het succes van de vorige keer werd hij direct enthousiast toen hem voorgesteld werd om eens vanuit een boot te snoeken in de kop van Overijssel. Na eerst een lekker bakkie leut te hebben gedronken bij Joop’s cafĂ©, zijn we begonnen. Volgens de weerberichten zou het een echte Nederlandse augustusdag worden met lekker veel wind en bakken met regen. ’s Ochtends om tien uur was hier nog niet veel van te merken dus besloten we om eerst op de rivier te gaan snoeken. Als het weer echt zou omslaan, konden we altijd nog kleiner water opzoeken.


De eerste twee uren was het drie keer niks. Op een overvliegende purperreiger na (die schijnen niet echt alledaags te zijn) was er niet veel te beleven op het water. Inmiddels waren we al een behoorlijke tijd aan het trollen toen besloten werd om langs de wat groenere oever aan de overkant te aan varen. Dit bleek dus helemaal niet zo’n gek idee, want al vrij snel kreeg ik de eerste aanbeet van de dag op het groengele gevaar. (mijn magnum bulldawg). Helaas bleef deze snoek niet hangen. Jammer dan, kan gebeuren. Volgende keer beter. Nogmaals dezelfde plek afvissen leverde helaas niets meer op. Nog geen vijf minuten later kreeg de reuzenshad weer een flinke knauw te verduren en weer bleef ie niet hangen. Even later gebeurde hetzelfde dus voor een derde keer! Om gek van te worden! Het was de laatste tijd al zo slecht en aan de kolk te zien leek dit niet bepaald een kleintje… Om kort te gaan; ik had gewoon vier aanbeten nodig om de eerste te vangen!! De dril was ook nog lang niet gemakkelijk omdat de snoek het presteerde om de lijn dwars door de schroef van de boot te krijgen. Het resultaat was dat mijn topoog finaal aan gort was.. Gelukkig kon de wel snoek veilig geland worden. Met 86 cm eindelijk weer een fatsoenlijke snoek in de boot!


Toen de regen dan toch met emmers tegelijk naar beneden kwam, zoals voorspeld door weerprofeet Paulusma, besloten we weer terug te varen richting gracht. Onderweg zagen we nog iets in het riet liggen. Een dooie snoek, dat was inmiddels duidelijk. Maar wat stak daar achter uit z’n bek?! Na tien seconden in de stinkende damp van zo’n half ontbonden snoek te hebben gehangen, bleek dat het beest was gestikt in een snoekbaars van zo’n 50 cm! De snoek zal waarschijnlijk kort tegen de meter aan zijn geweest.


Onderweg, toen we aan het lullen waren over van alles en nog wat, kreeg Sietse ineens een tik op de geleende Salmo “Fatso”. Hoppa! Ook hij was van de nul af! Met 62 cm een evenaring van z’n PR. Slechts een paar honderd meter verder gebaarde Sietse dat ik dichter bij de lelies moest gaan varen want “Dat zijn de plekken waar altijd die dikken liggen!”. Twee seconden later; Boem! Droge tik op Sietse’s stok!! Na een leuke dril was het wel duidelijk; met 76 cm was weer een PR aan gort!


Die jongen was weer door het dolle heen en stak, in een soort overwinningsroes, even een sigaretje op en liet de Fatso lekker ongecontroleerd in het oppervlak bungelen. Een nieuwsgierige snoek had dit waarschijnlijk opgemerkt want even stond zijn hengel behoorlijk krom terwijl hij het zelf niet eens zo snel door had. Helaas is het ons niet meer gelukt deze snoek te vangen. Totaal hebben we vandaag 10 aanbeten mogen incasseren, waarvan we er slechts 3 hebben kunnen verzilveren. Ze waren behoorlijk goed los en al met al was het toch een geslaagde vistrip.


Goodgoan,


WouterReacties

Er zijn 5 reacties

 Marco schreef op 13-04-2011 om 10:42:11
Ip opgeslagen


Nou nou mannen, wat een avonturen weer. Mooi om die passie te lezen

 nicky schreef op 16-10-2005 om 21:33:49
Ip opgeslagen


ik heb er vaak over gehoord
over een snoek die een andere (grote vis )opat 
jmmr van je hengeltop 
gefeliciteerd met je nieuwe pr

 Emanuel schreef op 28-08-2005 om 20:14:35
Ip opgeslagen


idd een leuk verslag :D

 Marco schreef op 28-08-2005 om 20:14:35
Ip opgeslagen


kicke die snoek met een snoekbaars in zn bek

 passie schreef op 28-08-2005 om 20:14:35
Ip opgeslagen


Leuk visverslag  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00943 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign